Cumartesi , Nisan 20 2024

Alim Karaca’dan İddialı Projeler

CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim KARACA ve ekibi 31 Mart yerel seçimleri için hazırladıklarıı projeleri Fethiyeliler ile paylaştılar.  Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezini tıklım tıklım dolduran vatandaşlar olumsuz hava şartlarına rağmen KARACA’nın projelerini dinlemek için akın akın salona geldiler.

CHP Muğla eski milletvekilleri Ali Cumhur Yaka, Sami Gökmen, Ömer Süha Aldan, Prof. Dr. Nurettin Demir ile CHP Muğla milletvekilleri Suat Özcan, Av. Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Osman Gürün, CHP Fethiye İlçe Başkanı Av. Ali Özgür Kullukçu, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Topaloğlu Büyükçoban ve CHP Seydikemer Belediye Başkanı Adayı Ecz. İbrahim Ertürk’ün de katıldığı proje tanıtım toplantısında Karaca salona alkışlar eşliğinde ve kendisi için hazırlanan seçim şarkısıyla girdi.

CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup “Mevsim Bahar Olunca, Başkan Alim Karaca”, “Gençlik yanında, Alim Karaca”, “Fethiye Seninle Gurur Duyuyor” şeklinde tezahüratta bulundu. Karaca yoğun izdiham nedeniyle salona zor girerken, vatandaşlarla kucaklaştı. Karaca’nın toplantısında farklı siyasi partilerde siyaset yapan önemli isimlerin yanı gönül vermiş vatandaşların da katıldığı gözlemlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını CHP Fethiye İlçe Başkanı Av. Ali Özgür Kullukçu yaptı.

Kullukçu; “Adaylığı resmen açıklanan Alim Karaca ile örgütümüz kucaklaşmayı, birlik beraberliği sağlamıştır. Önceki dönemlerde örgüt ve aday kucaklaşması bir türlü yapılamamıştı. Muğla merkezde Dr. Osman Gürün, Fethiye’de ise Alim Karaca isimleriyle seçimleri kazanacağız. Seçim süreci boyunca hiçkimseyi ötekileştirmeden, sevgiyle, hoşgörüyle kucaklıyoruz. 31 Mart seçimlerinde hedefe kilitlendik. Fethiyeliler doğru kararı seçim sandıklarında verecek ve yerelde 25 yıllık hasreti Alim Karaca ile sonlandıracağız.”dedi.

CHP’li gençlerin tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca; “projeleriyle marka bir Fethiye yaratacaklarını” belirterek, “Fethiye körfezinin temizliği için iktidardakiler 250 milyon Liralık bir rakamdan bahsediyorlar. Bizim yaptırdığımız araştırmalara göre ise Körfez 125 milyon Liralık bir bütçeyle temizlenebilir. Fethiye körfezini yurtdışı kredi ve hibe ile biz temizleyeceğiz” dedi.

Karaca konuşmasında; “Bugünlere gelmek kolay olmadı. Hiçbir zaman siyasi görüşüme ve partimin görüşüne ihanet etmeden, omurgalı bir şekilde durdum. Aday olsam da olmasam da, aday adayı arkadaşlarla her zaman birlikte çalışmaya devam ettim. Partimizin, örgütümüzün istekleri doğrultusunda, anketlerden mülakatlardan kim çıkarsa onunla birlikte olacağıma basın önünde söz vermiştim.

31 Martta Fethiye Belediyesinin mazbatasını genel başkanımıza götüreceğimizin sözünü vermiştik. Yine söz veriyorum: 31 Martı bahar yapacağız. Fethiye’de bulunan 41 mahalleyi gezerek 70 bin eve ulaştık. 20 bin esnafımız var 13 binini ziyaret ettik. Kalan günlerde hepsini bitirip ikinci tura geçmek istiyorum. Seçim kampanyamıza başladığımız günden beri hiçbir partiye çamur atmayalım, diğer partilere gönül vermiş insanlarımızı incitmeyelim, dedim.

Ben bir cumhuriyet çocuğuyum, Atatürkçüyüm ve gerçek bir vatanseverim. Fethiyemiz, Muğlamız için katkı sağlamak isteyen kim varsa, dili, dini, ırkı ne olursa olsun, yeter ki Fethiyemize katkı sağlamak istesin. Ben makam koltuk peşinde değilim. Ben sadece burada yaşayan vatandaşımızı, gencimizi, çocuğumuzu nasıl mutlu edebiliriz, bunun peşindeyim. Fethiye Belediye başkanı olunca, Muğla ile  uyumlu iki belediye olarak, 2009-2014 ve 2014-2019 arasında yapılan hizmetlerin iki katı hizmet yapamazsam, bir daha belediye başkan adayı olmayacağım. Ben bir çiftçi, Yörük çocuğuyum. Bu kardeşinize oylarınızla sahip çıkın. Seçildiğimiz ilk gün parti rozetini çıkararak çalışmalara başlayacağım. Bizim dönemimizde hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek, hiçbir gencimiz gelecek kaygısı taşımayacak. Üreten kadınlarımız evlerine bizim projelerimizle destek olacak.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün geçmiş 5 senenin hesabını verirken, önümüzdeki 5 yıl içinde yapmayı planladıklarını anlattı. “Geçen 5 yıl boyunca bazı belediyeler ile uyum halinde çalışamadıklarını, defans yediklerini” dile getiren başkan Osman Gürün, “31 Mart’ta Alim Karaca başkan olduğu takdirde, defans yaşamayacaklarını ve Alim Karaca ile uyum içinde çalışacaklarını” belirtti.

CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca ve proje danışmanları plan ve projelerini kamuoyu ile tek tek paylaştılar. Alim Karaca; “Yeryüzü cenneti Fethiye’nin güzellikleri kadar, çok ciddi sorunları olduğunun farkındayız.

CHP olarak sizlere hizmet etmeye talip olduğumuzda, öncelikle burada yaşayan hemşerilerimizin en çok nelerden şikâyet ettiklerini özenle ve dikkatle dinleyip tasnif ettik. Önceliklerimizi, bu şikâyetlerin yoğunluğuna göre belirledik. Aslında ne kadar zor ve bir o kadar da onur verici bir görev için yola çıktığımızı biliyoruz.” dedi

Karaca; sözlerine “pek çok projemiz var. Bunları aslında daha da çoğaltabiliriz. Ama birikmiş sorunları görmezden gelip, hayalî, uçuk-kaçık projeleri size sunmayı gerçekçi bulmuyoruz. Ayrıca, ahlaki de bulmuyoruz. Sizlerden ricamız; bu tür hayalî projeler sunanlara lütfen prim vermeyin!” şeklinde devam etti.

Basit bir örnek verelim: Mesela, “Deniz altında camdan bir nikâh ve düğün salonu” Kulağa ne kadar da hoş geliyor, ne kadar romantik… Masmavi, pırıl pırıl bir denizin altında, rengarenk balıkların arasında, muhteşem bir salon! Tabii ki, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ilgi odağı olur. Tamam da, kanalizasyon ve arıtma sorununu halledememiş bir Fethiye’de, denizin dibindeki cam nikâh salonundan ancak neler seyredeceğinizi bir düşünün?!

Yani, onun için, size sunacağımız temel projelerimizin gerçekçi olmasına özen gösterdik, vergilerinizin kalıcı ve doğru yerlerde harcanmasını hedefledik.

Ankara’daki meşhur dinozorlu Ankapark’a trilyonlar trilyonlar trilyonlar harcandı. Bunu biz söylemiyoruz. Bunu itiraf eden, Ankapark’ı yaptıran partiden olan ve aynı koltuğa oturan beyefendi!! Çok yazık. Bu ülkenin böyle bir parası yok. Bu yüzden, projelerimizi gerçekleştirirken halkımızın tertemiz alın terini kuruşuna kadar dikkatle harcamak zorundayız. En çok da bunun için göreve talibiz.

İşte, sizlerle paylaşacağımız projeler bu anlayışla hazırlandı.

Kaliteli Bir Yaşam İçin Gerekli Olan; Barınma, Eğitim, Ulaşım, Temiz Çevre, Alt-Yapı, Yeşil Alanların Ve Spor Sahalarının Artırılması, Zaten Bir Belediyenin Temel Görevidir. Halkçı, şeffaf bir Belediye olarak, biz bu görevlerin tamamını eksiksiz ve düzenli biçimde yapacağımıza şimdiden söz veriyoruz.

Bizim için Fethiyemiz 41 mahallesi ve her bir sokağıyla bütün. Dolayısıyla biz Fethiye’nin her köşesine eşit hizmet götürmekte kararlıyız.

Halkımız için şehrin en önemli sorunu, ulaşım, trafik ve otopark olarak görünüyor. O halde, bizim de ilk olarak bu meseleye eğilmemiz gerekiyor.

Yaklaşık 160 bin nüfus, 60 bin civarında özel araç, 45 bin motosikletle Fethiye’mizde çok ciddi bir trafik sorunu yaşıyoruz. Yaz aylarında bu yoğunluk 2-3 katına çıkıyor. Şehir merkezindeki otoparklarımızın kapasitesi ise 977 ile sınırlı.  Bu duruma acilen bir çözüm bulmak zorundayız.

Mevcut otoparklarımızı geliştirerek ve yenilerini yaparak, şehir içi otopark kapasitemizi en kısa sürede 2 katına çıkartacağız. Planladığımız otoparklardan bir tanesi, şimdi ”Salı Pazarı” olarak adlandırdığımız yerde, yeraltına inşa edilecek. İkinci otoparkı ise, şimdiki «köy otogarı» dediğimiz alana, “katlı otopark” şeklinde yapacağız. Burası köy otogarı olarak çalışmaya devam edecek.

Öte yandan, otoparkları ve şehir merkezini bir ring sistemiyle bağlayacağız. Ring sisteminden kastımız, aracını otoparka bırakan vatandaşımız hemen aynı noktadan bizim temin edeceğimiz bir araçla şehir merkezine gidebilecek. Burada temel amaç, araçları şehir içine mümkün olduğunca az sokmak. Bunlara ek olarak, yol üstü araç park düzenindeki eksikler ve hatalar yeniden planlama yapılarak giderilecek ve yanlış park eden araçların trafiğe olumsuz etkisi önlenecek. İhtiyaç duyulan yerlerde, kısa süreli ve acil park ihtiyacı için cep otoparkları yapacağız.

Esnaflarımızın ve çalışanların daimi park ihtiyaçları için yeni otoparklarda İNDİRİMLİ TARİFE uygulayacağız. Biz bütün vatandaşlarımızın çok sağlıklı olmalarını istiyoruz. Hem bunun için, hem de trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak için yeni bisiklet yolları yapacağız ve BİSİKLET İSTASYONLARI kuracağız. Şehrin belli noktalarına kuracağımız bisiklet istasyonlarıyla, vatandaşlarımıza emanet bisikletler sunacağız.  Bu arada, bu bisiklet istasyonlarında ÜCRETSİZ İNTERNET kullanılabilecek. Göreve geldikten sonra ilgili diğer kurumlarla uyum içinde, yeni kavşak düzenlemeleri yapacağız. Hiç kimseyle çatışmadan, sürtüşmeden bu sorunların üzerine gideceğiz. Geçmişte yaşanan bazı sürtüşmelerin Fethiye’ye neler kaybettirdiğini hepimiz gayet iyi hatırlıyoruz! Şehirdeki kavşaklar, “Gerçek Zamanlı Kavşak Kontrol Sistemi” ile kontrol edilecek. Trafikteki yoğunluk durumu, anlık olarak, tek merkezden izlenecek ve sinyalizasyon buna göre ayarlanacak.

Artan nüfus ve şehre dışarıdan gelen yeni göçler yüzünden, mevcut kanalizasyon ve arıtma sistemi artık şehrin yükünü taşıyamıyor. O yüzden, Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız işbirliğiyle, Fethiye Arıtma Tesisinin kapasitesi ilk aşamada % 65 artırılacak. Ancak, bu % 65’lik kapasite artışının yetmeyeceğini biliyoruz. Bu konudaki çalışmaların takipçisi olacağız. Yine Büyükşehir ile beraber, Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık’a, tam 101 kilometre uzunluğunda, kanalizasyon şebekesi yapılacak. Göcek arıtma tesisi de mutlaka yenilenecek. Tüm şehir genelindeki kanalizasyon ağı bir yandan yenilenirken, aynı anda, mutlaka hızla genişletilecek.

İnsanlar yeni bir yere gittiklerinde eğer kendi araçlarıyla gitmiyorlarsa, ilk gördükleri yer de, son gördükleri yer de, ya limandır, ya havaalanıdır ya da otobüs terminalidir. Dolayısıyla, limanımız da, otobüs terminalimiz de bu bakımdan bizim için ya bir utanç kaynağı ya da bir gurur vesilesidir. Çevreyolunda, kısa zamanda, Fethiye’ye yakışan, çağdaş, yepyeni bir otobüs terminalimiz olacak. Böylece, yolcu otobüslerinin şehir içi trafiğinde yarattıkları kalabalık da ortadan kalkacak.

Hepimizin yakından bildiği, ama yıllardır da çözülemeyen bir başka meselemiz de şudur: Eskiden beri şehrimizin ana girişleri hep konuşulur ama somut adım atılmaz. En kısa sürede Fethiye’nin giriş ve çıkışlarını düzelteceğiz, bu konu daha fazla geciktirilemez. Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapıp Menderes Bulvarını ve Süleyman Demirel Bulvarını yenileyeceğiz.

Şehrin ana girişlerini Fethiye’ye yakışır bir hale getirirken, başta Paspatur olmak üzere, Fethiye Kalesi, Telmessos Antik Tiyatrosu, Amintas Kaya Mezarları gibi tarihî yerlerin korunup geliştirilerek evlatlarımıza aktarılmasını sağlayacağız. Gerekli restorasyon ve kentsel tasarımlarla bu eserlerimizi turizme ve kent kültürüne kazandıracağız. Şehrin çehresini güzelleştirme çalışmalarımız kapsamında, tüm mahallelerimize modern yollar ve kaldırımlar yapacağız. Yolları ve kaldırımları yenilerken, yağmur suyu drenaj sistemini geliştireceğiz. Bunları yaparken, mutlaka ama mutlaka, ne maliyetine, ne alacağı vakte, ne zorluğuna vesaire bakmadan, engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını rahatça sürdürebilmeleri için ek tedbirler alacağız. Seçim çalışmalarımız sırasında gördük ki, sokaktaki vatandaşlarımızın en sık dile getirdiği taleplerden birisi de, pazar yerlerinin üstlerinin kapatılması. Evet, hem pazar esnafından, hem de pazardan alışveriş yapan insanlarımızdan bu yönde çok talep aldık. Seçimleri kazandığımızın ertesi günü, 1 Nisan sabahından itibaren, öncelikli olarak ele alacağımız konulardan birisi de budur. Teknik olarak müsait olan pazar yerlerinin üzeri asma germe membran sistemlerle örtülecek. Pazar yerleri, kendi elektriklerini üretecek sistemlere de sahip olacak.

Fethiye genelinde, her mahallede, modern parklar ve yeşil alanlar yapma konusunda kesin kararlıyız. Burada önemli olan nokta şu: Bütün parklarımız aynı kalitede olacak. Sahil bandında başka, kıyıda köşede kalan yerlerde başka park olmayacak.

Burada bir büyük müjdeyi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz: “Aşıklar Tepesi” olarak bildiğimiz yerde, bir “SEYİR TERASI” yapacağız. Hem bizler, hem de şehrimize gelen turistler, bu noktadan şehrimizin güzelliklerini doyasıya seyredebilecekler. Ayrıca, şehrimizde çok güzel mesire alanlarımız var… Sizler de hatırlarlarsınız,  Karaçulha’daki Kayık Seki, okullar bölgesindeki Değirmenbaşı gibi. Bu mesire alanlarımızı, ilgili kurumlarla işbirliği yaparak, eski güzel günlerine mutlaka döndüreceğiz.  Şehrimizin çehresini güzelleştirmek için yapacağımız bir başka hamle de, sanayi sitesinin mevcut şartlarının iyileştirilmesi ve bir yandan da şehir dışına modern bir sanayi inşa edilmesi olacak. Bize düşen, öncelikle sanayide çalışan emekçi kardeşlerimize daha insani şartlarda çalışacakları bir ortam yaratmak. Bu konuda, sanayi esnafıyla beraber, gereken tüm önlemleri alacağız.

Şehrin 160 bine ulaşan nüfusundan ve giderek artan biçimde dış göç aldığımızdan biraz önce bahsetmiştik. Bunun bir yansıması da, karşımıza imar meselesi olarak çıkıyor. Yürürlükte olan, farklı tarihlerde ve etaplarda hazırlanmış imar planları, hedef yoğunluklarına ulaşmış durumda. Fethiye’nin dengeli gelişimi için, bu yeryüzü cennetine zarar vermeden, hem doğayı, hem tarımı, hem de turizmi göz ardı etmeden hazırlanacak, ilave imar planlarına ihtiyaç var. Şehrimizin imar sorunlarını “Fethiye Bütünleşik İmar Planı”yla çözeceğiz. İmar planı bekleyen mahallelerimizde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını hayata geçireceğiz.

Burada Kayaköy’e ayrı bir parantez açmak istiyoruz. Kayaköy için Büyükşehir Belediyesi ve ilgili makamlar nezdinde girişimde bulunup, “Koruma Amaçlı İmar Planı”nın onaylanmasını sağlayacağız. Kayaköy’ü gözümüz gibi koruyup, hak ettiği seviyeye çıkartacağız.

Bakınız, çağ değişti. 21. yüzyıl, teknolojik devrimler çağı oldu. Peki, biz Fethiyeliler Belediye hizmetlerinde bu teknolojik kolaylıklardan ne kadar yararlanabiliyoruz?

Çağdaş ve modern CHP Belediyeciliğinde, belediye hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağız. Hiçbir büyüğümüzün ya da hiçbir kardeşimizin, Belediyedeki bir işi için yaz sıcağında ya da sağanak yağmurlarda, sokaklarda, kuyruklarda olmasını istemiyoruz. Bunun için de Fethiye’yi en kısa zamanda AKILLI ŞEHİR uygulamalarıyla bütünleştireceğiz.

Mesela, vatandaşlarımız, cep telefonu uygulamalarıyla, kendilerine en yakın müsait otoparkın neresi olduğunu görebilecekler ve hatta daha yoldayken otopark için rezervasyon yapabilecekler. Ayrıca, şehrin uygun noktalarına yerleştireceğimiz “akıllı tabelalar” sayesinde otoparkların müsaitlik durumu görülebilecek.

Hepimizin çok iyi bildiği gibi, Fethiye ekonomisinin iki ana lokomotifi, turizm ve tarım. Bu iki ana sektör, aynı zamanda pek çok yan sektörü de besliyor. Dolayısıyla, bu iki sektörü ve yatırımcılarını, çalışanlarını, gözbebeğimiz gibi korumamız lazım.

Şu anda Fethiye’de maalesef sezona dayalı bir turizm anlayışı var. Biz bunun yerine, turizm faaliyetlerini çeşitlendirerek 12 aya yayacağız.

Biliyorsunuz, turizm şehri Fethiye’mizin önemli bir eksiği de, Fethiye’ye layık bir Kongre ve Fuar Merkezi’mizin olmaması. Şehrimize mutlaka modern bir Kongre ve Fuar Merkezi’ni en kısa sürede kazandıracağız.

Şehrimizde zaman zaman gündeme gelen bir konu da, malumunuz, kruvaziyer limanı yapılmasıdır. Bu konuda, bilimsel araştırmalar ışığında ve “şehrin” bu konuda vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Gerek duyulması halinde, ilgili kurumlar ve hatta uluslararası kuruluşlarla işbirliğine gideceğiz.

Fethiye nüfusunun % 40’ı tarımla uğraşıyor. Kuracağımız ÜRETİM ve SATIŞ KOOPERATİFLERİ vasıtasıyla, halkımızın sağlıklı ürünlere, uygun fiyatlarla ulaşmalarının önünü açacağız. Çiftçilerimizin diğer illerdeki tarım fuarlarına katılımlarını destekleyeceğiz. Çiftçilerimize ücretsiz zeytin fidanı ve meyve fidanı dağıtacağız. Bir başka önemli nokta, yerli tohum kullanımını teşvik edeceğiz. Bunun için “Yerel Tohum Merkezi” kuracağımızın sözünü şimdiden veriyoruz. Bu konuda, sivil toplum kuruluşları ile eşgüdüm içinde hareket edeceğiz.

Çiftçi kardeşlerimizi, Belediyenin alım garantisiyle, çiçek üretmeleri konusunda teşvik edeceğiz. Belediye olarak peyzaj amaçlı kullanacağımız çiçekleri, süs bitkilerini kendi çiftçilerimizden satın alacağız.

Buradan, Fethiyeli sporseverlere de bir mesajımız var:  Fethiyespor’un üst liglerde yer alması için üzerimize düşen ne varsa, yapacağız. Bu şehir, havasıyla, doğasıyla, güçlü ekonomisiyle, turizm ve tarımın yanında, futbol endüstrisini de taşıyabilir.

Az önce, “turizmi 12 aya yaymaktan” bahsetmiştik. Bunun bir ayağı da bu olabilir. Kış aylarında çoğu boş duran otellerimiz böylece kalabalık taraftar gruplarına, aileleriyle, dostlarıyla şehrimize gelecek üst profil seyircilere ev sahipliği yapabilir.

Tabii, elimizde bir de pırlanta gibi bir basketbol takımımız ve voleybol takımımız var. Buradaki sporcu kardeşlerimize de sahip çıkmak zorundayız. Futbol, basketbol ve voleybol takımlarımızın başarısı için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Şehir genelindeki spor alanlarını artırmak için de elimizden ne geliyorsa yapacağız, SÖZÜMÜZ SÖZ ! Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak, Fethiye’ye yakışan, kapalı bir olimpik yüzme havuzu ile spor kompleksini açacağız.

TÜRSAB rakamlarına göre, ülkemizde spor turizminin büyüklüğü 1 milyar Amerikan Doları civarında. Çok büyük bir rakam.. Ülkemize her yılın kış aylarında binlerce takım kamp yapmak için geliyor. Artık Fethiye’nin de spor turizminde daha aktif rol alması gerekiyor. Bu konuda da somut adımlar atacağımızdan emin olun.

Fethiye coğrafyası çok uygun olduğu için, bisiklet ve motosiklet sporuna da özel önem vereceğiz. Hem halkımız için, hem de yerli ve yabancı turistler için tüm yarımadayı kapsayan bir KOŞU ve BİSİKLET PARKURU yapacağız.

Yıllardır dillere sakız edilen ama bir türlü çözülemeyen bir başka konu da, hepimizin yakından bildiği, Fethiye körfezinin temizliği konusudur. Körfezimizin yüzölçümü yaklaşık 7 kilometrekare. Bilimsel araştırmalara göre, bunun hemen hemen yarısı alüvyonla dolmuş halde, yani aslında kullanılamaz halde!!! Durum, o kadar vahim! Körfezimiz tamamen bir bataklık halini almadan bir an önce harekete geçmemiz gerekiyor. Bizce, ilk yapılması gereken, kirlenmenin önüne geçmek… Bunun için, Körfezi besleyen su kanallarının ivedilikle rehabilitasyonunu yapacağız. Körfez temizliğinin “Dip Tarama Yöntemi” ile yapılması, yaklaşık 125 milyon Lira’ya mal oluyor. Eski parayla, 125 Trilyon… 17 senedir kafasını çevirip buraya bakmayan bazıları bu temizliğin bütçesini 250 milyon Lira olarak açıklamışlar ve “temizliğe de 1 Nisan sabahı başlayacaklarını” söylemişler. İlginç buluyoruz… Ama hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, bugünkü genel ekonomik duruma baktığımızda, bu işin devlet eliyle yapılması mümkün görünmüyor.  İşbaşına geldiğimizde, teknik araştırmaları tamamlayıp, Dünya Bankası “Sürdürülebilir Şehirler Programı” üzerinden KREDİ ve HİBE DESTEĞİ alacağız. Bu konuda ön araştırmalarımızı yaptık, Türkiye’de bu işin uzmanı bazı yetkililerle görüştük ve taslak olarak bir yol haritamız şimdiden belli. Aralarında Muğla Büyükşehir Belediyemizin de bulunduğu çeşitli belediyeler yakın geçmişte benzeri projeler için ABD ve Dünya Bankası’ndan ciddi destek aldılar. Biz de benzer projelerle uluslararası destek alacağız. Kimin kapısını çalmak gerekiyorsa çalacağız, kimin elini sıkmamız gerekiyorsa, sıkacağız.

Çevreye duyarlı bir belediye olarak, “SIFIR ATIK” ve “GERİ DÖNÜŞÜM SİSTEMİNİ” tüm şehre yayacağız.

Şehir merkezinde ve çevresinde çöp ve kirlilik ile etkin mücadele edeceğiz. Bizim dönemimizde Fethiye’nin çöp sorunu olmayacak! Bir başka husus da, herhalde hepimizi rahatsız eden konulardan birisidir, TABELA KİRLİLİĞİNİN önüne geçeceğiz.

Bölgemizin doğal güzelliklerinin korunması, bizden önceki nesillerden emanet aldığımız bu güzelliklerin yeni nesillere aktarılması için üzerimize düşen ne varsa, tereddütsüz yapacağız.

Halkçı ve şeffaf belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, size sunacağımız hizmetlerin listesini, gerekli belgeleri, eksiksiz başvuru durumunda hizmetin kaç günde tamamlanacağını, yani kısacası “Belediye Hizmet Standartları”nı peşinen ilan edeceğiz.

İşler hiçkimsenin inisiyatifine bırakılmayacak. Hiçkimse size belirtilen belgelerin dışında evrak isteyemeyecek. Herkese eşit davranılacak. “Bizden”, “bizden değil” ayrımı asla yapılmayacak!

Önceden duyurduğumuz belgeleriniz tamamsa, örneğin, inşaat ve iskan ruhsatları için günler, haftalar boyunca beklemek zorunda kalmayacaksınız. Yeni uygulamaları, herhangi bir konuda olabilecek yenilikleri, “yürürlüğe girmeden önce” duyuracağız.

Hiç kimse son anda tatsız sürprizler yaşamayacak. Belediye başkanına, yardımcısına veya herhangi bir makam sahibine ulaşmaya, derdini anlatmaya gerek kalmayacak! Başkanın makam odasının kapısı sökülecek.

Şeffaf, çoğulcu, halkçı bir Belediye olarak, yerel iktidarımızda Mahalle Meclislerini ve KENT KONSEYİ’ni aktif hale getireceğiz. 2005 tarihli, 5393 sayılı Belediye Kanunu‘nun 76. maddesine göre, bütün belediyeler KENT KONSEYİ kurmak ve yararlanmak zorundadır. KENT KONSEYİ’ni aktif hale getirerek, Fethiye’nin kalkınma önceliklerinin, ana sorunlarının, çözüm önerilerinin halkla birlikte ele alınmasını, Belediye Meclisi ile KENT KONSEYİ arasında yakın bir işbirliğine gidilmesini, şehrin ORTAK AKIL ve UZLAŞMAYLA yönetilmesini sağlayacağız..

Halkçı bir siyasi hareket olarak, ne yaparsak yapalım, sadece halkımız için yapacağız. Şehrin belirli yerlerinde Belediyeye ait büfeleri, kafeleri  yaygınlaştırıp, bol çeşitli, kaliteli ve ucuz hale getireceğiz. İnsanlarımız eşlerini dostlarını, misafirlerini alıp gönül rahatlığıyla buralarda ağırlayabilecekler. Sahilde manzaraya karşı bir çay içme keyfi insanımıza çok görülemez. Ayrıca, denize girme keyfi de sadece belirli kişilerin tekelinde olamaz. Dar gelirli insanlarımızın da denizden ücretsiz faydalanabilecekleri imkânları yaratacağız. Fethiye’de deniz keyfi, sadece paralı vatandaşlara ait olmayacak! Halk plajlarının sayısını ve kalitesini mutlaka artıracağız.

Yarımadada bulunan koylardan en az bir tanesi halkın ücretsiz ya da çok az bir ücretle yararlanabileceği bir plaja dönüştürülecek. Gerekirse, biz Belediye olarak ihaleye girip koy kiralayacağız, düzenlemesini ve altyapısını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız! “IŞIKLAR ÜLKESİ” Fethiye’de ulusal ve uluslararası etkinlikleri artırmak zorunda olduğumuzu da eklemeliyiz.  Fethiye’yi sadece lafta değil, gerçekte de “Kültür ve Sanat Şehri” yapma gayretimizi taraflı tarafsız herkes görecek.

Mevcut tüm festivallerimizi destekleyeceğiz ve daha geniş kitlelere ulaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Festivallerimiz her zamankinden daha coşkulu kutlanacak. Ayrıca, bir MÜJDE DAHA vermek istiyorum. TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ROCK FESTİVALİ bu yıldan itibaren Fethiye’de düzenlenecek. Bu da, özellikle genç arkadaşlarımıza ve kendini daima genç hissedenlere bir müjdemiz olsun!

Debboy mevkiine, Fethiye’ye yakışan bir “TARİH, TURİZM ve KÜLTÜR KOMPLEKSİ” yapacağız. Bu kompleks, şehrimizin sosyal, sanatsal, kültürel ve turistik etkinliklerine hizmet edecek. Burası; konser ve festival alanı, açık hava sineması, sanat galerisi, açık sergi ve atölye alanları ve yeşil alan düzenlemelerini içeren bir çekim merkezi olacak.  Sizlere “bugünlük” SON BİR MÜJDE DAHA vererek sunumumuzu sonlandırmak istiyoruz. Hem bugün, hem de yakın gelecekte Fethiye’mize nefes aldıracak açık alanlara çok daha fazla ihtiyacımız var. Bunun bilincinde olarak, siz her şeyin en iyisine, en güzeline layık Fethiyeliler için dev bir alanda, halk plajları ve doğa-Parkından oluşan projemizi hayata geçireceğiz.

Bunun için gerekli ön fizibilite çalışmalarını tamamladık. Karaot ve Akmaz plajları ile Akgöl’ü içine alan bölgede, devasa bir alanda, müthiş bir rekreasyon alanı yapacağız!! Burası, halk plajları, çok geniş yeşil alanlar, koşu ve bisiklet yolları, botanik parkuru, bitki koleksiyonları ile bezenmiş, kentin her kesiminin etkin olarak faydalanabileceği bir DÜNYA CENNETİ olacak.” dedi

Proje tanıtım toplantısının ardından Belediye Meclis üyesi adayları tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı. Partililer Alim Karaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile fotoğraf çektirmek için adet yarıştılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …