Cuma , Nisan 19 2024

İYİ Parti de sıralamasında 2 Tane Fethiyeli  Var

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. İyi Parti Muğla ili için 7 milletvekili sıralamasında 2 tane Fethiye bölgesinden yer verdiği  gözlendi. 3. Sıra Koray  Hayvacı ve 5. Sırada Nesrin Aştı. Ama daha önceden de söylendiği gibi Metin Ergün 1. Sırada yer alması bazı kesimlerce sıkıntı yaratacağı görüşünde bulundular.

Muğla için YSK’ya verilen milletvekilliği sıralaması beklendiği gibi olmadığı vurgulanıyor. Bazı kesimler için sıralama orta derece, bazı kesimler içinse çok kötü yorumlanıyor. İlk defa seçim süreci yaşayacak olan bir partinin daha iddialı bir liste ile çıkmasını beklerdik. MHP ve İYİ parti hariç hiçbir parti daha önce milletvekillerine sıralamada yer vermez iken Muğla da verilmesi hayal kırıklığı yaşattığı belirtiliyor. Ak Parti, CHP sıralamaları tam da İyi Partiye yaracak şekilde bir liste hazırlamışken daha iyi bir sıralama olabilirdi. Bölge halkının isteklerine cevap verebilecek sıralama beklemekteydik. Belki de bundan dolayı biraz üzüldük şeklinde yorumlandı.                                                                                                     İyi Parti Muğla Milletvekilleri sıralaması Şöyle;  1-METİN ERGÜN,2 – ERTAN KÜÇÜKAY, 3 – KORAY HAYVACI, 4 – PEYAMİ CİNAZ, 5 – NESRİN AŞTI,6- CAHİT KARAÖZ ve 7 – İZEL KUŞKUN olarak listede yer buldular.

Öte yandan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Afyon’dan aday gösterildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …