Cuma , Nisan 26 2024

Otizm Farkındalık Koşusuna Destek

                Otizm ayı farkındalığını arttırmak için Nursel Özdemir gönüllü koşucu Sevil Toker’e destek verdi.

Dünya sağlık örgütünün kabul ettiği Otizm Farkındalık Ayında bir kişi daha farkında olsun diye Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi BESYO mezunu Sevil Toker’e İznik’te yapılan 90 km lik koşuda desteklerini verdi. Koşucu ultra genel sıralamada bayan ikincisi oldu.

Fethiyeli maraton koşucusu Otizm farkındalığı için yaptığı koşudan madalya ile döndü.

Amacı sadece spor olan Sevil Toker şunları söyledi: “ Spor benim için bir yaşam tarzı, koşarak Türkiye ve Dünyayı dolaşmayı hedefliyorum. İznik’ te yapılan bu koşu benim için büyük anlam taşımaktaydı. Otizmli bireyler için koştum ve insanların otizmli bireyleri toplumda fark etmelerini istiyorum. Bana bu koşuda destek veren Nursel Özdemir Özel Eğitim Merkezine çok teşekkür ederim.” Dedi.

Nursel Özdemir kurumları adına Salih Dündar şunları ekledi: “ Otizm farkındalık ayı içerisinde etkinliklerimize eğitim, spor ve aktivitelerle devam ediyor. Öğrencilerimizin toplumda özel çocukları olduğunun bilinmesi için Nisan ayı boyunca birçok iş yaptık. Amacımız otizmi tüm toplumun bilmesidir. Otizmli öğrencilerimiz için İznik’ te maraton koşan ve ödül alırken bir kez daha otizmi ve kurumumuzu vurgulayan Sevil Toker’e çok teşekkür ederim.” Dedi.

Nisan Otizm farkındalık ayı etkinliklerine devam edeceklerini vurgulayan Salih Dündar, Sevil Toker’in bundan sonraki koşularında da kurum olarak destek olacaklarını vurguladı.

 

 

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …