Cuma , Nisan 26 2024

ÖLÜMDEN HAYATA DÖNÜŞÜN MUCİZESİ

 Ağır yaralanan ve beyin fonksiyonları durma noktasına gelen Seçkin Dağlı, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi doktorlarının zamanında müdahalesiyle yeniden hayata döndü.

Fethiye’de ikamet eden Üniversite 1. Sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Seçkin Dağlı 05.02.2017 tarihinde sabaha karşı geçirdiği trafik kazası sonucunda ağır yaralandı. Ağır yaralanan Seçkin Dağlı sağlık ekipleri tarafından Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne getirildi. Acil serviste yapılan ilk muayenesinde bilinci kapalıydı. Vakit kaybetmeden Anestezi Uzmanı Dr. Feridun Karadağlı tarafından entübasyonu gerçekleştirildi ve solunum desteği sağlanarak tomografi ünitesine alındı. Çekilen kranial BT’sinde beyin kanaması tespit edildi ve beyin cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehdi Sadat tarafından ameliyata alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehdi Sadat: “Haber tarafıma ulaşır ulaşmaz hastaneye geldim. Motosiklet kazası geçiren Seçkin Dağlı’nın hayatı fonksiyonları yok denecek kadar azdı. Bilinci kapalı ve derin komadaydı. Hiçbir uyarana reaksiyon göstermiyordu. Beyin fonksiyonları bitimine yakındı. Oldukça zayıf solunumu ve kalp atımları vardı. Beyin ölümüne ramak kalmıştı. Beyni rahatlamak için anti ödem tedavisi hızlıca başlandı. Bilgisayarlı Beyin Tomografisi çekildi. Beyinde kanamalar ve beyin ödemi saptandı. Her ne kadar kitaplarda cerrahi endikasyonu konulmuyorsa da tereddütsüz acilen hasta ameliyata alındı ve gerekli müdahaleler yapıldı. Kanama temizlendi, dekompresyon yapıldı. Kafadan alınan kemik karnına konuldu, beyin rahatlatıldı ve hasta yoğun bakıma alındı.” diyerek açıklamalarına şöyle devam etti: “Hastane yönetimi, doktorlar, ameliyathane ekibi, yoğun bakım ekibi, servis ekibi, FTR ekibi tüm personel hastanın ailesinin sevincini paylaşıyor. Bir insanı hayata döndürmenin bir ekip işi olduğunu belirtmek isterim.” dedi.

8 Şubat 2017 tarihinde hayata yoğun bakım ünitesinde gözlerini açan Seçkin Dağlı’da algılamalar başladı ve her şey iyiye gidiyordu. Yoğun bakımdaki tedavisinin ardından 12. gününde servise çıkarıldı ve tedavisine serviste devam edildi. Sağlık durumu iyiye giden Seçkin Dağlı’ya kaza sırasında meydana gelen sol kavikulasındaki kırık için de Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr.Tanzer Gürcü tarafından  “Klavikula Fraktürü” ve Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehdi Sadat tarafından 2. operasyonu ( Kranioplasti ) gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1 ay hastanede tedavi altında bulundurulan Seçkin Dağlı’nın konuşması, hareketleri ve beslenmesi daha da iyiye gidiyordu. Hayati tehlikeyi atlatan Seçkin Dağlı, hayata dönüşünün 1. ayında Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Erhan Çetin tarafından değerlendirilip fizik tedavi ünitesinde tedaviye başladı. İki kişinin desteği ile birkaç adım atabilen, günlük yaşam aktivitelerinde tamamen birine bağımlı olan, güç ve koordinasyon kaybı saptanan Seçkin Dağlı 19 seans sonunda artık bağımsız bir şekilde kendi ihtiyaçlarını görebiliyor, günlük aktivitelerini bağımsız yapabiliyor, normal hayatına devam ediyor.

Oğlunun sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyan baba Cengiz Dağlı: “Olay sabahı oğlumun trafik kazası sonucu ağır yaralandığını telefonla öğrendiğimde yaşadığım şoku ve üzüntüyü tarif etmem imkansız. Hemen hastaneye ulaştım. Durumu çok ciddiydi ve oğlumu kaybetmek üzereydim. Ama umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Esnaf Hastanesi ve hekimlerimizin burada olması bizim için büyük bir şanstı. Adeta bize bir mucizeyi yaşattılar. Zamanında ve doğru bir tedaviyle kaybetmek üzere olduğum oğlumu hayata döndürdüler. Oğlum şimdi normal hayatına geri döndü. Bu kadarını ben bile tahmin edemiyordum. Bize bu mutluluğu yaşatan bu kadroyu bir arada tutan başta hastane yönetimine, Dr. Feridun beye, Dr. Mehdi Beye, Dr. Tanzer beye, Dr. Erhan beye, Fizyoterapist Ebru hanıma ve adını sayamadığım tüm hastane çalışanlarına sonsuz teşekkürler.” Dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …