Perşembe , Nisan 25 2024

Yeni Yılı Denize Girerek Kutladılar

2019 yılı, tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla karşılandı. Yeni bir yılın gelişini mutlulukla karşılayan vatandaşlar, eğlence merkezlerinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendiler.

Fethiye’de yerleşik yaşayan yabancılar ise yeni yıl geleneklerini sürdürdüler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da soğuk hava ve yağmura aldırış etmeden, Çalış Plajı’nda denize girdiler. Renkli ve ilginç kıyafetleri ile kendilerini Akdeniz’in sularına bırakan İngilizler, dakikalarca yeni yılın keyfini yaşadılar. Sahilde bulunan arkadaşları ve yakınları ise bu anları telefonları ile kaydettiler.

“Her yeni yıl, yeni bir coşku” sloganıyla sabah saatlerinde toplanan Fethiye’de yerleşik yaşayan İngilizler, ilk olarak çay ve kahve eşliğinde geçen yıl ile ilgili anılarını konuştular. Belirlenen saatte ise gelinlik, süper kahraman ve değişik kostümler giyen İngilizler, daha sonra kendilerini denize bıraktılar. Soğuk hava ve yağmura rağmen dakikalarca denizde yüzdüler.

Tezahüratlar eşliğinde denizden çıkanlara, arkadaşları ve yakınları havlu ile kurulanmalarına yardım etti. Sahilde yürüyüş yapan ve balık tutan vatandaşların da ilgisini çeken bu anlar, yeni yıl kutlamalarına renk kattı. Etkinlik sonrası yeni yıl coşkusunu aktaran İngiliz vatandaşlar, “Biz bu etkinliği gelenek haline getirdik. Yeni yılın ilk gününde denize girerek, 2019 yılının gelişini kutladık. Renkli ve değişik kıyafetler giyerek kutlamaya ayrı bir renk katıyoruz. Umarım bu yıl hepimize mutluluk ve iyi şanslar getirir” dediler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …