Cumartesi , Nisan 20 2024

Turizm Konseyi Toplantısı Yapıldı

Fethiye Turizm Konseyi toplantısında Travel Turkey ve World Travel Market fuarlarına yapılacak katılım ve Fethiye’nin destinasyon olarak dijital mecralarda nasıl tanıtılacağı görüşüldü.

Fethiye Turizm Konseyi 24 Ekim Çarşamba Günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay’ın başkanlığında toplandı. Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı Çalış-Der Başkanı Mete Ay Fethiye Güç Birliği Şirketi Müdürü Selamettin Yılmaz Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal Ramazan Sıtkı Gümüşhan ve Tolga Doğan TÜRSAB Batı Akdeniz YYK Başkanı Özgen Uysal ve Emre Başaran FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim Turizm Danışma Bürosu Müdürü Güler Uymaz YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Müdürü Orçun Songur SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindağ Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten ve Musa Ünsal FETAV Müdürü Dilek Dinçer İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi adına Mehmet Eskici katıldı.

Toplantıda gündem maddelerinden önce geçtiğimiz hafta yapılan Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali değerlendirildi. Tamamlanan etkinlikle ilgili bilgi veren Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay bu yılki hava oyunlarına 56 ülkeden 900’e yakın sporcunun katıldığını kaydetti. 19.Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında 11 bin atlayış yapıldığını ifade eden Mete Atay festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin bu yıl Ölüdeniz ile sınırlı kalmadığını Şehit Fethi Bey parkı gibi farklı farklı yerlerde yapılan etkinliklerin de şehre hareketlilik getirdiğini ifade etti. Festivalin 2020 Dünya Hava Oyunları’nın provası gibi olduğunu söyleyen Mete Atay festivale katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

BABADAĞ BU YIL REKOR KIRDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da Babadağ’da bu güne kadar yapılan uçuş sayıları hakkında bilgi verdi. Babadağ’dan yapılan yamaç paraşütü atlayışlarında şimdiden rekora ulaşıldığını belirten Çıralı 2018 yılında kadar 154.305 atlayış yapıldığını kaydetti. Teleferik projesinin tamamlanması ile birlikte bu sayının daha da artacağını belirten Osman Çıralı “Bu nedenle gelecekte atlayış pistleri ve iniş yerleri yeterli olmayabilir. Cuma günü Muğla Ticaret Borsasının ev sahipliğinde yapılacak Muğla Odaları ve Borsası Müşterek toplantısında Belceğiz Plajının işletmesinin Odamızın bağlı ortaklığı olan Fethiye Güç Birliği şirketine verilmesini gündeme getireceğiz. Belceğiz sportif faaliyetler için de kullanılan bir yer. Plaj bakış açısından çıkartılması lazım. Bu konu takibimizde olacak. Toplantıda bölgemize organize sanayi bölgesi kurulması ayrıca ilçemizin trafik sorunu bizim dile getireceğimiz konular olacak” dedi.

FUAR SEZONU BAŞLIYOR

Toplantı gündem maddelerinden ilki Fethiye’nin Travel Turkey İzmir fuarına nasıl bir stantla katılım sağlayacağı konusu oldu. Stant tasarımı için çalışma yapan komisyon hazırlatılan tasarımları ve bütçelerini Konsey üyelerine sundu. Yapılan değerlendirme sonucuna göre komisyonun çalışmayı tamamlamasına karar verildi.

Londra’da yapılacak olan World Travel Market fuarına katılım konusu da fuarlarla ilgili ele alınan bir diğer konu oldu. Fuara bölgemizi temsilen FTSO Meclis Üyesi ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Müdürlerinden Selamettin Yılmaz’ın FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çalış-Der Başkanı Mete Ay’ın TÜRSAB Batı Akdeniz YYK Başkanı Özgen Uysal’ın Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal’ın katılacağı istişare edildi.

FETHİYE SOSYAL AĞLARDA DAHA KAPSAMLI TANITILACAK

Fuarlarda yapılacak tanıtımların görüşülmesinin ardından Fethiye’nin dijital tanıtımı için yapılabilecek çalışmalar ele alındı. YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Müdürü Orçun Songur tarafından ‘Dijital Destinasyon Yönetimi İş Modeli’ sunumu yapıldı. Sunumda bir destinasyon için dijital mecralarda yapılması gereken çalışmalar paydaşların kimler olacağı ve hangi başlıklar altında katkı sunacakları aktarıldı. Tanıtım modeli Konseyin tüm üyeleri tarafından olumlu karşılandı ve modelin daha detaylı olarak ele alınması amacıyla iş modelini geliştiren ajans yöneticileriyle daha geniş bir toplantı yapılmasına karar verildi. Modelde destinasyon için bir web sitesi hazırlanması ilk aşamada 30 işletmenin bu bu web sitesine dahil edilerek ana site içinde işletmeler için mikro siteler yapılması destinasyonun sosyal medya hesaplarının yönetilmesi ve destinasyonun web sitesinde yer alan işletmelerin de kullanabileceği bir fotoğraf havuzu oluşturulması gibi pek çok başlık yer alıyor.

TRAFİK SORUNU YİNE GÜNDEMDE

Fethiye-Ölüdeniz yolu üzerinde yaşanan trafik kazalarının önüne geçebilmek adına Konsey üyelerince kararlaştırılan noktalarda Muğla Büyükşehir Belediyene ortak imzalı yazı yazılmasına karar verildi. Ayrıca Fethiye şehir merkezindeki trafik ve otopark sorunu ile alakalı olarak da yine Muğla Büyükşehir Belediyesine sorunlar ve çözüm önerilerini içeren ortak imzalı yazı yazılması konusunda fikir birliğine varıldı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …