Salı , Nisan 16 2024

Başkan Gürün’e Teslim Edildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Aralık 2020-19 Şubat 2021 tarihleri arasında, yaklaşık 500 üye ile online video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen FTSO Meslek Grubu Toplantıları’nın sonuç raporu hazırlandı. Raporun Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin kısmı, 13 toplantıya da başkanlık ederek üyelerden gelen öneri, talep ve şikâyetleri dinleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teslim edildi.

Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin yüz yüze meslek grubu toplantılarını durdurması üzerine harekete geçen FTSO yönetimi, üyelerin öneri, talep ve şikayetlerini derleyerek sektörlerin son durumu hakkında bilgi almak amacıyla, online video konferans yöntemiyle toplanma kararı aldı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında, birincisi 23 Aralık 2020 tarihinde 7 Nolu Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Grubu ile gerçekleştirilen online toplantılar, 19 Şubat 2021 tarihinde 1 Nolu İmalatçılar Grubu ile sona erdi. Bu süreçte yaklaşık 500 üyenin katıldığı, 13 ayrı meslek grubu toplantısına başkanlık eden Yönetim Kurulu Başkanı Çıralı, FTSO çalışmaları hakkında bilgi verdiği üyelerin, öneri, şikayet ve taleplerini dinledi.

ÖNERİ, ŞİKAYET VE TALEPLERDEN OLUŞAN RAPOR TAMAMLANDI

Tüm, öneri, şikayet ve talepler toplantıları takip eden FTSO çalışanları tarafından da not alındı. Sürecin tamamlanmasının ardından FTSO, toplantılara ilişkin raporu tamamladı. Raporun Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendirilen bölümü, ‘Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerimiz’ adlı dosyada derlendi. 10 sayfadan oluşan dosyada,  ‘Katı atık, işgaliye, ilan ve reklam bedelleri’, ‘Turizm bölgelerinde ve turizm sektörüne aşılamada öncelik verilmesi’, ‘Paspatur Çarşısı’nın minibüs güzergahlarına dahil edilmesi’, ‘Koylarda kaçak yapılaşma’, ‘Tarım arazilerinde kaçak yapılaşma’, ‘İnşaat sektöründe yönetmeliklerdeki ve uygulamadaki sorunlar’, ‘Fethiye Körfez kirliliği’, ‘Fethiye merkezdeki trafik sıkışıklığı ve otopark yetersizliği’, ‘Fethiye Sanayi Sitesi’nin taşınması’, ‘Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’, ‘Toplu taşıma ücretleri ve araçların yaşları’, ‘Muğla Kent Kart dolum yerleri ve nakit iniş-biniş sorunu’, ‘Ulaştırma kooperatifleri işlemleri için ilçe birimlerine yetki verilmesi’, ‘Fethiye Yeni Cami arkasındaki durakta çalışma yapılması’ ve ‘Dolmuş duraklarında düzenleme yapılması’ konu başlıkları altında toplandı.

BAŞKAN ÇIRALI DOSYAYI, BAŞKAN GÜRÜN’E TESLİM ETTİ

Hazırlanan dosya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teslim edildi. Görüşmede Başkan Çıralı ve Belediye Başkanı Gürün, üyelerden gelen talep, öneri ve şikayetler hakkında sözlü olarak da görüş alışverişinde bulundu.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Çıralı, 2 aylık süreç sonucu ortaya çıkan raporun Fethiye ve Seydikemer halkının ortak sesi olduğunu söyledi. Sorunların çözümü konusunda atılacak adımları büyük memnuniyetle karşılayacaklarını anlatan Başkan Çıralı, taleplerin karşılanması konusunda istekli duruşundan dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür etti. Üyelerin sorunlarının çözülmesiyle Fethiye ve Seydikemer’in ticari ve ekonomik faaliyetlerin rahat yürütüldüğü aynı zamanda çok daha yaşanılır yerler haline geleceğini vurgulayan Başkan Çıralı, “Görevimiz üyelerimizin sesini icracı kurumlara iletmek. Raporumuzun Fethiye Belediyesi’ni ilgilendiren kısmını Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya teslim etmiştik. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren bölümünü de Osman Gürün başkanımız bizzat teslim aldı. Üyelerimizden gelen tüm, talep ve önerileri aynı ciddiyetle ele alarak Fethiye ve Seydikemer’in sorunlarına gerçekçi bir yaklaşım sergilediğimizi düşünüyorum. Ortaya çıkan rapor bölgemiz, üyelerimiz ve yönetimimiz açısından çok önemli. Atılacak her türlü adım ve karşılanan her talep Fethiye ve Seydikemer açısından değerli olacaktır.” dedi.

Raporun hazırlanmasındaki katılarından dolayı FTSO üyelerine de teşekkürlerini sunan Başkan Çıralı, “Uzun soluklu bir süreçte, kıymetli vakitlerini ayırarak bizlerle birlikte ilçelerimizin sorunlarına çözüm arayan üyelerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …