Cuma , Nisan 26 2024

TURİZMİN YENİ GÖZDESİ “FLYBOARD”

Ölüdeniz’e tatil için gelen yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi Flyboard oluyor. Su üzerinde Yunus balığı gibi hareket edip su seviyesinden 8-10 metre yükseğe çıkarabilen aktivite tatil için Ölüdeniz’e gelenlerin yeni gözdesi durumunda.

Dünyanın önde gelen turizm merkezleri arasında yer alan Ölüdeniz’de yerli ve yabancı turistlere Flayboard aktivitesi de sunulmaya başlandı. Tatil için Ölüdeniz ve çevresini seçen yerli ve yabancı tatilciler bir yandan 1969 rakımlı Babadağ’dan yamaç paraşütü atlayışı yaparken, bir yandan da Ölüdeniz’in masmavi sularında su sporları aktiviteleri ile tatillerini geçiriyorlar. Ölüdeniz Mahallesinin Kumburnu Plajında 17 yıldır su sporları işletmeciliği yapan Umut Araz, yıllardır tüm su sporları dallarını müşterilerinin hizmetine sunarken, son olarak da su sporlarına adrenalin katan Flayboardu ekledi. Kumburnu Plajının masmavi sularının üzerine 8 ile 10 metre arasında yüksekliğe çıkarak adrenalin su sporu son dönemlerde turistlerin ilgi odağı haline geldi. Fransız su sporları meraklısı Franky Zapata tarafından tasarlandığı belirtilen Flyboard isimli su sporu, Fethiye’de Ölüdeniz  Kumburnu Plajında yapılmaya başlandı. Jet-ski’ye bağlı olarak çalışan Flyboard, suda Yunus balığı gibi akrobatik hareketler yapıyor.

Flyboard’ın yerli ve yabancı turistlerin son zamanlarda en çok ilgi gösterdiği su sporları arasında olduğunu belirten Flyboard eğitmeni Ali Kırımşeloğlu, “Su kayağı, byk boart, veik boart, fly boart, oyuncak tabir ettiğimiz banana, mambo gibi değişik aktivitelerimiz var. Hafta sonları daha bir ilgi yoğun oluyor. Genelde çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimiz oluyor. Son zamanlarda su sporları aktivitelerinin yeni gözdesi Flfboard aktivitesi. Yerli ve yabancı turistler su adrenalinini bu sporla yapıyorlar. Dışarıdan bakıldığı zaman zor gibi görünüyor. Fakat çok basit ve eğlenceli bir aktivite” diye konuştu.

Flyboard’ın iki şekilde kullanılabildiğini açıklayan Kırımşeloğlu,kontrolün tamamen kullanıcıda olabildiğini dile getirdi. Deniz motosikletini kullanan kişi de amatör kullanıcıyı yönlendirebildiğini kaydeden Kırımşeloğlu, “Kullanıcılar Yunus balıkları gibi suya dalıp çıkabiliyor” dedi.

Ramazan ayı olmasına rağmen talebin çok iyi olduğunu da belirten Ali Kırımşeloğlu, “ Aktivitelerin durumuna göre maliyetleri değişiyor.  Deniz bisikleti 35- 40 Tl arası, şişme oyuncak tabir ettiğimiz aktiviteler ise kişi başı fiyatı 60 tl’den başlıyor. Aktivitenin büyüklüğüne göre fiyatlar değişiyor dedi.  

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …