Cuma , Nisan 26 2024

İhale İçin Teklifler Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Fizibilite Desteği kapsamında sağlanan mali destek ile Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü” raporu hazırlama projesi için çıktığı hizmet alımı ihalesinde teklifler alındı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından sunulan 2019 Fizibilite Destek Programı kapsamında başvuruda bulunduğu “Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü” projesi için Şubat 2020’de hibe almaya hak kazanmıştı. %100’ü GEKA destekli gerçekleşecek proje kapsamında ilk adım atıldı.  FTSO’nun “Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü” raporu hazırlama projesi için çıktığı hizmet alımı ihalesinde son teklif verme tarihi olan 28 Ağustos 2020 tarihine kadar 5 firma teklif verdi. İsteklilerin teknik ve mali tekliflerini içeren ihale dosyaları, 28 Ağustos 2020 Cuma günü saat 15.00’te FTSO Meğri Toplantı Salonu’nda ihale komisyonu tarafından kontrol edilerek, teknik teklif zarfları açıldı ve incelemeye alındı. İnceleme sonunda teknik açıdan uygun bulunan firmaların fiyat teklifleri açılacak.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Proje kapsamında, Fethiye sanayi bölgesinde değişik iş kollarında bakım/onarım ve üretim alanlarında faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin uğraşları gereği ihtiyaç duydukları fonksiyonları yerine getirmeye imkan bulabilecekleri, sağlıklı çevre koşullarında verimli olabilecekleri, şehir imar planlarına uygun seçilen araziler üzerinde planlanmış altyapı ve üstyapı tesisleri ile inşa edilecek küçük sanayi sitesinin fizibilite çalışması yapılacak.

Fethiye ve Seydikemer mevcut sanayi sitelerinde yer alan işletmeler belirlenecek, faaliyet konularına göre ayrılacak, sektörel kapasiteleri ve büyüme trendleri ile bölgesel kalkınma ve rekabet gücü açısından analiz edilecek. Paydaş analizi ve arama konferansı gerçekleştirilerek paydaşların beklentileri alınacak; ayrıca ilgili bakanlık kamu kurum ve kuruluşları davet edilecek ve görüşlerinden faydalanılacak.

Yine proje kapsamında başta Muğla olmak üzere Türkiye’deki başarılı sanayi sitelerinin analizi yapılarak ve kıyaslama çalışması gerçekleştirilecek. Küçük Sanayi Sitesi yatırımı için paydaşlar tarafından önerilen ve Çevre Düzeni Planlarına işletilebilecek olası yerlerin uygunluğu araştırılacak. Bu analizler ışığında bölgenin kapasitesine uygun ölçekte, altyapı ve lokasyonda kurulacak sanayi sitesi yatırımının mümkün olup olmadığını, yatırımın faydalarını, sürdürülebilirliğini, riskleri ve engellerini ortaya koyan bir fizibilite etüdü raporu oluşacak.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …