Cuma , Nisan 19 2024

FETHİYE’DE 108 BİN 516 SEÇMEN SANDIĞA GİDECEK

16 Nisan Pazar Günü anayasanın 18 maddesinin değişikliğiyle ilgili olarak yapılacak referandum hazırlıkları Fethiye ilçe seçim kurulu tarafından sürdürülüyor. fethiye’de 16 nisan pazar günü yapılacak referandumda 108 bin 516 seçmenin, Seydikemer ilçesinde ise 45 bin 631 seçmenin sandığa gideceği öğrenildi.

Anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 nisan pazar günü yapılacak referandum için Fethiye ve Seydikemer ilçe seçim kurulları hazırlıklarını tempolu şekilde sürdürüyor. Fethiye’de 290 sandıkta 108 bin 516 seçmen 16 nisan pazar günü anayasa değişikliği için sandığa gidecek. Evet için beyaz, hayır için kahverengi oy pusulaları sandığa atılacak. Seydikemer ilçesinde ise 144 sandıkta 45 bin 631 seçmenin yanı sıra, Eşen L tipi kapalı ve yarı açık cezaevinde de oy kullanılacak. Fethiye ilçe seçim kurulu ve Seydikemer ilçe seçim kurulları referandum için hazırlıklarını sürdürürken, yüksek seçim kurulundan yapılan açıklamada, sandık kurullarına verilmekte olan torbaların bu kez bina sorumlularına verileceği öğrenildi. Fethiye’de Belediye Kültür Merkezi’nde Fethiye ilçe seçim kurulu tarafından sandık kurulu başkanlarına yönelik olarak 12 nisan çarşamba günü saat 10.00’da, aynı gün saat 14.00’da da sandık kurul üyelerine yönelik olarak seminer yapılacağı belirtildi. Aynı toplantının Seydikemer ilçesi sandık kurul başkanları ve üyelerine ise 13 Nisan Perşembe günü yine belediye kültür merkezi salonunda saat 10.00’da yapılacağı kaydedildi.

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …