Perşembe , Nisan 25 2024

Gaziler Günü Gururla Kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 95. Yıl dönümü ve  19 Eylül Gaziler Günü Fethiye’de de törenle kutlandı. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımız söylendi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Değirmencioğlu ile Güney Doğu Gazisi Abdullah Kaba tarafından yapıldı.

19 Eylül Gaziler Günü Fethiye’de de gururla kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törene Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Vekili  Mert Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Garnizon Komutanı Sedat Karabay, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti İlçe Başkanı Suat Aybek, daire amirleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkan Vekili Mert Demir, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin tarafından Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımız söylendi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Değirmencioğlu ile Güney Doğu Gazisi Abdullah Kaba tarafından yapıldı.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORÇLUDUR”

Jandarma Astsubay Üstçavuş  Değirmencioğlu konuşmasında  ”Her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeye göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz. Bugün Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ”gazilik” unvanı ve ”mareşal” rütbesi verildiği günün de yıl dönümüdür” dedi.

Konuşmasında gazilere de seslenen Değirmencioğlu; ”Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere Kore’de, Kıbrıs’ta teröristle mücadele harekatında 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatında, Cerablus’ta, Elbab’ta ve Afrin’de hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin eseridir. Dünyanın en hassas bölgelerinden birinde yer alan ülkemiz bölgede bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak birlik ve beraberliğine bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız şerefi ile yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur” ifadelerini kullandı.

“ATALARIMIZDAN ALDIĞIMIZ EMANETİ DAİMA YÜKSEKLERDE TAŞIYACAĞIZ”

Törende konuşan Güney Doğu Gazisi Abdullah Kaba da ”Şehitlik ve gazilik unvanları vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve diğer kutsal değerler uğruna hiç bir şahsi ve maddi menfaat beklentisine girmeden inançla, hayatla, kanla ve canla elde edildiği içindir ki herhangi bir unvan ve rütbe ile mukayese edilemez. Değeri maddiyatla ölçülemez. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi. Kaba ”Yüce Türk milletinin ebediyen bu topraklarda varlığını idame ettirebilmesi için gerekirse yeniden bedel ödemeye hazır vaziyette üzerimize düşecek tüm görevleri yerine getirmenin azim ve kararlılığında olacak. Atalarımızdan aldığımız emaneti daima yükseklerde taşıyacağız” diye konuştu. Törende Güney Doğu gazisi Nizamettin Akan’ın yeğeni Efe Yalçın bayrak şiirini okurken; Şefika Pekin Anadolu Lisesi öğrencisi İpek Aylesel de ‘Kahraman Gazi’ isimli şiir okudu. Törenin ardından Kaymakam Muzaffer Şahiner ve protokol üyeleri Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyarette bulundu. Kalabalık bir grubun katıldığı ziyaret sırasında Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman tarafından Kuran-ı Kerim okunup tüm şehitlerimiz için duada bulunuldu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …