Cuma , Nisan 19 2024

Yaş Günü Partisi Düzenlendi

 

Fethiye’nin Tuzla Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuk, 14 torun, 18 torununun çocuğu ve 5. kuşak olarak da 2 torununun torununu da gören süper babaanne Memnuniye Nergiz için çocukları ve torunları 100. yaş günü partisi düzenledi. Süper babaanne Memnuniye Nergiz, 100. yaş gününde delbekler eşliğinde ‘Gelmezsen gelme’ türküsüne alkış tutarken; bugüne kadar keklik eti ve balığın yanı sıra hep zeytinyağı yediğini, 110 yaşına kadar da yaşamak istediğini söyledi.

Fethiye’de Tuzla Mahallesi’nde yaşayan 1918 doğumlu Memnuniye Nergiz’e evlatları ve torunları tarafından 100. yaş günü dolayısıyla sürpriz bir doğum günü partisi düzenlendi. 2’si merhum 6 oğlu bulunan gerçek süper babaanne Memnuniye Nergiz’in 14 torunu, 18 torununun çocuğu ve 5. kuşak olarak da 2 torununun torununu gören süper babaanne, kendisi için hazırlanan sürpriz doğum gününde oldukça neşeliydi. 2 delbekçi müzisyen eşliğinde evlatları ve torunları bol bol pistte oynarken, zaman zaman da Barış Manço’nun  ”Süper Babaanne” şarkısı eşliğinde neşeli anlar yaşadı. Duvarda 100. yaş dev balonu eşliğinde süslenen salonda yapılan doğum günü partisine evlatlarının yanı sıra torunları, torunlarının torunları ile akrabaları ve sevdiği komşuları da katıldı.

Kendisi için özel hazırlanan doğum günü pastasında Memnuniye Nergiz’in fotoğrafı da yer alırken mumlar eşliğinde doğum günü pastası salona geldiğinde bir anda alkışlar koptu. Şaşkınlığını gizleyemeyen ve çevresine gülücükler dağıtan süper babaanne, yine evlatlarının eşliğinde mumları söndürürken bir anda konfetiler yağıp maytaplar patlatıldı. Bir asrı geride bırakan Memnuniye Nergiz ile evlatları, torunları, gelinleri ve akrabaları ile torunlarının torunları da fotoğraf çektirebilmek için yarıştı. Fethiye’nin ilk marangozlarından olan merhum Ahmet Ali Nergiz’in eşi olan Memnuniye Nergiz, Seydikemer’in Çukurincir Mahallesi’nde 1918 yılı Ocak ayında dünyaya geldi ve 1940 yılında evlenerek İzzettin Köyü’ne yerleşti. Gençliğinde tütün ve zeytincilik ile uğraştığı öğrenilen Memnuniye nine, 1957 depreminden sonra merhum eşinin marangozluk mesleğini Fethiye’de yapmaya başlaması nedeni ile Tuzla Mahallesi Sanayi karşısındaki evine yerleşti. Burada yapılan sürpriz doğum günü partisinde oturduğu sandalye üzerinde delbekçilerin çaldığı hareketli şarkılara alkış tutarak sevincini de ortaya koydu.

”UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUZ”

Yaşlılık nedeni ile işitme bozukluğu ve yürümede zorlandığı öğrenilen süper babaannenin sürpriz doğum günü partisini tüm evlatları olarak gerçekleştirmek istediklerini söyleyen oğlu Selahattin Nergiz; ”Çok zor koşullarda tütün ve zeytin işi yaparak hayatını geçirmiş, 2’si merhum 6 oğlu, 14 torunu, 18 torununun çocuğu ve 5. kuşak olarak da 2 tane torununun torununu gören annemin doğum günü partisi için toplandık. Doğum günü pastasını kestik. Kendisine daha da uzun ömürler diliyoruz” dedi.

”ZEYTİNYAĞINI KENDİM SIKTIM”

Süper babaanne Memnuniye Nergiz ise evlatları, torunları, torunlarının torunları ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirtip; ”110 yaşına kadar yaşamak istiyorum. Gençliğimde o zamanın şartlarından çok rezillikler çektim. Rahmetli eşim keklikler vurur, balıklar tutar, getirir, bol bol yerdik. Ömrüm boyunca zeytinyağı yedim. Kendi zeytinlerimin yağını kendim sıktım. Doğum günümü kutlayan bütün evlatlarıma teşekkür ediyorum. Burada olamayanlar da telefon ile aradılar. Ben Allah izin verirse 110 yaşımı da kutlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Geceye katılanlar da süper babaannenin gençliğini anlattılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …