Perşembe , Nisan 25 2024

Fethiye’nin Aranan Yıldızı; Banu Büyüksolak!

7 yıl ara verdiği Müzik yaşamını Fethiye’de sürdüren TRT Sanatcılarından Hale Gür’ün öğrencisi Banu Büyüksolak, bu konuda iddialı görünüyor. Büyüksolak son günlerde sosyal medyada  ilgi odağı olmayı başardı.

Fethiye’de yaşayan Banu Büyüksolak, sosyal medyaya çekip attığı video sonrası ilgi odağı oldu. Fethiye’nin tek müzik stüdyosu M’de müzik kayıtlarını yapan Banu Büyüksolak, amatörce kendi imkânlarıyla çektiği video görüntüleriyle yıldızların milyonlar harcayarak çektiği kliplerini geride bırakıyor. Sosyal medya takipçilerinin samimi işlere gösterdiği ilginin son örneği olan Banu Büyüksolak, yıldız olma yarışında ilk adımı attı. Gördüğü ilginin kendisini cesaretlendirdiğini ifade eden Banu Büyüksolak, önümüzdeki günlerde bir single çalışmasıyla amatörce yaptığı işi taçlandırmak istediğini de dile getirdi.

TRT Sanatçılarından Hale Gür’ün öğrencisi olan Banu, İzmir doğumlu. 7 yıl ara verdiği müzik yaşamını Fethiye’de yeniden sürdürmeye başladı. “Fethiye’ye tatil için geldim ve burada eşimle tanıştım diyen Banu Büyüksolak; “Fethiye’de eşimle yaşamaya başladık. Burada 2 evlat yetiştiriyoruz” dedi.

Sanat yaşamına ilkokul yıllarında öğretmeninin ısrarıyla ve çeşitli etkinliklerde şarkılar söyleyerek başlayan Banu Büyüksolak; “Lise yıllarımda 5 yıllık bir konservatuar maceram var. Sınavı ancak 5. Yılımda kazandım. 5 yıl beklememin sebebi ille de Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okumak istiyordum. Daha sonra TRT Sanatçılarından Hale Gür hocamla tanıştım. Yaklaşık 8 yıl Hale Hocam ile çalışma fırsatım oldu. Hale Hocam sayesinde diğer hocalarla da tanıştım. TRT Korosunda sahne aldım. TRT’de olmak büyük ciddiyet istiyor. İşinizi son derece ciddi yapıyorsunuz.” dedi.

“Her Tür Şarkı Söylüyorum”

Fethiye’ye gelmeden önce İzmir’de sahne aldığını belirten Sanatçı Banu Büyüksolak, sahnede sadece Türk Halk Müziği söylemediğini, pop ve diğer türlerde de şarkı söylediğini dile getirdi. Büyüksolak; “Fethiye’ye eşimin işi dolayısıyla yerleştiğimizde iki çocuğum oldu. Bu yüzden sahnelerden 7 yıl uzak kaldım. Burada Mustafa Mert ile tanışınca müziğe yeniden dönme kararı aldım. Şu anda Fethiye’nin en güzel orkestrasına sahip ve bende bu ekipte olduğum için mutluyum” dedi.

‘Sırada Single Var’

Türkiye’nin en seçkin Prodüksiyonlarından ciddi teklifler aldığını ve albüm çıkartabileceğinin altını çizen başarılı sanatçı Banu Büyüksolak; “Kaliteli ve doğru isim yapmış bir firmayla çalışacağım diyebilirim. Çünkü benim için doğru olmalı…”

Yeni yaşantısının sanat hayatını elbette etkileyeceğini belirten ve bu konuda bazı zorlukların olabileceğini belirten Büyüksolak; Bir şeyi gerçekten istiyorsanız zorluklarına katlanmak zorundasınız. Burada çocuklarınız ön planda oluyorsa, onlar için zorluklara katlanmak gerekiyor. Umarın bundan sonraki sanat yaşamım çok daha iyi olur. Fethiye’de yaşamaktan son derece mutluyum” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …