Cuma , Nisan 26 2024

CHP’de Üç Vekil ve Fethiyeli Listede Yer Bulamadı

CHP Muğla Milletvekili aday sıralaması belli oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP’de de Listede Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca’dan aday bulunmaması tepkilere neden oluryor. Şimdi gözler Ak Parti ve İyi Parti’nin listesinde.

Edinilin  bilgilere göre CHP Merkez Karar Yönetim Kurulu’ndan çıkan listede CHP’nin mevcut üç milletvekili Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir’e yer verilmedi. Yapılan milletvekilliği sıralamasında Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca’dan hiçbir adayın bulunmaması tepkilere neden oldu.                                                                                                                                                                 CHP’nin 24 Haziran erken seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesi belli oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından CHP’nin milletvekili adayları il il belli oldu. Bu yıl 7 milletvekili seçecek olan Muğla ili genelini kapsan bir milletvekili sıralaması yapılmadığı vurgulanıyor. Bir çok CHP’li kendi partilerine oy vermeyeceklerini vurguluyorlar.  CHP’nin Muğla Milletvekili sıralaması şöyle: 1 Mürsel Alban , 2 Suat Özcan, 3 Burak Erbay, 4 Süleyman Girgin ,5 Kerim Cangır, 6 Emine Yılmaz Ayemir, 7 Yamaç Kaya

Öte yandan Türkiye CHP ‘de liste dışı kalan Fikri Sağlar, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Ali Şeker, Eren Erdem, Gülsün Bilgehan, Şenal Saruhan, Haluk Pekşen, Zeynep Altıok, Musa Çam ve Necati Yılmaz gibi partinin önemli isimleri liste dışı kaldı. AK Parti kurucusu Abdüllatif Şener’in ise Konya’dan aday gösterildiği öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine İzmir’den, Deniz Baykal da Antalya’dan aday gösterildi.

           

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …