Cuma , Nisan 26 2024

2019 Yılı Turist Beklentisi

Fethiye Turizm Konseyi, Ticaret Bakanlığı’nın Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi Desteği (HİSER) kapsamında öngörülen Dijital Destinasyon ve Fethiye’nin internet ve dijital dünyadaki tanıtımı konusunu detaylarıyla aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü ve ev sahipliği yaptığı Turizm Konseyi’nin Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi. Pangea Dijital CEO’su Ferda Kertemlioğlu’nun İstanbul için hazırladıkları benzer kampanya ve dijital görsellerinin geri dönüşüne ait istatistiksel bilgilerini sunmasının ardından toplantının diğer gündem maddelerinden birisi olan Travel Turkey katılımı ele alındı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü ve ev sahipliği yaptığı Turizm Konseyi’nin Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolel’in başkanlığında yapılan toplantıya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, Çalış-Der Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, TÜRSAB YTK Yönetim Kurulu Üyesi ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, FETOB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Doğan, SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindal, FETAV Dilek Dinçer, FGB Müdürü Selamettin Yılmaz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Musa Ünsal, Süleyman Kaya ve FTSO Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda, Digital Destinasyon sunumu yapan Pangea Dijital CEO’su Ferda Kertemlioğlu, Fethiye’nin dünya üzerinde ses getirecek bir web portalının yanı sıra sosyal medya kanallarının aktif bir şekilde kullanılmasına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ancak birden fazla mecrada çıkmanın en büyük dezavantajı farklı mesajların verebilecek olduğu algı karmaşasıdır. Tabi bu Fethiye için geçerli bir durum değil, çünkü içinde bulunduğumuz konseyin ortak kararlar alarak daha güçlü bir Fethiye için çalıştığını görüyoruz” dedi.

TRAVEL TURKEY TURİZM FUARI

Pangea Dijital CEO’su Ferda Kertemlioğlu’nun İstanbul için hazırladıkları benzer kampanya ve dijital görsellerinin geri dönüşüne ait istatistiksel bilgilerini sunmasının ardından toplantının diğer gündem maddelerinden birisi olan Travel Turkey katılımı ele alındı. Travel Turkey sırasında Fethiye’nin stratejisinin konuşulduğu toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden fuar alanına açılacak stant konusunda gelecek bilginin üzerine katalog ve tanıtım mecralarının seçilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

2019 YILI TURİST BEKLENTİSİ

Toplantıda 2019 yılının ilk yarısında bölgemize gelen yerli ve yabancı misafirlerin sayısın da diğer bir konu başlığı oldu. Özellikle Ramazan Bayramı sırasında turist yoğunluğunun oldukça heyecan verici olduğu vurgulanan toplantıda 2019 yılının diğer yarısı ile ilgili beklentiler değerlendirildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …