Cuma , Nisan 26 2024

28 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşayacak

 

Fethiye’de 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak. Fethiye’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 28 bin öğrenci 19 Ocak Cuma günü karne heyecanı yaşayacak. İlçede 2 bin 500 anasınıfı, 16 bin 500 ilkokul ve ortaokul, 8 bin lise öğrencisi karne alacak, 2 bin öğretmen de tatile çıkacak.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “18 Eylül 2017’de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılında  19 Ocak 2018 günü öğrencilerimize karnelerini vereceğiz ve yarı yıl tatilini başlatmış olacağız. Yaklaşık 2 bin 500 öğrenci anasınıfında, 16 bin 500 öğrencimiz ilkokul ve ortaokulda, 8 bin öğrencimizde lisede eğitim öğretim görürken toplamda 28 bin öğrencimiz karne heyecanı yaşayacak” dedi.

Tatilin herkes için bir gereksinim olduğunu belirten Kaya, “4 ay süreyle yılmadan, usanmadan çalışıp okullarına devam eden, emek vererek dönemi tamamlamış olan öğrencilerimizi kutluyorum.Onlara iyi tatiller diliyorum. Aynı zamanda çocukların eğitimi konusunda ciddi destek veren ailelerimize de bu anlamda tebrik ediyorum. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim çalışanlarımız, yöneticilerimiz ve okulun diğer çalışanları olarak dönemi kazasız belasız geçirdiğimiz ve öğrencilerimizin eğitimi için çaba sarf ettikleri için onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu tatilin dinlenmek ve eğitim öğretimden kopmamak olduğunun altını çizen Kaya, “Tatilde öğrenciye ödevlerin verilmemesi sayın Milli Eğitim Bakanının talimatıyla olan bir şey. Öğrenci ödevlerini okul zamanında yapmalı, dersini okulda öğrenmeli. Biz öğrencilerimizin yarı yıl tatilinde eksik kalan yönlerini ödev vererek tamamlamak adına kullanmamalıyız. Tatilde öğrencilerimiz dinlenmelidir. Tabi ki dinlenmek derken öğrencilerimizin eğitim öğretimden kopmasını arzu etmiyoruz. Bu anlamda onlara okumaktan kopmamalarını, okumanın okulla alakası olmadığını ifade etmek istiyorum. Okumalarına devam etsinler. Gezip eğlenmelerine devam etsinler. Öncelikle yöremizi, Fethiye’nin tarihi ve doğal dokularını gezip görsünler. Kültümüzde olan akraba ziyaretleri yapsınlar” dedi.

“Öğrencilerimizin derslerinde arzu ettiğimiz seviyede başarı ya da başarısızlık, arzu ettiğimiz seviyede karneyle karşılaşıp karşılaşmamak konusunda ailelerimizin zaman zaman endişeleri olabilir” diyen Kaya, “Karne olayını şöyle değerlendirmeliyiz: Sonuçta bu 180 günlük bir eğitim süreci. 90 gün okula devam etmiş öğrencimizin öğrendiklerinin rakamsal sonuçlarıdır. Bu hiçbir şekilde öğrencimizin genel değerlendirmesi olamaz. Her öğrencimiz kendi içerisinde değerlendirilmeli. Ailelerimiz karnesi zayıf alan öğrencilerimizi rencide edici ve kişiliklerini etkileyecek şekilde üzerinde durmamalarını tavsiye ediyorum. Hiçbir zaman komşunun ya da akrabanın çocuklarıyla çocuklarımızı kıyaslamamalıyız. Bunun eğitim anlamında hiçbir yararı yok” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …