Cuma , Nisan 19 2024

Birçok Konuya Açıklık Getirdi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında soruları yanıtladı.  Rekreasyon alanındaki hukuk mücadelesinden, MUÇEV’e kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Saatcı, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığı’nın ‘Fethiye Belediyesi’ni alacağız’ açıklamalarına ise, “Yıllardır Fethiye’nin hiçbir projesini gerçekleştirmeyin. Ak Parti ‘Fethiye’yi alırsa’ diye şart koşarak buraya hizmet geleceğini söyleyin. Bir de üstüne ‘Fethiye’yi alacağız’ deyin. Sizin harmanda teriniz yok ki, Fethiye’nin hangi sorununu çözdünüz? Beşkaza’dan dayatma ile mi oy alacaksınız?” diye konuştu.

Bu yaz sezonunda özellikle Foça ve Çatalarık Mahalleleri’nde oluşan kokuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Saatcı, 2003 yılında Muğla’nın hiçbir ilçesinde hatta civar birçok il Belediyesi’nde bile yokken Arıtma Tesisi’ni Fethiye’ye yaptıklarını söyledi. Ayrıca Türkiye’nin de ilk Solar Kurutma Tesisi’ni Fethiye’ye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Saatcı, Arıtma Tesisi’nin 2006 yılında da en iyi çıkış değerlere sahip olmasından dolayı da ödül aldığının altını çizdi.

BAŞKAN SAATCI, “1.40 KURUŞA SUYU SATARKEN

HEM BORÇ ÖDÜYORDUM HEM İCRAAT YAPIYORDUM!”
Büyükşehir Yasası sonrası 4 yıldır arıtmanın kendilerinde olmadığını ancak ‘çalışır’ bir şekilde arıtmayı MUSKİ’ye bıraktıklarını belirten Başkan Saatcı, MUSKİ’nin su fiyatını 1.40 TL kuruştan yaklaşık 5 TL civarına yükselttiğini ancak bunun karşılığında Fethiye’ye 1 metre bile alt yapı hizmeti yapılmadığını söyledi. Başkan Saatcı, “
Biz Türkiye’nin en iyi arıtma tesislerinden bir tanesini Büyükşehir’e teslim ettik. 2003 yılında açtım ben onu 11 yıl sorunsuz çalıştı. Ve birçok yerde ödül aldı. Son sistem yapılan bir arıtmaydı. Arıtma çamurunun deşarj edilmesi sonrası ve onun belirli bir bölgede birikmesi sonrası koku yapıyor. Biz solar arıtma sistemi kurmuştuk. Onun hemen yanında. Ve Türkiye’nin bir ilçe belediyesinin yaptığı ilk solar kurutma tesisiydi. Gerçekten arıtma çamuru çok büyük problem onu yok edemiyorsun. Belli merkezlerde var. Onun da astarı yüzünden pahalıya geliyor. Biz bunu solar kurutmada kurutup, öğütüp, paketleyip halkımızın bu anlamda kullanımına vermek istiyorduk. Büyükşehir’e geçince maalesef gerçekleştiremedik. Bir zamanlar Fethiye 15 mahalleydi. Onlardan topladığımız parayla hem FESKİ olarak bütün altyapı toplama projelerini yağmur suyu toplama kanallarını yapıyorduk. Ve Alman kalkınma bankasından almış olduğumuz 11 milyon Euro 20 yıl ödemeli yüzde 2 faizli kredinin geri ödemesini yapıyorduk. Şimdi saygıdeğer Fethiyelilere suyu 5 TL’ye içiren zihniyetler gönül arzu ederdi ki Fethiye’nin altyapısal projelerini çözmüş olsunlar. Fethiye şehir merkezinde 1 km kanalizasyon yapılmadı. Ovacık Hisarönü’nden geçilmiyor. Ölüdeniz arıtması çalışmıyor. Göcek arıtması çalışmıyor. Peki bu toplanan para nereye gidiyor?”

BAŞKAN SAATCI, “SİYASET YALANLA, DOLANLA YAPILMAZ!”

Bölgenin en büyük parkı olması dolayısıyla birçok ilçeden ziyaretçi çeken Şehit Fethi Bey Parkı’nın yapımı aşamasında yaşadıkları zorlukları canlı yayında tüm ayrıntılarıyla anlatan Başkan Saatcı, bu alanın TOKİ’ye verileceğini ancak hep birlikte verilen mücadele ile kurtarıldığını ifade etti. Başkan Saatcı, TOKİ’nin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye Belediyesi’ne parkı elinden almak amacıyla dava açtığını söyleyerek, “12 yıl önce TOKİ müracaat etti oraya bina yapacağına dair. Orada ciddi bir mücadele verdik. Çok da teşekkür ediyorum. O zaman bize bütün siyasi partiler destek verdi. TOKİ’den öyle yırttık daha sonra Büyükşehir’den büyük tokat yedik. Hangi psikolojiyle Büyükşehir yönetiminin bu park alanının kendilerine tahsis edilmesinin ve yapılmış olan ihalesinin iptaliyle ilgili nasıl karar aldılar. Abi dediğimiz bir insan Osman Gürün bize bunu nasıl yaptı? Büyükşehir Belediyesi şunu deseydi; Behçet bey ekonomik anlamda ilçe belediyeleri fakirleşti ki bu gün gibi aşikar siz verin bu rekreasyon projesini biz uygulayalım. Hemen verirdik. Bizim Karslıoğlu okulunun arkasında spor tesisimiz var mülkiyeti bize ait o zamanlar Ali beydi bize geldi biz buraya spor salonu yapacağız içinde yüzme havuzu da olacak. Bunlar ilgili bir bedel ödeyelim. Ben de dedim ki öyle şey mi olur Büyükşehir’imize bedelle mi vereceğiz? Ben siz bunu alın yeter ki yapın dedim. Biz bunu ücretsiz verdik hala bir çivi çakılmadı. Niye bizim elimizi tutmadı orada? Bazı arkadaşlar yalancı şahidi çok çabuk bulabiliyorlar. Siyaset öyle yalanla dolanla, üfürmeyle olmuyor. Büyükşehir belediyesi benden istemiş Şehit Fethi Bey parkını bende vermemişim. Hadi ya! Mahkemeye verdiler beni. Vermese de gelip aynı projeyi uygulayacağız dese 22 milyon liraya 22 takla atarım. Kolay değil. Resmi kurumlara borcum yok ama Fethiye’nin çok şeye ihtiyacı var. Bir tane daha kültür merkezi yapardım. Sosyal tesis yapardım” dedi.

BAŞKAN SAATCI, “PARTİ GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKARIN,

MUÇEV’E EN AZ BENİM KADAR KARŞI ÇIKIN!”

“Avukat arkadaşlarım belge toplamaya çalışıyor. Belge toplamakta da zorlanıyoruz. Çünkü herkes ketum. Ama peşini bırakmayacağız. Bu MUÇEV bir vakıf değil, limitet şirket. Mahsus, MUÇEV deniliyor. Algı operasyonu yapılıyor. Vakıf adı altında yumuşatmaya çalışıyorlar. Muğla Valiliğiyle Çevre Bakanlığı’nın ortak kurmuş olduğu bir limitet şirket. Sayın Valimizde bu şirketin üyesiydi, ayrıldı. Bunlar yetkiyi kimden alıyor? Bizim koylarımızı, Ölüdeniz’i babasının malıymış gibi dağıtıyor. Ve bunlardan Fethiye’nin 1 kuruş faydası yok. Bu Fethiye’nin etrafında dağıtılan milli parkların, deniz kıyılarının 1 yıllık geliriyle Ölüdeniz’in, Hisarönü’nün altyapısını bitiririm üzerine bir de bizim Karaçulha, Çiftlik, Eldirek hattının kanalizasyonunu bitiririm. Kimsin sen? Bunun parası kimlere gidiyor? Bunun yöneticisi benim bildiğim Ankaragücü kulübünden bir arkadaş. Sivil bir arkadaş, resmi bir sıfatı da yok. Bizim Göcek sahilimizi, iskelemizi aldılar elimizden. Ben rica ettim Özhaseki’den bunu özelleştirirseniz sıkıntı olur diye. Çünkü Göcek’in tek geliri bu! Göcek’e Belediye iskelesine bağlanan yatlardan dolayı müşteri geliyor. Biz bu kadar yalvardık, yakardık. Geldiler iskeleyi aldılar, bir de sahili aldılar. Belceğız plajı ve daha birçok koylarımız öyle. Bu yetkiyi kim veriyor bunlara? Kimin malını kime dağıtıyorlar? Olaya parti değil Fethiyeli gözlüğüyle bakalım. Fethiye’nin geliri Fethiye’de kalır. Ne işi var Ankara’da orada burada? O koylardaki ihaleler Fethiye’nin imajını zedeliyor.

BAŞKAN SAATCI, “AVM’Yİ ELEŞTİRENLER AVM’DEN ÇIKMIYOR!”

Ecesaray, Belediye Hizmet Binası gibi yapılan hizmetler için zamanında kendisine sürekli eleştiriler geldiğini ancak hizmet yapıldıktan sonra eleştirenlerin yeni yapılan hizmetlere daha çok gittiğini ifade eden Başkan Saatcı, “2. Etap Sahil Bandı’nı en fazla eleştirip, mahkemeye verenler, Erasta AVM’yi en fazla eleştirip mahkemeye verenler benden önce gidip ya rakısını içti balığını yedi, ya da gitti alışverişini yaptı. Bunların hep fotoğrafları var bende. Velhasıl bunları neden söylüyorum? Dünle işim olmaz benim, gelen bir! Saygıdeğer Fethiyelilere ne kadar minnet duysam azdır, biz gücü onlardan aldık, Allah-ü Teala’dan aldık ve yapabildiğimizi yaptık. Şuraya geçseydi bu olurdu, buraya geçseydi bu olurdu da deniyor. Fethiyelilerin içerisinde CHP’li AKP’li MHP’li arkadaşlarımız var. Şimdi bir yere merkezi hükümetten ya da yerel hükümetten hizmet gelebilmesi için o şehrin illa o partinin belediyesi mi olması lazım. Amaç bu mudur? Dünyada böyle bir şey olmaz. Ancak ve ancak otoriter, totoliter rejimlerde bu gerçekleşir. Gerçekten demokrasiye inanıyorsak, farklılıkları güzelliğimiz, artımız olarak göreceğiz.  Böyle bakmadığımız sürece patinaj yaparız” diye konuştu.

BAŞKAN SAATCI, “SEVSİNLER SENİN HUKUKÇULUĞUNU…”

CHP İlçe Başkanı Özgür Kullukçu’nun kendisi hakkında attığı iftiraları tek tek söyleyen Başkan Saatcı, kendisinin hukukçu olduğunu elinde belge varsa, gereğini yapmasını istedi. Kullukçu’ya dargın değil, kırgın olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, Kullukçu’nun kendisi, Mehmet Sezgin ve ailesinden özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Saatcı, “Özgür bizim daha önce sofra paylaştığımız, konuştuğumuz, görüştüğümüz bir insandır. Ben dargın değil, kırgınım. Niye kırgınım? Siyaseten bazı laflar söylenebilir. Normaldir. Siyaset bu, insanlar birbirine laf söyleyebilirler. Ama özür dilemek adamlıktır, erdemdir. Siyaseten söylenen lafları ben yutarım. Hiç önemli değil. Biz kimlerle helalleşmedik. Ama sen diyeceksin ki, 1– Behçet Saatcı cemaat yurtlarına, cemaat evlerine bedava su verdi. 2- Behçet Saatcı FETÖ’cüdür. 3- Behçet Saatcı cemaat oylarını devşirmek için cemaatin vermiş olduğu listeden meclis üyeleri yaptı. Sen hukukçusun öyle mi? Cüppe giyen adam, iddiasını ispat eder.  İddianı ispat edemezsen ne duruma düşersin? Behçet Saatcı cemaat yurtlarına, cemaat evlerine bedava su vermiş. Belgele, ver mahkemeye beni. Savcılar orada duruyor. Zaten her gün gidiyorsun mahkemeye. Nereye ne vermişim? Şimdi ben Muğla’ya kadar giderim de kimlerin FETÖ’cü olduğunu söylerim. Ayıp olur insanları kırarım. Zaten kimin FETÖ’cü olup olmadığı bu ülkede belli değil. Ben menfaat temin etmek için gitmiş, cemaatlerden adam almışım. Meclis üyesi arkadaşım Mehmet Sezgin’den de özür dileyecek. Mehmet’i ve ailesini rencide etti. Halbuki bir hukukçuya, ilk hukuk fakültesine girdiğinde şu öğretilir, bir insan Yargıtay’da dosyası onaylanana kadar masumdur. Hukukçu olduğu için insanlara iftira atmanın karşılığını benden iyi bilir. Adamsa, şu kadar hukuk onuru varsa özür dileyecek. Önce abonesiz vermiş olduğum yurtların listesini çıkaracak. Kaç dosya vermişim ve bunun karşılığında ne kadar oy devşirmişim onu anlatacak. Meclis üyesi Mehmet arkadaşım Emniyete gitti, ifade verdi. FETÖ yaftası yedi. Kimse uzağa gitmesin, Türkiye’de Balyoz Ergenekon’dan 350-400 yılla yargılanan insanlar beraat etti, şimdi onur konuğumuz. Aziz Kocaoğlu 450 sene ile yargılanmıştı. Demek ki o konumda biz olsak bu arkadaş bizi ölmeden idam edecek. Bu adam hukukçu öyle mi? Sevsinler hukukçuluğunu!”dedi.

BAŞKAN SAATCI, “İKTİDAR PARTİSİ YİNE TRENİ KAÇIRDI”

Program sunucu Erdoğan Cankuş, ‘Ak Parti Fethiye Belediyesi’ni kazanmak istiyor’ açıklamasını gündeme getirerek, Başkan Saatcı’ya açıklamalar hakkındaki düşüncelerini sordu. Ak Parti’nin ‘Fethiye Ak Partili olsun, hizmet gelsin’ dayatması ile Beşkaza’dan oy alma şansının olmadığını ifade eden Başkan Saatcı, yıllardan bu yana Fethiye’nin temel sorunlarına Ak Parti’nin şimdiye kadar neden duyarsız kaldığının altını çizdi. 5 yılda bir hizmeti gündeme getirildiğini ardından ortadan kaybolunduğunun altını çizen ve Fethiye’nin temel sorunları olan Yat Çekek Yeri’nin taşınması, Körfezin temizliği, Yat Yanaşma Yeri gibi projelerin halen yapılmadığını söyledi. Başkan Saatcı, “2014’te de bunu söyledim, 2009’da da söyledim. Seçimden seçime gelip de biz Fethiye’ye Ak Parti iktidarı gelirse şunları şunları yapacağız demeyle seçim alamazlar. Bu geçtiğimiz 5 yıl içerisinde şayet iktidar partimiz ve iktidar partimizin ilçe başkanı, milletvekili arkadaşlarımız Fethiye’nin temel problemleriyle ilgili çözüme gitselerdi ‘harmanda teri olanın sofrada yeri olur’ hesabı şimdi Fethiye ile ilgili söz söyleme hakları olurdu. Şimdi sen hiçbir şey ekmedin ama ‘Fethiye Ak Partili olursa ben şunları yapacağım’ diyorsun. Bu mümkün değil. Fethiyeli buna zaten cevaz vermez. “Bana oy verirsen sana su veririm” Bu bir dayatmadır. Fethiye’nin hangi sorununu çözdünüz? Çekek yerinin taşınması, limanın temizlenmesi, kruvazör iskele… Hangisini yaptınız? Bunlar zor şeyler mi? MUÇEV’e verirken sesiniz çıkmıyor. Bunlar yapılmadığında niye sesiniz çıkıyor ? Neden susuyorsunuz? “Bunları ben yapacağım ama bana oy verirseniz yapacağım” dayatmasına Beşkazalı gelmez. Mümkün değil. İktidar partisi yine treni kaçırdı. Yazık… Buna nasıl sessiz kalıyorlar benim aklım ermiyor. Aklı başında insanlar da var içinde. Neyi kaçırıyorsunuz, neyi ıskalıyorsunuz? Fethiyeliye dayatamazsın. Fethiyeli dayatmaya gelmez. Bizde Beşkaza ruhu var !” diye cevap verdi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …