Pazartesi , Mayıs 20 2024

Fethiye Belediyesi’ne Resmî  Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüşmelerinde özellikle 2024 turizm sezonu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Fethiye’ye bir kez daha gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris, ziyarette yerel seçimlerdeki büyük başarısından dolayı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı tebrik etti. Morris; “Birleşik Krallık’tan bu yıl 4 milyon Birleşik Krallık  vatandaşının  tatil için Türkiye’ye geleceğini, bunların çok büyük bir kısmının Muğla’yı tercih ettiğini, gelecek yıl bu sayının 5 milyonu geçmesini beklediklerini” söyledi. Fethiye’nin turizmin yanı sıra tarımsal üretimde de çok önemli bir merkez olduğunu, çeşitli ülkelere ihracat yapıldığını belirten Morris, “yabancı yatırımcıların Fethiye’ye gelmeleri durumunda, bunun bölgeye büyük değer katacağını” ifade etti.

Birleşik Krallık Büyükelçisini Fethiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Alim Karaca, “Görevimizin ilk döneminde, yıllardır kangren sorun olarak kalmış, turizmimiz için çok önemli olan alt ve üstyapı çalışmalarını yaptık. Fethiye ülkemizin reklam yüzüdür. Yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarında Fethiye’mizin fotoğrafları, her yerde karşımıza çıkıyor. Bizler de fuarlarda açtığımız stantlar aracılığı ile önemli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu sene turizm sezonunun çok iyi geçeceğinden şüphemiz yok. Belediye olarak elimizden geldiğince ilçe turizmine katkı veriyoruz. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

FETHİYELİ TARIM ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüşmesinde yerel tarım üreticilerine bir de müjde verdi. Morris; “İngiliz hükümeti ile Türk yetkililer arasında Ankara’da ve Londra’da yürütülen görüşmeler çerçevesinde önümüzdeki dönemde aralarında Fethiye’nin de bulunduğu önemli tarımsal üretim merkezleri için İngiltere’ye ihracat kapılarının açılacağını, kendisinin de bu yönde bizzat girişimlerinin sürdüğünü” belirtti.

KARACA : FETHİYE’DE TURİZM SEZONUNU UZATMAK İSTİYORUZ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ayrıca; “Fethiyeli turizm sektör temsilcileriyle birlikte bölgedeki turizm sezonunu uzatmak için çalışmalarının sürdüğünü, İngiltere ile Dalaman arasındaki direkt uçuşların sayısını artırmak için girişimlerin devam ettiğini, Londra’daki turizm fuarının önemini iyi bildiğini, Fethiye’nin  Londra’da her sene çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından temsil edildiğini, bu sene düzenlenecek Londra Turizm Fuarı’na bizzat gitmek istediğini” ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

“Çok Güzel Bir Proje Yapacağız”

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı’nın işletme ihalesi gerçekleştirildi ve …

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.