Pazartesi , Nisan 29 2024

Yasal Düzenleme Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında 28 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik ve uygulamayla ile ilgili merak edilen yanıt buldu.

FTSO ev sahipliğinde Fethiye Kültür Merkezi’nde 8 Ocak Pazartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Viran, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Veli Önver, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve çok sayıda FTSO üyesi ile uygulamadan etkilenen vatandaş katıldı.

Toplantının açılışında konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, villa turizmi ve konutların turizm amaçlı kullanılmasıyla ilgili yapılan yasal düzenlemenin bölgeyi yakından ilgilendirdiğini söyledi. Başkan Osman Çıralı, “28 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik ile getirilen düzenleme ile belirsizliğin açıklığı kavuşması bilgilendirme toplantımızı düzenledik. TÜRSAB, Otelciler Birliği, Esnaf Odası, Emlakçılar Derneği de konunun önemli paydaşları. Dolayısıyla hem üyelerimizden hem de ilgili paydaşlarımızın üyelerinden yoğun talep geldiği için bu toplantımızı Odamız binası yerine Fethiye Kültür Merkezi’nde (FKM) düzenledik. Sözü uzatmadan, toplantımızın verimli olmasını diliyor ve sözü Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar’a bırakıyorum.” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, katılımcılara, yönetmeliğin uygulamasına ilişkin detaylı bilgi verdi ve gelen soruları tek tek cevaplandırdı.

Toplantının sonunda Saffet Dündar’a teşekkür eden FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Saffet Müdürümüze değerli paylaşımları için teşekkür ediyorum. Yönetmeliğin uygulanmasına yönelik problem yaşanmaması amacıyla toplantıda katılımcılarımızdan gelen talep ve önerileri rapor haline getirerek, ilgili bakanlıklarla paylaşacağız.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …