Pazar , Nisan 28 2024

FGD “Erdal Orhan’ın” İsmini Yaşatıyor

Fethiye Gazeteciler Derneği (FGD) tarafından ilki düzenlenen “Erdal Orhan Gazetecilik Ödülleri” etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti. Fethiye’nin duayen gazetecilerinden, Fethiye’ye iz bırakan merhum gazeteci Erdal Orhan’ın ismini ve anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlikte; isimleri belirlenen gazetecilere plaketleri törenle takdim edildi.

Usta kalem, duayen gazeteci Erdal Orhan; 17 Ağustos 2018 tarihinde hayatını kaybetmişti. Fethiye’nin tanınmış ve sevilen duayen gazetecilerinden Erdal Orhan yıllarca İzmir’de gazetecilik yaptıktan sonra Fethiye’ye dönerek Osman Hocanın oğlu Erdal olarak bilindi ve Fethiye siyasetinde söz sahibi, Fethiyespor sevdalısı idi.

Gazeteci Erdal Orhan 2018 yılı Mayıs ayında geçirdiği trafik kazasından sonra bir türlü kendini toparlayamamış ve sağlık sorunları nedeniyle hayata veda etmişti.

Fethiye’de yeni hizmete giren Roome Hotel sergi salonunda düzenlenen etkinliğe; Merhum Gazeteci Erdal Orhan’ın eşi Sevim Orhan, abisi Dr. Ertuğrul Orhan ve akrabaları ile yakınları,  AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, etkinliğe destek olan Fethiye Belediyesi Meclis üyesi ve CHP Fethiye Belediye Başkan aday adayı Veli Pabuşçu, Fethiye Belediyesi Kültür Müdürü Halime Ok, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, İMEAK DTO Fethiye şubesi meclis başkanı Onur Ugan, Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, Fethiye Gazeteciler Derneği yönetimi ve üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanı adayları, aday adayları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Fethiye’nin yerel basın kuruluşları temsilcileri, Fethiye’de görev yapan basın mensupları ve köşe yazarları ile davetliler katıldı. Programda; ödül töreni ve konuşmalardan önce Erdal Orhan ile ilgili sine vizyon gösterimi sunuldu.

“AMACIMIZ BU ETKİNLİĞİ BİR YARIŞMA ŞEKLİNDE GELENEKSEL HALE GETİRMEKTİR”

Fethiye Gazeteciler Derneği (FGD) yönetimi tarafından her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde düzenlenmesi planlanan “Erdal Orhan Gazetecilik Ödülleri”  yarışması ve etkinliğinin geleneksel hale getirilmesine karar verildi.

Bu yıl ilki düzenlenen “Erdal Orhan Gazetecilik Ödülleri”  etkinliğinde; Fethiye Gazeteciler Derneği yönetimi tarafından belirlenen yılın haberi dalında İHA muhabiri Fethiye Tv sahibi Gazeteci Murat Yalçın, yılın haber fotoğrafı dalında FTSO basın sorumlusu Gazeteci Ergün Tos, yılın onur ödülü dalında Batı Akdeniz gazetesi köşe yazarı ve Gazeteci Araştırmacı Yazar Işık Taban, yılın köşe yazısı dalında Ege gazetesi köşe yazarı Fügen Sezer;  ödüle layık görüldü.  Plaketleri törenle takdim edildi. Yine FGD yönetimi tarafından belirlenen; Fethiye Tv. ve Fethiye Manşet gazetesi muhabiri Onur Çadır, FRT tv. ve Gerçek Fethiye gazetesi muhabiri Volkan Yengel, Fethiye Haber Bülteni muhabiri Gülgün Akyokuş, Manşet Fethiye haber ve FET Medya Reklam Ajansı imtiyaz sahibi ve muhabiri Muhammet Tatlı, Sakaraltı dergisi ve Doğru medya.tv sahibi ve muhabiri Gazeteci Neslihan Yaren Dimici, Seydikemer Bağlıağaç tv. sahibi ve muhabiri gazeteci Yafes Yalçın’a yılın gazetecilik teşvik plaketleri törenle verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş “Fethiye Gazeteciler Derneği olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde şehrimize ve Fethiye basınına hizmet etmiş, Fethiye kamuoyunda iz bırakmış duayen gazetecimiz Erdal Orhan’ın ismini yaşatmak amacıyla “Erdal Orhan Gazetecilik Ödülleri” etkinliğini gerçekleştiriyoruz. İlkini düzenlemekten dolayı onur duyuyoruz. Amacımız bu etkinliği bir yarışma şeklinde geleneksel hale getirmektir. Aynı zamanda Erdal Orhan ağabeyimiz anısına her yıl Fethiye’nin başarılı gazetecilerine de ödül vermeye karar verdik. İlkini gerçekleştirdiğimiz “Erdal Orhan Gazetecilik Ödülleri” etkinliğinde gazeteci arkadaşlarımızın isimleri FGD yönetim kurulu tarafından belirlendi. Bundan sonra geleneksel hale getireceğimiz “Erdal Orhan Gazetecilik Ödülleri” etkinliğini bir yarışma şeklinde düzenleyerek, ödüllerin belirlenmesi işi de özel bir jüri tarafından belirlenecektir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ve destek olan herkese, etkinliğimize katılan tüm davetlilere ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Merhum Erdal Orhan ağabeyimizi Rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …