Cuma , Nisan 26 2024

GÜÇ BİRLİĞİ ÜYELERİ DESTEK ZİYARETLERİNDE…

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye’ye üniversite kurulması için “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” isimli başlattıkları imza kampanyası çerçevesinde Kaymakam Ekrem Çalık ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret ederek destek istediler.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Haziran ayı olağan toplantısında platform üyelerince, Fethiye’de kurulmuş olan 3 fakültenin üniversiteye dönüşmesi için başlattıkları  imza kampanyasının ardından , kampanyaya destek amacı ile bir takım ziyaretlerde bulundular. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Ziraat Odası  Başkanı Kenan Karayiğit, Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör’den oluşan ziyaretçiler ilk olarak Kaymakam Ekrem Çalık’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Çarşamba gününden itibaren Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde kuracakları stant ile kampanya hakkında imza toplayacaklarını belirten Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu üyeleri Kaymakam Ekrem Çalık’tan da destek istediler.

Fethiye’nin kesinlikle bir üniversiteye sahip olması gerektiğini belirten Kaymakam Ekrem Çalık ise, “Ülkemizde bir çok il sınırları içerisindeki üniversiteler sayesinde ayakta durmaktadır. Fethiye hem tarihi hem de coğrafi yapısı ile üniversiteye ev sahipliği yapabilecek konumdadır. Fethiye Üniversitesi için Fethiye İşletme Fakültesi Yerleşkesi hazırdır. Üniversite için şehrimiz alt yapı ve üst yapı nitelikleri ile yeterlidir.  İlçemizde İşletme Fakültesi’nin yanında, Ziraat ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri de bulunmaktadır. Dolayısıyla, Yüksek Öğretim Kurumları mevzuatı gereğince üniversite kurulması için en az üç fakülte olma şartı yerine getirilmiştir. Fethiye ve Seydikemer, uzun zamandır üniversite hayali kurmaktadır.İnşallah amacımıza ulaşır ve Fethiye Üniversitesini ilçemize kazandırırız” diye konuştu.

 

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu üyelerinin bir sonraki ziyaret yeri ise Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya oldu. 2000 yılında eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Kaya’nın öncülüğünde Ankara’ya Fethiye Üniversitesinin yer temini için Değirmenbaşı okullar bölgesini istemek amacıyla gittiklerini söyleyen Behçet Saatcı, her zaman birileri Fethiye’nin önünü kapatmak için çaba gösterdi diye konuştu. Dönemin DSP’li Bakanı tarafından “Neden bu kadar kalabalık geldiniz” diye bir de azar işittik diyen Başkan Behçet Saatcı, “İnşallah bu imza kampanyası da bizim il kampanyasında topladığımız imzalar gibi olmaz. Fethiye Üniversitesi hayali sözde değil işlevde olmalıdır. Ama bir işe başlamak  zaten o işteki azim ve kararlılığı ortaya koyar. Fethiye ve Seydikemer İlçelerindeki meslek kuruluşlarının bir araya gelerek kurduğu güç birliği platformunun çalışmalarının ben başarılı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …