Perşembe , Nisan 25 2024

Bocce’nin 90’lık Oyuncusu

   Fethiye’de düzenlenen Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Şampiyonası’na katılan sporcular arasında en yaşlı unvanına 90 yaşındaki Fadime Dana sahip.

10 yıl önce eşi vefat eden Fadime nine, annesini de alarak Emirdağ Huzurevine yerleşti. Annesiyle 3 sene aynı huzurevinde yaşayan Dana, annesinin de vefat etmesiyle tek yakınını da kaybetti.

Fadime Dana, yetkililerin desteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının “aktif yaşlanma” politikası kapsamında, huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik düzenlediği “bocce” oynamaya başladı.

Emirdağ Huzurevi takımının lisanslı sporcusu olan Dana, son iki yıldır takımıyla “Yetişkin Gençler Bocce Ligi” müsabakalarına katılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde bulunan 700 lisanslı sporcu arasında “en yaşlı” unvanına da sahip Fadime nine, oynadığı oyunla gençlere örnek oluyor.

katılan Dana, yaptığı açıklamada, 10 yıldır huzurevinde kaldığını, çocukluğumdan bu yana da kadar sadece çalıştığını hiçbir oyun oynamadığını anlattı.

2 sene önce huzurevi görevlileri vasıtasıyla bocce oynamaya başladığını belirten Dana, “Oynamaya başladığım ilk dönemde biraz zorlandım. Şimdi ise alıştım. Bocce oynarken mutlu oluyorum. Yalnız kalmıyorum. Yeni arkadaşlarla tanışıp hep birlikte bocce oynadık. Hocam ile birçok ile bocce oynamaya gittik. Bocce oynarken iyi atış yaparsam çok seviniyorum. Kötü atış yaparsam üzülüyorum.” Dedi.

Herkese spor yapmayı tavsiye eden Dana, spor yaparken insanın kafasındaki sıkıntılardan kurtulduğunu ifade etti.

Huzurevine gelmeden önce kaldırdığı bir kömür çuvalı nedeniyle belini sakatladığını dile getiren Dana,

“Bocce belimdeki rahatsızlığı da artırmıyor. Beni zorlamıyor. Takımdaki herkes bana çok iyi davranıyor. Kimisi Fadime teyze kimisi de Fadime anne diyor. Bocce oynarken kendimi çok iyi hissediyorum. Kafamdaki düşüncelerden kurtuluyorum. Yalnızlık daha kötü değil mi? Çok yalnızlık çektim. Kötü günlerim geçti. Huzurevine geldikten sonra rahatladım.” diye konuştu.

Bocce oynamalarına vesile olan herkese teşekkür eden Fadime nine, gücünün yettiği kadar bocce oynamaya devam edeceğini kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …