Çarşamba , Nisan 24 2024

Fethiye – Çameli yolu üzerinde bulunan İncirköy mahallesi Beldibi mevkiinde açılması planlanan taş ocağı protestosuna yüzlerce vatandaş katılmıştı. Başta Yeşilüzümlü ve İncirli mahallelerinden gelen vatandaşlar olmak üzere, taş ocağını protesto için gelen ve ellerinde taşıdıkları dövizlerle tepkilerini gösteren eylemciler “daha önce de bu tür girişimleri engellediklerini, yine aynı bölgeye taş ocağı açılması için ısrarcı olunmasına anlam veremediklerini” kaydetmişlerdi.

Söz konusu mahkemeye sunulan dilekçede; “Yeşilüzümlü Mahallesi, İncirköy Kırkıçlı Boğazı Mevkiinde “Maden Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi İşletmeciliği Projesi” için Muğla Valiliği tarafından verilen “Çevre Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararının ilgili köylerde ilan edilmediği, ruhsat sahasının 99,68 hektar olduğu ve CED raporunun alınması gerektiği alınmadığı, bölgede yapılacak maden faaliyetlerinin ekolojik dengeye zarar vereceği, yapılacak projenin görüntü, toz ve gürültü nedeniyle bölgede yoğun olan turizm faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyeceği, çevrede yaşayan vatandaşların etkilenmemesi için hiçbir önlem alınmadığı, Anayasaya ve Hukuka aykırı olduğu iddia edilerek iptali” davası açılmıştı.

Bu eylemlerin ardından Muğla 1. İdari Mahkemesi, söz konusu tesisin bahse geçen bölgeye kurulmaması için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …