Cuma , Nisan 19 2024

Toplu Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Fethiye Müftülüğü’nün projesini yaptığı ve bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan iki cami ve bir yatılı Kur’an Kursu toplu temel atma töreni gerçekleşti.

Fethiye’ye kazandırılacak olan Çalış Hz. Ali Camii, Çamköy Bekçiler Cami ve Hafız İHO Projesi kapsamında yatılı Kur’an Kursu’nun toplu temel atma töreni gerçekleşti. İlk olarak Foça Mahallesi’nde yapılacak olan Hz. Ali Camii’nin temel atma töreni yapıldı. Tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’anı Kerim tilaveti ve dualarla yapılan Hz. Ali Camii’nin temel atma törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Hayırsever İş Adamı Özcan Gözüaçık, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Fethiye Galatarasaylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Hz. Ali Camii Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Müftü Hamdi Uzunharman, “Camiler Kuba’da başlayıp Medine’de efendimiz (SAV)’ın önderliğinde devam edip Anadolu’nun fethi ile her yere kondurulan adeta bir ülkenin tapusudur, İslamın şiarıdır. Bizlerde bu vesileyle Çalış bölgesine yapılacak olan Hz. Ali Camii temel atma töreni için bir araya geldik. Millet olarak, sadece Fethiye değil, ülkenin dört bir yanında, Balkanlarda, Afrika’da, Kafkaslar’da, Orta Doğu’da aklımıza gelmeyen daha birçok yerlerde bizler millet olarak Diyanet İşleri başkanlığı önderliğinde dünyanın muhtelif yerlerinde bu güne kadar hep camiler, Kur’an Kursları, İmam Hatip Okulları, İlahiyat Fakülteleri inşa ettik ve inşa etmeye de devam edeceğiz inşallah. Çalış bölgesi uzun zamandır beklenen bir projeydi. Allah bizlere nasip etti, bugüne nasipmiş. Böyle güzel Beraat Gecesinin olduğu bir güne temel atma töreni nasip oldu. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Camiileri inşa etmek önemli ama en önemlisi Müslümanların kalplerinde imar etmek önemli. Bizim buradaki en temel görevimiz sadece cami inşa etmek değil, bu camilerle beraber kalpleri de imar etmemiz gerekiyor. Çünkü camilerin fonksiyonel açıdan bizim dinimizde önemli bir yeri var. Efendimiz (SAV)’dan günümüze kadar geldiğimiz o süreçte özellikle Anadolu’nun fethi ile beraber gerek Selçuklularda olsun gerek Anadolu Selçuklularda olsun ve Osmanlı Devleti’nden günümüze kadar olan dönemde camiler ilim irfan yuvalarıdır, bu görevi üstlenmişlerdir. Sadece namaz kılma değil, ilmin öğrenildiği, irfanın öğretildiği ve aynı zamanda dünyanın muhtelif yerlerine İslamı anlatmak için giden büyük din adamları, devlet adamları hep buralarda yetişmiştir. Onun için camiler zengin-fakir, işveren-işçi, yöneten ve yönetilenlerin omuz omuza saf tuttuğu Allah’ın huzuruna vardığı, Allah ile baş başa kaldığı ve en önemlisi tevhit inancı gereği hepimizin bir ve beraber olduğu en önemli yerlerimizdir, ibadethanelerimizdir” diye konuştu.

Hayırsever İş Adamı Özcan Gözüaçık, “Allah’a şükürler olsun ki bize mülkünden imkan nasip etti ve yine kendi beytini yaptırmaya bizi vesile kıldı. Rabbimden dileğim bu eser tez zamanda kazasız, belasız tamamlanır ve insanlığın hizmetine hazır hale gelir. Bu camiinin yapım aşamasında katkısı olan tün kardeşlerime teşekkür ederim” dedi.

Hz. Ali Camii’nin yapılmasının maliyetini üstlenen hayırsever iş adamı Özcan Gözüaçık’a teşekkür eden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, “İhtiyaç olmayan yerde ihtiyaç yoktur deme medeni cesaretine sahibim. 8 aydır Fethiye’de görev yapıyorum ve bu bölgede gerçekten bir camii ihtiyacı olduğunu canı gönülden katılıyoruz. Onun için büyük gayret sarf edildi, bu güne hazırlandı. Bizleri ayakta tutan bu camilerimiz, Osmanlıyı 600 yıl ayakta tutan bu camilerden yükselen ‘Allahu Ekber’ nidalarıdır. Bu bölgenin ihtiyacının giderilmesinden dolayı mutluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Hz. Ali Camii Temel atma törenini gerçekleştirmek için protokol üyeleri butona basarak caminin temelini attılar.

Hz. Ali Camii’nin temel atma töreninin ardından Çamköy Bekçiler Cami ve Hafız İHO Projesi kapsamında yatılı Kur’an Kursu’nun temel atma töreni gerçekleşti. Buradaki törene de Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Hayırsever İş Adamı Özcan Gözüaçık, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Fethiye Galatarasaylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çamköy Bekçiler Cami ve Hafız İHO Projesi temel atma töreninde konuşan hayırsever İş Adamı Özcan Gözüaçık, duygularını paylaşarak, inşaatın kazasız belasız bitmesi temennisinde bulundu.

Fethiye İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman da, “Rabbim İnşallah burada inşa edeceğimiz Kur’an Kursunda nice hafızlar yetiştirmeyi nasip etsin. Fethiye’miz gerçekten güzel bir yer. Halkımızın teveccühü var, öğrenci talebimiz çok güzel. İnşallah buralardan bu memlekete, bu memleketin insanlarına hizmet edecek nice güzel hafızlarımız, evlatlarımız yetişecek ki yarın onlarda eğitimli birer anne olarak geleceğimizin nesli olan yavrularını inşallah yetiştirecekler” dedi.

Konuşmaların ardından Çamköy Bekçiler Cami ve Hafız İHO Projesi temel atma töreni yapıldı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …