Salı , Nisan 23 2024

7 Kg Pil Getir, Pazar Arabasını Götür!

Fethiye Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin işbirliği ile “7 kg Atık Pil Getir, Hediyeni Götür” kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında atık pillerin doğaya ve çöpe atılmaması gerektiğini vurgulamaya çalışan ve bu konuda vatandaşların bilinçlenmesini isteyen Fethiye Belediyesi, 7 kg atık pil getiren vatandaşlara ‘pazar arabası’ hediye edecek.

Atık Yönetimi ve Geri dönüşüm ile ilgili birçok proje, çalışma ve yarışma gerçekleştiren Fethiye Belediyesi, bu kampanya ile sürdürülebilir bir çevre koruma alışkanlığının kazandırılmasını hedefliyor. Kampanya hakkında açıklama yapan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “ Çevre Koruma çalışmalarının bütününde sürekli olarak söylediğimiz bir incelik var, o da ‘Koruyarak Kullanmak‘ terimidir. Çevresel değerlerimizi koruyarak kullanırsak üzerimize düşen görevleri yerine getirmiş olacağız. Atık piller doğru şekilde doğru yere gönderilmelidir. 1 atık kalem pil 4 m² toprak alanı kirletmektedir. Piller doğaya veya çöpe atılmaması gereken, ayrı toplanması gereken atık türleri içerisinde yer almaktadır. Yaklaşık 9 senedir TAP ile birlikte okullarda düzenlediğimiz yarışmalar neticesinde öğrencilerimizin bu konuya çok ilgili olduğu toplanan atık pil miktarlarına bakılarak söylenebilmektedir. Bu 2 aylık süreç içerisinde de ev halkını bütünüyle işin içine dahil etmeyi hedeflediğimiz projede 7 kg atık pil getirene bir pazar arabası hediye edeceğiz. Bu sayede alışkanlıkların kazanılması ile doğanın korunmasını sağlamaya çalışıyoruz. Projemizde başarı sağlanırsa ilerleyen süreçlerde çok daha farklı kampanyalar düzenlemeyi hedefliyoruz“ dedi.

Fethiye Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (Tap) tarafından başlatılan kampanyada vatandaşlar topladıkları atık pilleri, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim ederek hediyelerini alabilecekler. Kampanya 1 Ağustos – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında geçerli olacak.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …