Cumartesi , Mayıs 11 2024

Kaya’dan İşitme Engellilere Ziyaret

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Fethiye İşitme Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Kaya, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve engelli kardeşlerimizin hem dertlerini dinlemek hem de empati yapabilmek için ziyarette bulunduk” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptığı açıklamada, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve engelli kardeşlerimizin hem dertlerini dinlemek hem de empati yapabilmek için Fethiye İşitme Engelliler Derneği’ni ziyaret ediyoruz. İşaret dilini kullanarak burada hoş bir sohbet yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatta ne problemler ile karşılaştıklarını biliyoruz. Bunları bir kez de yöneticilerimizden dinledik. Hepimiz engelli adayıyız. Bunun bilincindeyiz ve öğrencilerimize de bu konu hakkında bilgi aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

Ziyaret için teşekkür eden Fethiye İşitme Engelliler Derneği Başkanı Can Gündüz, “Böyle özel bir günde hatırlanmak çok güzel. Bizim dertlerimizi dinlemeleri bizleri çok mutlu etti. Desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan karar ile “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir gündür. Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özelliklerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektir. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları da ülkemiz adına büyük bir kazanımdır.

Fethiye’de, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda, özel eğitim okullarımızda, oluşturulan özel eğitim sınıflarımızda, rehberlik araştırma merkezimizde, rehabilitasyon merkezlerimizde engelli öğrencilerimize yönelik eğitim desteğini her daim titizlikle sürdürmekteyiz. Milli Eğitim camiası olarak onlarla el ele, gönül gönüle, çocuklarımızı hayallerine kanatlandırabilme çabasındayız. İlçemizde 3 özel eğitim okulumuz bulunmaktadır. Bu okullarımızda toplam 105 öğrencimiz eğitim görmektedir. Okullarımız bünyesinde açılmış olan 78 destek eğitim odasında 112 öğrenci, 19 özel eğitim sınıfında ise 89 öğrenci eğitim almaktadır. Ayrıca 7 öğrencimize de evde eğitim hizmeti sağlanmaktadır. Bunlara ilave olarak ilçemizde 4 tane özel rehabilitasyon merkezi bulunmakta olup burada 994 öğrenci faydalanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelli öğretmenlerimize, öğrencilerimize, eğitim çalışanlarımıza, bütün engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

15’inci kurultaya Hazırlanıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi  Fethiye Kadın Kolları Başkanlığı için aday yarışı başladı. CHP Kadın Kolları bu …