Perşembe , Mayıs 2 2024

Sakatlar Derneğine Ziyaret

DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç, Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç beraberinde DEVA Partisi İzmir İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitim başkanı  ve İl Başkan Yardımcısı İlknur Peder ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hayata geçirmeyi vaat ettiğimiz konuların en başında öncelikle bu 2012’de hem AB uyum paketi çerçevesinde bu kamu binalarının engellilerin ulaşım ve erişimine uygun hale getirilmesi ile ilgili bir yasa çıktı. Bir süre tanıdı yasa ama o süreye kadar ne kamu uydu, ne belediyeler, ne özel sektör yani devlet kendi de yerine getiremedi uzatıldı, uzatıldı.

Biz engelli vatandaşlarımızın öncelikle istihdam edilebilir olmasını yani kendi kendilerine yetebilir olmasını hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın talebi de bu. ‘Biz sadece yardımlarla yaşamak istemiyoruz, kendimiz çalışmak istiyoruz’. Ama tabi onların çalışabilmesi için öncelikle bu fiziksel erişim engelinin kaldırılması gerekiyor. Kamu binalarının fiziksel mekanların, yolların hepsinin erişilebilir hale getirilmesi gerekiyor. Buna ilaveten istihdam edilebilmeleri için bir mesleki eğitime tabi tutulmaları gerekiyor mesleğinin olması gerekiyor.

Günümüz hızla dijitalleşen bir sisteme doğru gidiyor dünya. Günümüz insanlarının ihtiyaçlarına uygun onların da başkalarının yardımına ve desteğine ihtiyaç kalmadan işini yapabileceği mesleki eğitimleri tabi tutulması yine bizim sosyal politikalar başkanlığı programımız dahili içerisinde. Bütün bunları gerçekleştirdikten sonra tabii ki kamuda biliyorsunuz belirli bir kontenjan var engellilerin atanması için ve bu kontenjanlar doldurulamıyor, boş. Boş olmasının nedeni, bir erişilebilirlik meselesi, şimdi atamayı yapıyorsunuz ama o insanın işini yapabilmesi için iki kişinin ona yardımcı olması gerekiyor. Dolayısı ile bütün bu istihdamın önündeki engelleri kaldırdıktan sonra kamuda boş olan bir sürü doldurulamayan engelli kadrolarının doldurmayı taahhüt ediyoruz. Bunun dışında bakıma muhtaç, evde bakım ücreti dediğimiz ağır engelli onları bakmakla yükümlü aile efradının sağlık sigortasını ödemeyi taahhüt ediyoruz“ diyerek Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca’ya teşekkür etti. Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca de ziyaret nedeniyle DEVA Partisine teşekkür etti.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …