Cuma , Nisan 26 2024

Fenerbahçeliler Günü Coşkuyla Kutlandı

Fethiye Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Dünya Fenerbahçeliler Günü’ kutlamaları Fethiye’de Leb-i Derya Aksazlar’da yapıldı.

Fethiye’deki Fenerbahçe taraftarlarını bir araya getiren etkinliğe, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreter Sevil Zeynep Becan, Fenerbahçe Kulübü Dernekler Yöneticisi Yaşar Nadir Atilla, Fethiyespor Kulübü Başkanı Mustafa Ferizcan, Fethiye Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cihan Ünal, İşadamı Esad Bakırcı, Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları ile çok sayıda Fenerbahçeli taraftar katıldı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sanatçıları Ali Tunç ve Mustafa Selçukoğlu Fenerbahçe marşlarıyla misafirlere keyifli dakikalar yaşattı. Gecede Ali Koç imzalı Fenerbahçe forması açık arttırmaya sunuldu. Çekişmeli geçen açık arttırmada formayı Fethiye’ye yeni taşınan işadamı Aytekin Gültekin 12 bin lira karşılığı almayı başardı.          

Bu birlikteliğin ve hoşgörü ortamının tüm Türkiye’de hakim olmasını dileyen konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Başkan Saatcı, “Geçen sene burada mikrofonu elime aldığım zaman Aziz Başkanımızın bu dönem başkanlığı bırakması gerekiyor, vakti saati geldi demiştim. Şampiyon olamadık ama Aziz Başkan seçimle gitti. Gönül arzu ederdi ki, Fenerbahçeliliğinden hiç şüphe etmediğimiz, Fenerbahçeliliğin ne demek olduğunu ondan öğrendiğimiz Başkanımız böyle gitmeseydi. Fenerbahçe ruhunu kaybetmişti. Biz 3 Temmuz 2011’den sonra yakaladığımız o Fenerbahçelilik ruhumuzu kaybetmiştik ve bu ruhun kazanılması gerekiyordu. Allah var Sayın Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarla biz bu Haziran ayı içerisinde yapılan seçimde tekrar o ruhu yakaladık. Bir yerde hesap verilirlik varsa, şeffaflık varsa, açıklık varsa başarının gelmemesi mümkün değil. Şimdi Fenerbahçe’de bunlar var. Hoşgörü ortamı var, kucaklaşma, tribünle barışma var. Bunları biz kaybetmiştik. Şimdi ise kazandık. Şampiyon oluruz, olmayız hiç önemli değil. Sayın Genel Sekreterimiz Sayın Sevil Zeynep Becan’ın da belirttiği gibi ‘hep destek, tam destek’.

Ben hatırlıyorum, o 3 Temmuz sürecinden sonra çoluk çocuk, aile fertlerimizin hepsi Fenerbahçe kartı almıştı.  Fenerbahçeli olsun olmasın bütün Belediye çalışanları Fenerbahçe kartı alarak destek vermişti. Bu neydi? Bu ruhtu. Haksızlığa uğradığına inandığın bir kuruma sahip çıkmaktı. İşte biz şimdi o kaybettiğimiz ruhu bu yeni yönetimle beraber yakaladık. Birkaç gerçeği dile getirmeden geçemeyeceğim. Japon sermayesi, Arap sermayesi ve Çin sermayesini arkanıza almadığınız sürece sportif başarının bir sezonda yakalanması mümkün değildir. Bu ancak bilimsel çalışma, altyapıya önem verme ve planlı bir süreçle olur. İşte Arap sermayesini, Çin sermayesini ve Japon sermayesini arkasına alan kulüplerin halini görüyoruz.  Bizim bu kategoride bunlarla yarışma şansımız yok, gerçekçi olalım. Biz de bunu Türkiye’nin en büyük ailesi, en başarılı ailesi, sanayinin duayeni, en büyük ihracat yapan şirketinin ortaklarından birinin kulüp başkanımız olmasıyla yakalayacağımıza inanıyorum. Bize sorsalar ki, Kulüp Başkanınız Ali Koç. Başka ne istersin? Ali Koç’un benim övgüme ihtiyacı yok ama başka hiçbir şey istemeyiz. Ali Koç’un Fenerbahçe’nin kulüp Başkanı olması bizim için yeterlidir. Sportif başarı tabii ki gelecektir. Bir temennim var. Yargıtay’da bekleyen şike sürecinin en kısa sürede hukukun ayağı topaldır biraz geç varır ama gerçeği muhakkak yakalar derler. 2011’in üzerinden de 7 sene geçti, vakti saati geldi. İnşallah mahkemelerin vermiş olduğu o aklanma kararının Yargıtay tarafından onaylanarak, dosta düşmana ne olduğumuzu göstermenin vakti geldi. Çünkü biz bir suç işlemedik. Türkiye’de ne kadar kulüp varsa ve onlar ne kadar temizse biz de o kadar temiziz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Dünya Fenerbahçeliler gününüzü kutluyorum. İnşallah bu sezon sonunda şampiyonluk balosunda buluşuruz” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …