Cuma , Nisan 26 2024

Sarıhan, SİHA’ya destek verdi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun terörle mücadelede kullanılan Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ilgili yaptığı açıklamalarına, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan da cevap verdi.

Hükümet kanadından geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamadan dolayı eleştirilen CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu’nun terörün amacına hizmet ettiğini kaydeden Sarıhan Şunları söyledi:

“CHP ya da başka birisi, bunu kim söylerse söylesin şöyle analiz etmek istiyorum: Türkiye yaklaşık 35-40 yıldır özellikle PKK terörü ile mücadele vermekte. Türkiye’nin bu mücadelesinde ihtiyaç duyduğu araç gereçler 1990’lı yıllarda PKK terörünün en azgın olduğu, en fazla olduğu dönemde çok elzem olan ihtiyaç maddelerimizin, savunma araçlarımızın bile olmadığını ben kendi askerliğimde yaşadım, gördüm. Bir tüfeğin görüntü olsun diye boş gezdirildi. Şimdi hızla silahlanıyoruz, silahlandık. Kendi ihtiyacımızı kendimiz gideriyoruz. Türkiye’de kendi yapmış olduğumuz helikopterin, piyade silahımızın, obüslerimizin, tanklarımızın, İHA’ların, SİHA’ların dışarıya bağımlı olmadan yaparak, üreterek ve kullanarak teröre karşı etkin mücadele yapılması acaba birilerini neden rahatsız ediyor? Türkiye’nin içerisinden bir Türk vatandaşı olarak, milliyetçi, halkçı, vatansever olarak bakarsak kendi üretmiş olduğumuz silahların terör örgütü mensuplarına karşı kullanılması hiçbir insani mazeret öne sürülerek engellenmeye çalışılması, yanlış algı oluşturmaya çalışılması başkalarına hizmettir, terörün amacına hizmettir. Bunun için bu söylenenler doğru değil. Siz önce İHA’lar, SİHA’lar nerede? Yok mu sizin böyle bir araç gereciniz diye sadece hükümeti yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bunları söylüyorsunuz. Daha sonra bunlar milli ürünler olarak yapılıyor ve etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu gün PKK ya da başka terör örgütleri için kullanılan en etkili yöntemlerden bir tanesi şuanda SİHA’lardır. Asker devamlı nöbet tutar, gözlemci olur, tespit ettiği unsurları savunma araçlarıyla bertaraf eder. Şu anda çok teşekküllü bir çalışma yürütmeye gerek yok. SİHA’ya silahı yüklüyorsunuz, alıp götürüp terörün başına yıkıyor. Bu kadar basit. Çok etkili, maliyeti daha az ve en önemlisi de paha biçilemeyecek kadar kıymetli bir canımızı dahi kurtarsak ne mutlu. Onun için bu söylenenler doğru şeyler değil ve teröre hizmet etmektir. Geçmişte yanımıza alamadığımız bölge halkını bu gün yanımıza aldık. Terörün onlara bir şey kazandırmayacağını anlattık, biz biriz bütünüz dedik ve geçmişte yapılan açılım süreci de bunun bir neticesidir.”

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …