Cumartesi , Nisan 20 2024

Anadolu Gençlik’ten Ödüllü Yarışma

Geleneksel olarak düzenlenen yarışmanın 2018 duyurusu yapıldı. Anadolu Gençlik Derneği’nin tüm Türkiye genelinde liselere dönük düzenlediği “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” yarışması Fethiye ve Muğla’nın diğer ilçelerinde yapılacak. Yarışmanın sınavı 15 Aralık 2018 Cumartesi günü yapılacak.

Liseli öğrencilere Ahmet Cevdet Paşa’nın “Son Peygamber Hz. Muhammed (SAV)” isimli kitabından 80 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Öğrenciler yarışma için kayıt olup, kitabı AGD temsilciliklerinden alabilecekler. Yarışma sonuçları 30 Aralık 2018’de açıklanacak. Yarışmanın AGD temsilcilikleri yanı sıra Türkiye ödülleri olacak. Birinciye; kitap setleri ile birlikte, 8000 TL, ikinciye; 6000 TL ve üçüncüye 4000 TL para ödülü verilecek. Son kayıt tarihi ise 11 Kasım 2018 olarak belirlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Fethiye Temsilciliğinden yapılan açıklamada; Siyer-i Nebi yarışmasına sadece örgün eğitim ve açıktan eğitim gören üst yaş sınırı 19 olan (15 Aralık 1999 doğum ve sonrası), her sınıftaki lise öğrencisi erkek ve bayanlar katılabileceği belirtildi. Açıklamada; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı örnek abidesi olarak karşımızda durmaktadır. Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz örnek alacağımız modeli yaratmış, eğitimini vermiş ‘‘And olsun ki Allah’a ve ahirete kavuşmayı uman Allah’ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah’ın resulü en güzel örnektir.’’ (Ahzab 21) ayetiyle kulların dünya hayatında rehberini bildirmiştir. Hz. Peygamberimiz, gençlerin elde edeceği sevapları şu hadis-i şerifiyle müjdeliyordu: ‘‘Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir. Efendimizin izinde bir gençlik olarak onun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Liseli gençlerimizin de bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için: O’nun yanında mücadele eden genç sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a ibadet eden temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” denildi.

Siyer-i Nebi Yarışmasına girmek isteyen öğrenciler kayıt tarihleri arasında www.efendimizinizinde.com adresine girerek başvurularını yapabilecekleri belirtilen açıklamada son başvuru tarihinin 18 Kasım olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada; “Fethiye ve Seydikemer ilçesinde lise öğrencisi olan tüm arkadaşlarımızı bu yarışmaya davet ediyoruz. Kitabı temin edip okuyacaklar ve sınava girecekler” ifadelerine yer verildi. Yarışmanın ayrıntılı ve güncel bilgilerine www.fethiyeagd.com adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …