Cuma , Nisan 26 2024

Film Vizyonda, Kim Dur Diyecek?

Fethiye’de bir film çevrildiğini sizler ile paylaşmıştık. Ama bu filim içinde ilk kez yetkililerde rol aldığını artık iyice görmeye devam ediyoruz. Bu kadar kanun tanımazlığa Eski Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’da sosyal medya hesabından tepki göstermiş. 20 yıl boyunca Fethiye’yi yöneten aykırı Başkan Saatçı,” Yol, önceleri medeniyetti, şimdi felaket..! Karadeniz yaylalarına yapılan yol neyse, bu da odur!”dediğini gördük. Ama ne  hikmetse Turunçpınarına  elektrik vermek isteyen bu yetkililer, “Yol açmadıklarını beyan ediyorlar” . Burası sit, olmasına rağmen ve o kadar ağaçın kesilmesine izin verenleri bu Fethiye ve tüy bitmemiş yetimlerin hakları af etmeyecektir….

Fethiye Turunç Pınarı Koyunda yapımı devam eden kaçak yapılaşmayı bir türlü durduramadı. Tüm yetkililer görmez, duymaz bilmez oldu. Hal böyle olunca halkta haklı olarak konuşuyor. Bize ulaşan konuşmalar şöyle,”Burayı yapan kimse adam iyi para dağıtmışki kimse bir şey diyemiyor. Yetkililerin gücü sade halka, vatandaşa geçiyor. Böyle kişilere kimse bir şey yapamıyor. Adam tarlaya kaçak turizm işletmesini  havadan, karadan, sitten derken yaptı bitirdi. Ne Adliye, ne Belediye, nede Kaymakamlık adamın kaçak yapılarını durduramadı. Adam şimdide hem yolunu, hemde elektiriğini çatır çatır çutur yaptırıyor. Yetkililerde bizde bakıyoruz diye her yerde konuşuyor…

AYKIRI BAŞKAN’DA İSYAN ETMİŞ

Bu gün akşam saatlerinde 20 yıl Fethiye’nin Belediye Başkanlığını yapan Behçet Saatçı sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmış. Bu bölge yapılan elektirik ve yol çalışmalarını karadan ve havadan dron ile çekmiş. Eski ve Aykırı Başkan Behçet Saatcı, ”

Burası Kayaköy’den Turunçpınarı Koyu’na enerji nakil hattı yapımı adı altında açılan yol… Türkiyemizin bazı bölgelerini arboretum gibi korumamız lazım. Yol, önceleri medeniyetti, şimdi felaket..! Karadeniz yaylalarına yapılan yol neyse, bu da odur! Peşinden rant ve betonlaşma gelir. İblis ve Kurtoğlu yarımadalarını, geleceğimiz için gözümüz gibi korumamız gerekirken……….. Yazık ki, ne yazık”şeklinde tepkisini dile getirmiş.

“TÜM YAPILAR KAÇAK”

Fethiye Çevre ve Şehircilik ilçe Müdürlüğü ekipleri ve Fethiye Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri Turunç Pınarına gitmiş ve koyda yapılan yapılaşmanın yasal olmadığı için mühürleme işlemi uygulamışlardı. Ardından da Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iddia edilen yapıların “Yapı Kayıt Belgelerinin İptal” edildiğini söylemişlerdi. Kim yalan söylüyor veya kim görevini yerine getirmiyor?. Bu kaçak yapıları yapanlar “Mühür fekkinden” neden işlem yapılmıyor?. Halkın veya vatandaşların konuştuğu iddialar yoksa doğru mu?. ” Bu kişilerin  yaptıkları kaçak yapıların görülmemesi için kesenin ağzını kimlere açtı acaba?.. Normal vatandaşa işleyen kanunlar, cezalar ondan dolayımı işlemiyor bu koyculara?.. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ” Bu koyda yapılan kaçak  yapılaşma için hepsi yıkılacak. Bir tane kaçak yapı kalmayacak diye söylemişti… Bu sözler neden yerine getirmiyor diye bize soruluyor. Bizde yetkililere soruyoruz…

Bu koydaki “YAPI KAYIT BELGELERİ İPTAL EDİLDİYSE” Bu Orman ve Aydem yasal olmayan bir işlemi yapmış olmuyor mu?. Bir Dünya vatandaş Orman ve Aydem’den hizmet beklerken yasal olmayan sit alanı olan ve tek bir işletmeye böyle bir hizmeti vermek için canla başla mücadele vermesinin arkasında ne yatıyor olabilir?. Hangi Yetkili bu kanunsuz ve yasal olmayan uygulamaya dur diyecek diye aylardır bekliyoruz. Her vatandaş bize soruyor. Bizde aracılık ve gazetecilik mesleğimizin gereği olan aracılık görevimizi yerine getiriyoruz. Bize iletilenleri olduğu gibi helal süt emmiş, vatanı milletini seven bir yetkili duyar mı diye yazıyoruz… Belki bazı yetkililer bu yazıyı  yazdık diye bizi sorgulayabilirler… Bu güne kadar hep ifade veren biz olduk. Ben Fethiye kamuoyu adına bir gazeteci olarak “SUÇ DUYURUSUNDA  BULUNUYORUM.” Buradan Fethiye Başsavcılığına, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’a,Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Osman Gürün’e, Muğla Valimiz Orhan Tavlı’ya ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ a bu kaçak yapılaşmanın bir an evvel durdurulmasını ve yıkımın ivedilikle yapılmasını kamuoyu adına talep ediyorum.

Eğerki burasının açılmasına müsade edilirse diğer taraflarda yapılan kaçak yapılaşmaların ününe gecilemeyecektir… Bu haber Ege Gazetesi ve Haber Kanalı Adına Mesut BÖLÜK tarafından yapılmıştır. Burası yıkılınca kadar bu tür haberleri yapmaya devam edeceğim.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …