Pazartesi , Nisan 29 2024

“Alternatif Yol İçin Son İmza Bekleniyor”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında ulaşım sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Adayı Kökten, ‘Fethiye’de katlı otopark projesini hayata geçireceğiz’ diye konuştu. Taksici ve Dolmuşcu esnaflarının yazın yüksek sezonda Ölüdeniz’de yaşadığı trafik sorunu ile ilgili olarakta altarnatif yol projesnin son imza aşamasında olduğunu belirtti.

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol, MHP Fethiye İlçe Başkanı Abdulkadir Tekin, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, belediye meclis üyesi adayları yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz,  Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Teke ve ulaştırma kooperatifi başkanlarının yer aldığı program; Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Taksi ve dolmuş esnafının sorunlarını dinleyen Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, hayata geçirecekleri projeler ile şehir içi trafik ve otopark sorununu çözeceklerini dile  getirdi.

TAŞAR “SUNULAN GELİR DESTEĞİ TAŞIDIĞIMIZ ÜCRETSİZ YOLCUYU KARŞILAMIYOR”

Şoför esnafının yaşadığı sorunlar ile ilgili olarak bir sunum yapan Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, “Fethiye’de 330 adet denetimli halk otobüsü bulunmaktadır. Son derece modern bir sisteme sahibiz ancak burada eksiğimiz, sunulan gelir desteği taşıdığımız ücretsiz yolcuyu karşılamıyor. Bundan dolayı Kasım ayından itibaren mevcut büyükşehir belediye başkanımız ile protokol düzenlenerek, gelir desteği uygulamasına geçildi. Ancak onda da belli eksikler var, yolcu başına belirlenen fiyat çok düşük” ifadelerini kullandı.

KÖKTEN “ALTERNATİF YOL İÇİN SON İMZA BEKLENİYOR”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, “Hepimizin sıkıntısı Ölüdeniz trafiği ile ilgili. Yazın 4 saat trafikte bekliyoruz. Konuyu ben Aydın başkanımıza ilettim. Sağ olsun projeyi hazırladı ve Ölüdeniz alternatif yolu için son imzayı bekliyoruz. Diğer taraftan Ölüdeniz’de 15 bin metrekarelik bir yerimiz var ve burayı otopark olarak kazandıracağız. Nasip olursa 1 Nisan’dan itibaren alanı Fethiye Belediyesi’ne tahsis ediyoruz ve Ölüdeniz Kumburnu girişindeki otopark sorununu çözüyoruz” diye konuştu.

KÖKTEN “BELİRLEDİĞİMİZ ÜÇ NOKTADA İLE İLGİLİ KATLI OTOPARK ÇALIŞMAMIZ VAR”

Konuşmasını sürdüren Başkan Adayı Kökten, “Bunun yanında doğa parkın olduğu yere 800 metrelik bir yol açılması gerekiyor. Bu yolu yaptığımız zaman hem Kayaköy Mahallesi’ne hem de teleferik merkezine ulaşımı sağlamış olacağız. En büyük sıkıntımız şehir içi trafiği. Başkanımız da seçim ofisimizin açılışından sonra burayı yerinde inceledi. Belirlediğimiz üç noktada ile ilgili katlı otopark çalışmamız var. Sayın başkanımız ile birlikte bu projemizi gerçekleştireceğiz ve hayata geçireceğiz. Diğer bir sıkıntı ise trafik. Fethiye Belediye hizmet binası bildiğiniz gibi şehrin merkezinde. Fethiye’ye yakışan yeni bir hizmet binası yaparak, buranın taşınması ile bir nebze trafiği de rahatlatmış olacağız” diye konuştu.

AYDIN AYAYDIN “SORUNLARI BİREBİR SİZDEN DİNLEYECEĞİM”

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, sorunları yerinde ve muhataplarından dinleyeceğini belirterek “Şu an yönetimde bulunan büyükşehir belediye başkanı gibi koltukta oturan bir belediye başkan adayı değilim. Seçimi kazandığım takdirde her gün bir ilçede halkımızla ve STK’lar ile bir arada olacağım. Sadece toplantılar ve kabullerim için makama gideceğim. Seçimi kazanırsam eğer şoför esnafının sorunlarını gelir birebir sizden dinlerim. Çözüm için de gereğini anında yaparım. Eğer beni aşan bir husus olursa bakanlıklar ile iletişime geçerek onun da çözüme kavuştururum. Fethiye adayımız Muhammet Kökten de seçilirse, bana getirdiği her projenin her arkasında benim de imzam olacak. Fethiye’nin çeşitli noktalarına modern halk plajları yapacağız. 5 yıl içerisinde Fethiye, dünyanın en güzel turizm merkezi olacak” şeklinde konuştu.

AYAYADIN “ULAŞIM SEKTÖRÜNÜN SIKINTILARINI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ BİLİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayaydın, “Fethiye Körfezi’nin dibinde 6 milyon metreküp balçık var. Bence 10 yıldır büyükşehir belediye başkanlık koltuğunda oturanlar, vicdan azabı çekmeliler. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız el ele vereceğiz. Mevcut sorunları tek tek çözeceğiz. Ulaşım sektörü olarak sizlerin sıkıntılarını ve çözüm önerilerini biliyorum. Ben göreve geldiğimde süratle sizin mağduriyetinizi giderecek önlemleri alacağım. Belediye olarak modern taksi durakları yapacağım. Fethiye’de otopark ve trafik sorununu kısa bir sürede ortadan kaldıracağız. Su faturaları çok yüksek.  Göreve gelince MUSKİ Genel Müdürü’nü görevden alacağım ve fiyatları aşağıya çekeceğim” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …