Çarşamba , Nisan 24 2024

ÖLÜDENİZDE BAYRAM BEREKETİ

 

Kurban bayramı tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü. Tatil süresince, Fethiye’ye akın eden turistler, Ölüdeniz plajlarını doldururken paraşütçüler ve tekneciler de yoğunluk yaşadı.

2017 yılında sezon için  beklediği turist yoğunluğunu yakalayamayan turizmcilerin yüzünü Kurban Bayramı tatili güldürdü. Bayramın ilk gününde Fethiye’ye  akın eden turistler plajları doldurdu. Özellikle Ölüdeniz’i tercih eden yerli ve yabancı turistlerin havada sıcak olunca  denize girip serinledi.

ÖLÜDENİZ’DE YOĞUNLUK YAŞANDI

Kurban Bayramı tatilinin 10  güne çıkarılmasıyla dünyaca ünlü plajları dolduran yerli ve yabancı turistlerin tercihi Ölüdeniz Kumburnu ve Belceğiz Plajı oldu. Gün boyu plajları dolduran turistler, tatilin ve güneşin tadını çıkardı. Akşam saatlerinde ise barlarda restoranlarda eğlenmeyi ya da ilçe merkezinde alışveriş yapmayı tercih etti. Diğer yandan ilçede yaşayan vatandaşlar ise bayramı koylarda piknik yaparak ya da yaylaya giderek geçinmeyi tercih etti

PARAŞÜTE İLGİ BÜYÜK OLDU

Öte yandan, Ölüdeniz’e gelen turistlerin bir diğer odak noktası yamaç paraşütü oldu. Paraşüt merkezi Babadağ’da yamaç paraşütü pilotlarıyla uçan turistler gün boyu Belceğiz Plajı’na iniş yaparak gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Paraşütçüler ise bi yoğunluğun sezonu canlandırdığını ve hem turizmciler hem de paraşütçüler olarak bayram yoğunluğunun kendilerine ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağladığını söyledi.

Kurban Bayramı yoğunluğu trafikte de hissedildi. Hava sıcaklığının aşırı derecede yükseldiği öğle saatleri olmasına rağmen trafik akışı kesintisiz devam etti. Kumburnu Tabiat Parkı Plajı önünde trafik yoğunluğu oldukça fazla gerçekleşti. Ölüdeniz Plajı’na giden güzergahlarda daha çok trafik hissedildi.Jandarma Trafik Timlerinin aldığı önlemlerle olası büyük bir kaza yaşanmadı.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …