Cuma , Nisan 19 2024

FTSO Turizmde Birlikteliği Kurdu

Travel Turkey İzmir Fuarında ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganı ile yer alan Fethiye standı büyük ilgi gördü. FTSO bağlı ortaklığı Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından yapılan organizasyonda Fethiye’deki tüm turizm paydaşlarının bir araya gelmesi sağlanarak daha etkin bir tanıtım çalışması yapılmasına olanak tanındı. Fuarı değerlendiren FTSO Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Arıcan, “Birliktelik olunca her şey güzel oluyor. ‘Birlikte Zirve’ye dediğimiz şey işte budur” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Meclis Başkanı İlhan Ersan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Borsası Başkan Vekili Ercan Korkmaz ve Genel Sekreteri Erçin Güdücü Fethiye standını ziyaret ederek FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FGB Müdürü Günay Özütok ile sohbet ettiler.

Fethiye standı, tasarımından ikramlardaki yaratıcı sunuşlara kadar organizasyonu ile göz doldurdu. Fethiye standında ilk gün başlayan hareketlilik ikinci gün artarak devam etti. Fethiye’deki turizm paydaşları, birlikte tanıtım yaptı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının tüm paydaşları bir araya getirme girişimi başarılı oldu ve büyük bir sinerji yarattı. Fuara, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Meclis Başkanı Osman Çıralı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi ve FGB Şirketi Müdürü Günay Özütok, Ahmet Gürsu Özdemir, Mehmet Adnan Bakırcı, Ömer Eriz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis üyeleri de geniş katılım gerçekleştirdi.

Fuara katılan turizm paydaşları stant tasarımı ve ikramlar konusunda “FTSO bu işin hakkını vermiş. Tüm turizm paydaşlarını buluşturması çok güzel” diyerek tebrik etti. 2018 yılına umutla bakan turizmciler 2018 turizm sezonunun 2016 ve 2017 yılına göre daha iyi geçmesini beklediklerini söyledi.

Stantta yer alan etkinlikler katılımcıların ilgisini çekti. Etkinliklerde yamaç paraşütü öne çıkarken yamaç paraşütü uçuş simülasyonu katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Yamaç paraşütü yapıyormuş pozu verdiren cutout da ziyaretçilerin Travel Turkey’e ilişkin güzel anıları arasındaki yerini aldı.

Fethiye’nin turistik değerlerinin yanı sıra doğal ve yerel lezzetleri de konuklara ikram edildi. Fethiye domatesi, zeytinyağı, Fethiye tulum peyniri ile hazırlanan ikramlar Fethiye limonundan yapılan limonata ile misafirlerin damak zevkine sunuldu.

Arıcan: “Birlikte Zirve’ye dediğimiz budur”

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan, “Her şey çok güzel. Birliktelik olunca her şey güzel oluyor. ‘Birlikte Zirve’ye dediğimiz şey işte budur. Tüm paydaşları bir araya getirdik ve Fethiye’nin tanıtımı için birlikte çalışıyoruz. Standımız dünden beri çok büyük bir ilgi görüyor. Gelecek senenin iyi olmasından çok umutluyuz. Çok iyi katılım var. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. En önemli sektörümüz tarım ve turizm.  Bu alanlarda üzerimize düşeni yapmaya özen gösteriyor, ‘Birlikte Zirve’ye diyoruz.” dedi.

Özütok, “Turizme birlikte ivme kazandıracağız”

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FGB Müdürü Günay Özütok da turizmin birliktelikle ivme kazanacağını vurgulayarak “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak standımızı hazırladık. Dışarıya daha güzel resim vermek istedik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Önemli olan Fethiye’nin birlik olması. Sloganımız Birlikte Zirve’ye, bunu başarırsak ilçemizi ve turizmi birlikte zirveye taşımış oluruz.” sözlerini kaydetti.

Özdemir, “Dünyayı, Fethiye’nin lezzetlerini tatmaya bekliyoruz”

FTSO’nun 2 Nolu Tarım ve Hayvancılık Meslek Grubundan Yönetim Kurulu Üyesi ve FGB Müdürü Ahmet Gürsu Özdemir de fuar süresince bölgesel ürünlerin tanıtımına katkı sundu. Özdemir, Fethiye’nin turizm kenti olmanın yanı sıra bir tarım kenti olduğuna dikkat çekti. Travel Turkey Fuarı etkinlikleri kapsamında İzmir Uluslararası Gastronomi Kongresinin de gerçekleştirildiğini hatırlatan Özdemir, “Görsellerimiz ile bölgemizin doğal güzelliklerini, stant içi etkinliklerimiz ile aktivitelerimizi tanıtıyoruz. İkramlarımız ile de Fethiye’nin lezzetlerini, tatlarını katılımcılarımızın beğenisine, ilgisine sunuyoruz. İkramlarımızı öncelikle göze hitap edecek şekilde hazırladık. Tüm dünyayı Fethiye’nin tatlarını tatmak için ilçemize, bölgemize bekliyoruz” dedi.

Nurkaya Gündoğdu’dan FTSO yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür

Travel Turkey Fuarına katılan Fethiyeli turizmciler de fuara ve katılıma ilişkin görüşlerini paylaştı. Fethiyeli turizmci Nurkaya Gündoğdu organizasyonun başarılı bulduğunu belirterek “Daha önce yaratılan bir marka ivme yakalayarak çok daha yükseğe çıkarılıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Çok güzel bir stant olmuş. Herkes övgü ile bahsediyor. İnşallah sezonda bunun geri dönüşünü alırız. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın olaya böyle yaklaşması çok güzel. Tüm camiayı birleştirmesi çok güzel. Bundan daha güzeli yok.” ifadelerine yer verdi.

Turizmci Ersin Gür de “Stand çok güzel olmuş, tasarım çok iyi. Çok güzel bir organizasyon.” değerlendirmesini yaptı. Arap pazarı konusunda güçlü bir şekilde çalıştıklarını belirten Ersin Gür, Dalaman Havalimanına Arap pazarından haftada 14 uçak, Ürdün’den de 4 uçak geleceğinin müjdesini verdi.

Butterfly Yamaç Paraşütü firması sahibi Zafer Şekerci da “FTSO bölgenin tüm güzelliklerini tanıtıyor. İlgi ve atmosfer çok güzel. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. FTSO Başkanına, yönetim kuruluna ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Tanıtım çok önemli. Travel Turkey’e katılım bu sene daha farklı ve güzel olmuş.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Orka Otelleri adına katılan Soner Deveci “Bu yıl standımız daha güzel, daha keyifli. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederiz. 2018 turizm sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Standa ilgi çok fazla. İnşallah bölgemiz turizmi için faydalı bir fuar olur.” sözlerini kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …