Perşembe , Nisan 18 2024

Başkan Saatcı, 2018’i Değerlendirdi


Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 2018 yılı değerlendirmesi kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2018 yılıyla ilgili Fethiye’de gerçekleştirdikleri projeleri basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Saatcı, 2019 yılında ise en önemli olayın 19 Mayıs’ın 100. Yılını kutlayacak olmaları olduğunu ifade etti. Siyasi gelişmeler hakkında bilgiler aktaran Başkan Saatcı, “Ben Türkiye genelinde Ak Parti ile MHP arasında yapılan ittifak’a karşılık İYİ Parti ile CHP’nin ittifak yapması gerektiğini inanıyorum”  dedi.

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yeni yıl yeni umutlar demek. 2019 deyince aklımıza ilk olarak 2019’un 19 Mayıs’ı aklımıza gelecek! Yüz yıl önce parçalanmış, Anadolu Coğrafyasına sıkışmış, darmadağın olacak bir imparatorluktan, yeni bir devletin doğmasına ilk ateşin yakıldığı 19 Mayıs’ı bu sene içerisinde kutlayacağız. 19 Mayıs ruhunun, ülkemizde hakim olması, birlik ve dirlik içerisinde Atatürk’ümüzün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi en büyük dileğimizdir. Bizim için 2019’un en önemli olayı, 19 Mayıs’ın 100. Yılı olmasıdır”

BAŞKAN SAATCI, “FETHİYE’NİN HER ZAMAN HAKKINI SAVUNDUK”

“Son beş yılı değerlendirdiğimizde ise, ‘Bu yıl çok iyi geçti’ diyeceğimiz bir yıl olmadı. 2019, 2018 yılının aranmadığı bir yıl olsun. Umutlarımızın tazelendiği, geleceğimize güvenle bakabileceğimiz, kardeşliğimizin pekiştiği, tatlı dilin ülkemizde hakim olduğu, ayrımcılığın olmadığı, kucaklaşmanın sağlandığı bir yıl temenni ediyorum. Biz muhalefette bir belediye başkanıyız. Ne yaptıysak, her şeyi tırnaklarımızla yaptık! Bunu bir elim yağda, bir elim bağda yapanlarda var. Ama bu bizim hayat tarzımız oldu. Biz Fethiye’nin hayrına iş yapanları her zaman baş tacı yaptık, Fethiye’nin zararına iş yapanlarla da makamı, mevkiisi ne olursa olsun, yasal yollarla mücadelemizi verdik! Önümüzde 3 ay daha süreç var. Bunu görev süremiz boyunca yapmayı sürdüreceğiz.

BAŞKAN SAATCI, “BİRÇOK BÜYÜKŞEHİR VE İLDEN FAZLA ULUSAL BASINDA YER ALDIK”

“‘Fethiye Belediyesi olarak 2018 yılında neler yaptık?’ dersek, hatırlamakta fayda olan projeler gerçekleştirdik. Gelen giden herkesin gıpta ettiği ve hakkını verdiği, yurt dışından, çevremizdeki il ve ilçelerden misafirlerimizin geldiği Şehit Fethi Bey Parkı’mızı hizmete açtık. Gerçekten dillere destan bir park oldu. Koru ve Kızılbel’de sosyal tesisleri hizmete açtık. Üzümlü’ye dastarhane yaptık. Esenköy’e destihane yaptık! Engelli kardeşlerimiz için deniz kenarında FESEM’i kurduk. Akarca ve Cami Mahallelerinde parklarımızı yaptık. Çeşitli mahallelerimizde yapılanlar ve yapılmaya devam edilen yol, park gibi projelerimiz var. Sosyal Tesis çalışmalarımız var. Üzümlü’de Düğün Salonu ve Sosyal Tesis projemiz devam ediyor. Avcı arkadaşlarımıza yeni hizmet binası yaptık. Dükkan Senin projesiyle yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaştık. Geçtiğimiz aylarda hem Soner Olgun’u hem Kıraç’ı Fethiye’mize getirdik. Turizm fuarlarında Fethiye’mizi tanıttık. Konserler ve festivaller ile dolu dolu bir yılı geride bıraktık. Akıllarda kalanlardan bir tanesi de Muğla’da yapılan enler yarışmasında, Muğla genelinde şahsımın halk tarafından en başarılı belediye başkanı olarak seçmesiydi. Halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu dönemde vermiş olduğumuz demeçler ve faaliyetlerle 800 belediye arasından sürekli ulusal basında yer alan belediyelerden birisi olduk. Çoğu il, çoğu büyükşehirden fazla Fethiyemiz, ulusal basında gündem oldu

FETHİYE’DE BİRLİK VE BERABERLİK HAKİM…

“Bunların dışında Fethiye Belediyesi olarak her türlü siyasi kimlikten uzak, her türlü ideolojik şartlardan kendini arındırmış, tüm Fethiyelilerin altında toplanabileceği, tüm kurum ve kuruluşlar, STK’larımızla birlik ve beraberlik içerisinde bir arada işlere imzalar attık. Bu dönemin en başarılı taraflarından birisi de budur! Fethiye’de tüm STK’lar bir çatı altında Fethiye’nin menfaatleri doğrultusunda beraber hareket eder hale geldik”

BAŞKAN SAATCI, “İYİ PARTİ CHP İTTİFAKI DEVAM ETMELİ”

Gazetecilerin, Muğla ve Türkiye’de yerel seçimlerde yapılan ittifakla ilgili sorularını cevaplayan Başkan Behçet Saatcı, “Son seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanının yüzde 52 oy almış. Partisinin yüzde 40 oyu var. MHP’nin de yüzde 10 küsurlarda oyu var. İktidar partisi yüzde 40 oyla yetinmiyor, MHP’yi de yanına alarak güç oluşturup, yerel seçime giriyor. Bu hamlenin karşısında HDP hariç diğer muhalefet partilerinin, ‘biz kendi adaylarımızla yalnız seçime gireceğiz’ deme lüksüleri yoktur.  Rakibin ittifak yaparken, senin de yapman gerekiyor. İttifak çalışmalarının Türkiye genelinde doğru olduğu kanaatindeyim. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan ittifakların çok doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

İttifak’ın devam etmesi gerektiğini belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Saatcı, “ Hiçbir şey çaresiz değildir! İttifak’ın bozulmaması gerekiyor. Park açılışında da söylemiştim; oyun bozucu değil, oyun kurucu olmak gerekiyor. CHP ve İYİ Parti’nin ittifak görüşmelerinin doğru olduğunu ve devam etmesi gerektiğini ifade ediyorum. Bunu söylerken, Behçet Saatcı’nın bir dönem daha belediye başkanı olabilmesi için bu ittifak’a ihtiyacı olduğunu kastetmiyorum. Ben Türkiye genelinde Ak Parti ile MHP arasında yapılan ittifak’a karşılık İYİ Parti ile CHP’nin ittifak yapması gerektiğini belirtiyorum. Yoksa bizim için bir sıkıntı yok! Saygıdeğer Fethiyeliler bizi geçen dönem oyu yüzde 0,1 olan bir tabela partisinde seçti. O yüzden bizi bir kenara bırakıyorum. Muğla ittifak kapsamına alındı. Sayın Osman Gürün, CHP’nin adayı oldu. İyi Parti’de Muğla’da aday çıkarmayacağını ifade etti. İlçeler arasında pazarlıklar devam ediyor. Bu görüşmeler olumlu sonuçlanırsa da, olumsuz sonuçlanırsa da ‘eyvallah’ deriz! Hiçbir şey dünyanın sonu değil!  Bu pazarlıkların hakkaniyet, adalet içerisinde sonuçlanması gerektiğini düşünüyorum. Muğla’da da böyle olacağını temenni ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …