Cumartesi , Nisan 27 2024

“Bölgenin En Donanımlı Hayvan Bakımevi’ni Yapacağız”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Başkan Karaca’nın değindiği konulardan birisi de, toplumun önemli bir kesiminin hassasiyet gösterdiği hayvan hakları oldu. Alim Karaca konuşmasının bir bölümünü Fethiye Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne ayırdı.

Yeşilüzümlü yolu üzerindeki Geçici Bakımevi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Karaca, şu ifadeleri kullandı: “Halkevi açılış törenimize gelen konuklarımız arasında bazı hayvansever dostlarımızı da görüyorum. Kendilerine büyük saygı duyuyorum. Biz göreve geldiğimizde, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin Bakanlık tarafından Fethiye Belediyesi’ne tahsisi yapılmamıştı. Biz bir yandan Bakımevi’nde çeşitli fiziki iyileştirmeler yaparken, asıl mücadeleyi Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Fethiye Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin tahsisini alabilmek için verdik.

SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIMEVİ’NİN YENİLENMESİNE 50 MİLYON TL BÜTÇE !

Sokak hayvanları için pandemi zamanında, sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemlerde, tonlarca mamayı gerçek hayvanseverler ile birlikte dağıtmıştık. Mama-matik projesiyle can dostlarımızın zaten hep yanındayız. Özellikle kırsal bölgelerdeki sokak hayvanlarının yerinde kontrolü ve gerekirse tedavisi için gezici veteriner kliniği VETBUS’ı faaliyete geçirdik. Şu anda oradaki can dostlarımız için iyi marka mamalar alıyoruz. Ama tüm bunları yaparken bile, Bakımevi’ne yeni cihazlar alırken bile Bakanlık’tan tahsis alırken olduğu kadar zorlanmadık. Fakat nihayet uzun uğraşlar sonunda Bakımevi’nin Fethiye Belediyesi’ne tahsisi gerçekleşti.

Halkımız 31 Mart’ta bize tekrar görev verirse, ikinci dönemimizde, bugünkü fiyatlarla tahmini 40 – 50 milyon TL’lık bir bütçeyle, Fethiye Geçici Bakımevi’ni bölgenin en donanımlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi haline getireceğiz. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Gerçek hayvanseverlere kapımız sonuna kadar açık, bizi eleştirebilirler, bize yol gösterebilirler ama az sayıdaki bazı sözde hayvanseverlere tavsiyem; insanlardaki hayvan sevgisini siyasete alet etmesinler.”

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …