Cuma , Nisan 26 2024

Engelli Kadın Ve Oğluna Hakaret Şoku

Fethiye İlçesinde Muğla’ya hastaneye gitmek için engelli oğluyla özel toplu taşıma aracına binen kadın, şoförün kendisine hakaret ettiği iddiasıyla araçtan indi.

Seydikemer ilçesinden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine  gitmek için Fethiye Otobüs Terminali’ne gelen engelli Zehra Korkmaz ve oğlu Eren , Muğla Büyükşehir Belediyesi özel toplu taşıma aracına bindi. Şoför engelli kadına oğlunu kucağına almasını söyledi. Korkmaz şoföre ayağında platin olduğu için oğlunu kucağına alamayacağını söyledi. Yolcuların içinde şoförün hakaret maruz kalan kadın araçtan indi. Otobüs Terminalde gazetecilere açıklama yapan Korkmaz’a Seydikemer İlçesinden oğlunun engelli raporunu yeniletmek içi Fethiye’ye geldim. Terminalde Muğla’ya gitmek için minibüse bindik.Arabada otururken şoförün Çocuğunuzu kucağınıza alır mısınız? Dedi. Korkmaz, benim ayaklarımda platin var. Çocuğu kucağımda götürmem dedim. Şoför de  herkes bedava biniyor. Siz de bedava biniyorsunuz. İyi alışmışsınız dedi. Herkesin içinde beni azarlamaya devam etti. Ben de arabadan inmek zorunda kaldım. Çoğu yolculuğumda bu gibi sorunları yaşıyorum dedi.Korkmaz, kendisinin de çocuğunun da engelli kartı olmasına rağmen oğlunu koltuğa oturtmadıklarını, devamlı kucağına vermeye çalıştıklarını söyledi. Fethiye Seyahat Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Köroğlu ise engelli kadının, Çocuğunu kucağına alır mısın, sorusundan alınarak arabadan indiğini savundu.

Engelliler, şehit ve gazi yakınlarının baş tacımız diyen Köroğlu, Biz onlara hizmet edeceğiz. Yaşanan olaydaki aracın şoförüne gereken yaptırılın uygulanacağız. Şoför esnafın aşamadığı sorunlar nedeniyle bu gibi olaylar yaşanıyor. Çok fazla serbest kart kullanıcısı var. Devlet serbest binişler için günlük 25 lira ödüyor. Her araç, günlük 7 ile 15 arasında serbest kart kullanıcısı taşıyor. Serbest kartın asgariye indirilmesi ve denetlenmesi gerekiyor diye konuştu.

Otobüs Terminalde gazetecilere açıklama yapan Korkmaz’da bazı şoförler tepki gösterdi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …