Perşembe , Nisan 25 2024

BEŞKAZANIN YİĞİT KIZI BUGÜN HEMŞERİLERİ İLE BULUŞACAK…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bugün Seydikemer ve Fethiye’ye gelerek hemşerileri ile buluşacak.Sabah saatlerinde ilk olarak doğum yeri olan Seydikemer İlçesine gelecek olan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, öğlen saatlerinde de Fethiye’ye gelerek seçim ofisini ve ardından da Çatalarık Mahallesinde yapımı biten Engelsiz Yaşam Evlerinin açılışlarına katılacak.

Aslen Seydikemer’in Yayla Çaltılar Mahallesi doğumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bugün bir dizi ziyaretler ve açılışlarda bulunmak üzere Seydikemer ve Fethiye halkı ile buluşacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı bugün coşkulu bir şekilde karşılayacaklarını söyleyen AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, “Seçim ofisimizi açtık, hazırlığımızı da yaptık. Yarın da ofisimizin açılışına Aile ve sosyal politikalar bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya teşrif edecekler. Bugün saat 12.30 itibarı ile Fethiye’ye giriş yapıp  saat 13.30’da da seçim ofisimizin açılışını yapacaklar. Bizlerle birlikte selam verecekler. Sohbet edeceğiz. Arkasından engelsiz yaşam evleri, malum Fethiye’nin bir kazancı. Hiçbirimizin yarın bir garantisi yok. Sonradan engelli olabilir. Dolayısıyla Fethiye’mizin bakanlığımızın Fethiye’ye kazandırmış olduğu çok güzel bir eserimiz. Rehabilitasyon merkezinin bünyesinde  yaklaşık 3 milyona mahal olan, çok güzel teşekküllü 60-70 tane rehabilitasyona ihtiyacı olan vatandaşımızı şehir içi veya şehir dışından ki bölgede kıymetli bir tesis. Bunun açılışını da bakanımızla yarın itibariyle saat 14.30 gibi yaptıracağız. Bütün hemşerilerimizi açılışımıza ve  hem seçim ofisimize  engelsiz yaşam evlerimin açılışına sayın bakanımızla birlikte o coşkuyu yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum öncesi yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren İlçe Başkanı Kadir Sarıhan,  Pazar günü de Muğla halkı ile buluşmak üzere Başbakan Binali Yıldırım’ın Muğla’ya geleceğini söyledi. Başbakan’ın Muğla’daki mitingine de Fethiye’den kalabalık bir şekilde gideceklerini söyleyen Sarıhan, “Önümüzdeki  16 Nisan da yapılacak olan referanduma yaklaşık 22 gün kaldı. Bu zaman içerisinde hemşerilerimize dilimizin döndüğü kadar  neden “Evet” dememiz gerektiğini ve gerekçelerimizi anlatıyoruz. Anayasa maddelerinin 18 tanesinin değiştirme düşüncesinin  komisyonlar ve meclisten geçtikten sonra artık halkımızın önünde ve biz doğru bilgilendirmek üzere sahalardayız. Muhtarlarımızla görüşüyoruz mahalle temsilcilerimiz ile birlikte arazi de ev ev işyerleri sivil tolum örgütleri dolaşabildiğimiz kadar. Doğrusu gerçek nedir, yorumsuz bir mana katmadan bir niyet okumadan, biz üzülerek söylüyoruz ki muhalefetin maalesef niyet okumak gibi bir vazifesi var. Çünkü anayasa maddelerinin değişikliğinde alt satırlara kadar, noktası virgülüne kadar olmayan biz hiç birşeyi anlatmıyoruz. Ama bunların anlatılması yanlış değerlendirilmesi vicdani sorumluluk taşıyan siyasetçilerin, bizlerin görevi. Doğru bilgilendirmek ile mükellefiz. Muhalefete de çağrımız ricamız bu konu da, vatandaşlarımızın bu anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin  neler getirdiğini veya neler getirmediğini orada yazdığı şekliyle anlatılması ve hemşerilerimizden buna  bu şekilde karar vermesi demokrasinin bir gereğidir. Cumhurbaşkanımız bunu her seferinde dile getiriyor. Başbakanımız, bakanlarımız, bizler tek bayrak tek vatan tek millet tek devlet. Bunun etrafında cinsi dili, dini ırkı ne olursa olsun Türkiye’de bu bilinç içerisinde çalışıyoruz ve hareket ediyoruz ve bunun etrafında toplanmak mecburiyetindeyiz. İşte bakınız Avrupa’da sayın bakanlarımıza yapılan engellemeler, bunlar bizi derinden üzmüştür. Biz arzuluyoruz ki milli olalım her şeyiyle. Bu bir siyasi parti, siyasi kişi seçimi değildir. Bu bir sistem değerlendirmesidir. Seçimimizi değerlendirmemizi yaparken buna göre yapılması uygundur. Başbakanımız bu manada  bizlerle buluşmak üzere bu Pazar Muğla’da olacaklardır.  Kamuoyuna saat ve yer konusunda bilgilendirme yapacağız. Pazar günü tüm hemşerilerimizi Muğla’ya davet ediyorum”dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …