Perşembe , Nisan 18 2024

Fethiye’de  İkinci Bir Vahim Olay Daha Yaşandı

 Yanıklar mahallesinde yaşayan ve mahalle sakinleri tarafından beslenen bir sokak kedisi havalı tüfek ile bacağından vuruldu. Mahalle sakinleri tarafından Kentvent Veteriner Polikliniğine getirilen sokak kedisi hemen ameliyata alınarak havalı tüfek mermisi bacağından çıkarıldı. FETAV Hayvan Dostları Başkanı Gökçen Gökmen Bayram’dan yardım isteyen mahalle sakinleri bu acımasızlığı yapan kişi ya da kişilerin bulunarak cezalandırılmasını istediler.

Acımasız kişi ya da kişiler tarafından katledilmeğe çalışılan sokak kedisini ameliyat eden Kentvent Veteriner Polikliniğinden Veteriner Hekim Cezmi Ocak gazetecilere yaptığı açıklamada: “Kediyi ön sağ bacağı dirseğindeki ön kol kemiği dediğimiz bölgeden havalı tüfek ile vurmuşlar. Yaralanan kediyi hemen ameliyata aldık. Havalı tüfek mermisini göğüs kafesinin hemen altından çıkardık. Sakat kalma olasılığı çok az. 2 aylık bir tedavi süreci var, iyileşecektir” dedi.

Bu tür olayların son  zamanlarda  arttığına dikkati çeken FETAV Hayvan Dostları Başkanı Gökçen Gökmen Bayram, hayvan düşmanlarının bir an önce bulunmasını istedi. Fethiye’de yaşayan vatandaşlara seslenen Bayram: “Ne olursa olsun zehirlenme vakaları ile bu şekilde vurulma olaylarının yetkililere mutlaka bildirilmesi gerekiyor. Hayvanlara yapılan eziyetleri örtbas etmemeliyiz.  Eğer örtbas edersek veya boş verirsek hayvan düşmanları ile mücadele edemeyiz” şeklinde konuştu.

Kedinin tedavi masraflarının bir kısmının FETAV tarafından karşılanacağını söyleyen Bayram, sokak kedisini veteriner kliniğine getirerek yaşama döndüren Yanıklar Mahallesi sakinlerine çok teşekkür etti.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …