Pazar , Nisan 28 2024

Karaca’dan STK’lara Bir Dizi Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Belediye Meclis üyesi adayları ve bazı partililerle birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden Alim Karaca, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar başkan olarak seçilmesi halinde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

FETHİYE’DE 2027’YE KADAR ŞİDDETLİ BİR DEPREM OLABİLİR

Alim Karaca; “Muğla’da 4 ayrı fay hattı bulunduğunu, bunların Milas fayı, Muğla fayı, Gökova fayı ve Burdur fayı olduğunu, Burdur fayının Fethiye’yi doğrudan ilgilendirdiğini, özellikle Fethiye – Burdur fayının bilimadamları tarafından yakından takip edilmesi  gerektiğini” söyledi.

Karaca ayrıca; “bir deprem ülkesi olan Türkiye’de depremlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olunması için hem devlete, hem belediyelere, hem de yurttaşlara önemli görevler düştüğünü, 31 Mart seçimlerinden sonra Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası ile de bir işbirliği imzalamayı arzuladıklarını ” belirtti.

Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası yetkilileri de “ilçede en son büyük depremin 1957 yılında yaşandığını, bilimsel veriler ışığında, Fethiye’de deprem periyotunun 50 – 70 yıl arasında olduğunu,  buna göre Fethiye civarında 2027 yılına kadar şiddetli bir depremin beklenebileceğini ve herkesin buna göre önlem alması gerektiğini” ifade ettiler.

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI’NDAN YAZILI RAPOR

Belediye Başkanı Alim Karaca, daha sonra TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti. Oda Başkanı Hüseyin Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Karaca; “yakın tarihte İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği ile sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik işbirliğini içeren bir protokol imzaladıklarını” hatırlatarak, görevde oldukları süre zarfında tüm STK’lar ile işbirliği halinde çalışmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hüseyin Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Karaca’ya Fethiye Belediyesi’nden talepleri ve tavsiyelerine ilişkin olarak yazılı bir rapor sundular.

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Alim Karaca ziyaretleri kapsamında, daha sonra sırasıyla, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yetkilileriyle görüştü.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI ZİYARETİ

Makine Mühendisleri Odası ziyareti sırasında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca geçen 5 yıllık süre zarfında yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki döneme ait planlamalarını anlattı. Oda Başkanı Mustafa Tunç da Makine Mühendisleri Odası olarak yaptıkları çalışmalar hakkında CHP heyetini bilgilendirerek, özellikle Fethiye’ye de getirilmesi planlanan doğalgaz projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NDAN TEŞEKKÜR

Daha sonra Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na geçen Alim Karaca ve partililer, Oda Başkanı Mehmet Soydemir ile Oda yöneticilerini ziyaret ettiler. Görüşmede Soydemir, geçen 5 yıl boyunca, özellikle de 2 yıllık pandemi döneminde, yerli esnafa verdiği desteklerden dolayı Fethiye Belediyesi’ne ve Başkan Alim Karaca’ya teşekkür ettiler. Oda Başkanı Mehmet Soydemir “Fethiye Belediyesi’nin son olarak oto sanayii bölgesine kurduğu sağlık kabini ile sanayii esnafının önemli bir ihtiyacının giderildiğini” belirtti.

Başkan Alim Karaca da; “ekonomideki son durum nedeniyle küçük esnafın çok zor durumda olduğunu, ancak Belediye olarak daima küçük esnafa destek olmaya gayret ettiklerini” kaydetti.

SABİT VE SEYYAR PAZARCILAR ODASI’NDAN KAPALI PAZAR ALANLARI İÇİN  TEŞEKKÜR

Esnaf ve Sanatkarlar Odası temaslarının akabinde, Alim Karaca ve partililer, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra’yı ziyaret ettiler. Yönetimiyle birlikte Karaca’yı karşılayan Hıra, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerel seçimlerde aday olan herkese başarılar dilediğini, sonuçta kazananın Fethiye olmasını umduğunu belirtti. Oda Başkanı Adem Hıra “Başkanımıza yaptığı  hizmetler için çok teşekkür ediyoruz. Ne söz verdiyse yaptı. Kendisine iletilen taleplerimizin çözümü konusunda her zaman büyük desteğini gördük. Pandemi döneminde pazarlarda alışverişin daha sağlıklı yapılması için Fethiye Belediyesi seferber oldu. Belediyenin desteğini hep hissettik. Kapalı pazar alanları için de ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

Tüm STK’lar ile işbirliği halinde çalıştıklarını söyleyen Karaca, “Yerel seçimlerde önemli olan barış, kardeşlik ve dostluğun korunmasıdır. Nihayetinde, sonuç ne olursa olsun, 1 Nisan sabahı yine bu güzel ilçemizde yüzyüze bakacağız” ifadelerini kullandı.

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI, TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI TEMASLARI

Belediye Başkanı Alim Karaca, Sivil Toplum Kuruluşları ile temasları kapsamında, son olarak, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yetkilileriyle görüştü.

Başkan Karaca bu ziyaretlerinde de bugüne kadar yaptıkları çalışmaları özetleyerek, önümüzdeki 5 yıl içinde planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sohbet havasında geçen ziyaretlerde Alim Karaca, Oda Başkanlarının talep ve dileklerini not aldı. Meslek odalarının önemine vurgu yapan Karaca, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, ilçemizi paydaşlarımızla fikir alışverişi içinde ve ortak akılla yönettik. Bundan sonra da aynı şekilde yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

TİCARET ODASI BAŞKANI ÇIRALI: SEÇİLEN BAŞKANLARIN EMRİNDEYİZ

Alim Karaca ve partililerin Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki temaslarında Oda Başkanı Osman Çıralı; “Ticaret ve Sanayi Odası siyaset üstü bir yapıdır. Biz, Alim Karaca başkan ile 5 yıldır müthiş uyumlu bir çalışma ortamı yakaladık. Kendisine bir kez daha bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz seçilen belediye başkanlarımızın emrindeyiz. Bu konuda yanlış anlaşılmak istemem” dedi.

ŞABAN TAŞAR: İNŞALLAH BUNDAN SONRAKİ DÖNEMDE DE BERABER ÇALIŞIRIZ

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ziyareti esnasında Oda Başkanı Şaban Taşar; “Her sıkıntımızda, sizinle doğrudan bağlantısı olmasa bile, sizden destek istiyoruz. Sizin desteğiniz de bize güven veriyor. İnşallah bundan sonraki dönemde de beraber çalışmayı devam ederiz” dedi.

Alim Karaca ise, “Şoförlerin sorunlarını Muğla Büyükşehir temsilcilerini buraya getirip yerinde çözmek için çaba gösteriyoruz. Şu ana kadar hep uyumlu çalıştık. Önümüzdeki dönemde de uyumlu çalışmaya devam edeceğiz. Ulaşımla ilgili ne olursa olsun Şaban Taşar başkanımıza danışmadan hareket etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …