Cuma , Nisan 19 2024

ÖĞRENCİLERİN ŞİİR DİNLETİSİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ…

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Söz Konusu Vatansa” adlı şiir dinletisi izleyenler tarafından büyük beğeni gördü.

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Söz Konusu Vatansa” adlı şiir dinletisi etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Türk Edebiyatına ismini altını harflerle yazdırmış şairlerin eserleri öğrenciler tarafından seslendirilirken, öğrenciler dinleyicilerden tam not aldı. Önceki gün saat 20.30’da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen geceye katılımın çok güzel olduğunu söyleyen Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baki Burucu “Öğrencilerimizde estetik duyguları geliştirmek, spor ve güzel sanatlardaki yetenek ve becerilerine geliştirmek, serbest zamanlarını değerlendirmek ve okul çevre arasındaki bağları sağlamlaştırmak amacıyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Şiir gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır. Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz, bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır. Şiir, Aşık Veysellerin, Necip Fazılların, Nazım Hikmetlerin, Mehmet Akiflerin, Fuzulilerin, Bakilerin, Yunus Emrelerin, daha nice ozanların sevgi çığlıklarıdır, hasret evreninde. İşte bu güzel bahar akşamında hepimizi buraya getiren tılsımlı bir güç, şiirin gücüdür. Kulaklarımızın pasını silen müzikle birlikte, yüreklerimizin varlığını hissettirip, bizi kendi diyarlarına sürükleyip götüren, şiirin büyük dostluğunda bize sadece dizelerde sonsuz bir yolculuğa çıkmak düşüyor, notaların kanatlarında“ diyerek şiir dinletisinde emeği geçen öğretmenlere ve dev yürekli öğrencilere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından şiirle müzik buluştu. Öğrenciler şiir dinletisin sonunda ayakta alkışlanırken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Faruk Kaya, Okul Müdürü Baki Burucu öğrencileri teker teker tebrik etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …