Cumartesi , Nisan 27 2024

Okul Önlerinde Polis Denetimlerini Artırdı

Fethiye’de öğrencilerin güvenli ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri amacıyla polis denetimlerini artırdı. Okul önlerinde yapılan denetimler veliler tarafından memnuniyetle karşılanıp uygulamanın her gün yapılmasını istediler.

Fethiye Asayiş Bürosu Amirliği ekipleri Çalıca Mahallesi’nde bulunan okullar bölgesinde güvenliği sağlamak amacıyla genel denetim yaptı. 2016-2017 yılı eğitim öğretim yılının başladığının ilk gününden itibaren sık sık denetim yapan polis ekipleri, okullar çevresinde dolaşan şüpheli şahısların GBT’sini sorgulayıp, çevredeki internet kafe ve kahvehanelerde denetim yaptı.

Öğrencilerin güvenli ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri amacıyla yapılan denetimlere vatandaşlar da destek verdi. Okullar bölgesinde yapılan denetimde şüpheli şahısların GBT sorgulaması yapıldı. Öğle tatili arasında yapılan denetimlerde öğrencilerin sık sık gittikleri internet kafeler ile okula yakın kahvehanelerde denetim yapıldı. İnternet kafelere giden öğrencilerin yaş sorgulaması yapılırken, kafelerin gerekli belgelerin ile kamera sisteminin olup olmadığı kontrol edildi. Denetimleri ilgiyle izleyen öğrenci ve çevredekiler, şüphelendikleri kişileri polise ihbar etmeleri konusunda uyarıldı. Denetimlerde, suç ve suç unsuruna rastlanılmadığı belirtildi.

Bazı veliler, uygulamayı memnuniyetle karşılayıp teşekkür ederken bu uygulamaların her gün olması yönünde talepte bulundular. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin her gün yapıldığını ve artırılarak devam ettirileceğini söyledi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …