Cuma , Nisan 26 2024

Fethiye’de Çekilmesi İçin İncelemeler Yapıldı

Çin’de milyonlarca izleyicisi olan Survivor benzeri yarışmanın çekimlerinin Fethiye’de yapılması için Çinli yapım eki ilçede incelemelerde bulundu.  Survivor yarışmasının Çin versiyonunun Fethiye’de çekilmesi için Çinli grup ilçede incelemelerde bulundu. Tamamen Çinli ünlülerin yarışacağı yarışmaya uygun mekanları incelemek için gelen Çinli ekibe Fethiye’deki turizmciler sponsor oldu.

Kış turizminin dopingi haline gelen Çinlilerin çekimlerinin bir bölümünün Fethiye’de yapılması düşüncesi turizmcileri ve bölge esnafını da heyecanlandırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla gelen Çinli ekibe FETOB, TÜRSAB Fethiye, Ölüdeniz Turizmi Geliştirme Kooperatifi sponsor oldu. Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini tek tek gezen Çinli ekip, bölgeye hayran kaldı. Gezilip incelemelerde bulunan mekanlar çekime uygun bulunduğu takdirde aralık ayında yarışmanın çekimlerine başlanacağı bilgisi verildi

Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini Çinli yapım ekibine tanıtan Turizmci Salih Taşçı yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Çin’de Survivor yarışmasına benzeyen bir yarışma programının yapım eki  Fethiye’ye geldi. Bu ekip Türkiye’de yer tespiti için Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla geldi. İstanbul, Kapadokya, Antalya ve Fethiye bölgesinde incelemelerde bulundu. Yer tespiti yapıyorlar. Bu yarışmanın bir bölümünü Türkiye’de çekecekler. Ve 2018 Çin’de Türkiye yılı ilan edildiği için hem Türkiye’ye bir katkısı hem de Türkiye’de bu bölgenin bilinirliğini arttırma adına Fethiye’deki turizmcilerin girişimleriyle ilk bölümünün Fethiye bölgesinde çekilmesi için incelemeler yaptılar. FETOB, TÜRSAB, Ölüdeniz Turizmi Geliştirme Kooperatifi, Turizm Bakanlığı Çinli gruba sponsor oldu.  Böylelikle Aralık ayında Fethiye’de bölümün çekilmesi için şuanda Tlos, Saklıkent, Xsantos, Kayaköy, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Fethiye Müzesi, Fethiye Yörük Çadırı, Yat yapım ve çekek yeri tespit ettikleri alanlar. Bu bölgeleri çekime uygun olup olmadığını değerlendirecekler.”

Çekim ekibinin Fethiye’ye hayran kaldığını belirten Taşçı; “Öncelikle yöreye özgü değerleri arıyorlar. Bu bölgeye özgü yemek kültürünü ön plana çıkaracaklar. Çalış’ta hamama gittiler, hamamı ön plana çıkararak Türk kültürünü yansıtacaklar. Babadağ’dan havanın kötü olmasına rağmen yamaç paraşütü ile uçtular. Gezip gördükleri her yeri beğendiler. Her yerin kendine göre güzel bir görselliği var. Ama onların aradıkları mekanların çekime uygun olup olmadığı. Eğer uygun olursa Aralık’ta çekim yapacaklar. Öncelikle 150 kişilik bir ekip gelecek. Bu ekip buradaki mekanları hazırlayacak. Tabi önce tespit ettikleri mekanlarda çekim yapabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin isteyecekler. Kayaköy’ü çok beğendiler ve mutlaka kullanacaklar. Bu milyonlarca izleyicisi olan çok popüler bir program. Buraya gelecek olan yarışmacılarda ünlüler ve ünlüler kendi aralarında yarışacaklar” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …