Perşembe , Nisan 25 2024

Çalışmalar Devam Ediyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, tandem yamaç paraşütü pilotu mesleğinin niteliklerinin artırılması ve mesleği icra eden kişilerin Mesleki Yeterlilik Kurumu standartlarına uygun belgelendirilmesi için çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Babadağ’ın can damarı olan ve bölge ekonomisinde önemli bir yeri bulunan tandem yamaç paraşütü faaliyetleri ile ilgili yoğun mesaisini yürütüyor. Çalışmalar sonucu; mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin neler olduğu Ulusal Meslek Standardı ile belirlenerek 29 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Hava Kurumu ve Hava Sporları Federasyonu’nun içinde bulunduğu MYK Çalışma Grubu tarafından; tandem yamaç paraşütü pilotlarının bilgi, beceri ve yetkinlikleri belirleyecek olan ölçme ve değerlendirme süreçlerini kapsayan Ulusal Yeterlilik hazırlanarak, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu’nun 17 Temmuz 2019 tarihli kararı ile onaylanarak yürürlülüğe girdi.

SIRA SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ KURMAYA GELDİ

Ulusal standart ve yeterliliklerin tamamlanmasının ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ‘Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ kurma çalışmalarına hız verdi. Çalışmalar bünyesinde 7-8-9 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılan toplantılara FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Genel Sekreter Ezgi Kullukçu, Uzman Büşra Eren, Babadağ uçuş kontrol heyeti başkanı Birkan Paçalı, uçuş kontrol heyeti sorumlusu Aykut Boğa, FTSO Oda memuru Özge Ertürk Hakanoğlu ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ve Ticaret Limited Şirketi’ni temsilen Serdar Şener katıldı.

Çalışmalar; FTSO iştiraki olan Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ve Ticaret Limited Şirketi’nin Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmesini ve tandem yamaç paraşütü pilotluğu mesleğini gerek Fethiye özelinde; gerekse Türkiye genelinde yapan ve sayıları 450’yi aşan pilotun, belirlenen standartlar çerçevesinde sınav ve belgelendirme hizmetlerinden faydalanmasını içeriyor.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …