Cumartesi , Nisan 20 2024

Çıralı Sorunları Ankara’ya Taşıdı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge ekonomisine yön veren sektörlerin sorunları, beklenti ve çözüm önerilerini Ankara’ya taşıdı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Başkan Çıralı, 13 meslek grubu ile gerçekleştirilen toplantılar sonunda hazırlanan 60 maddeden oluşan raporu sundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile de görüşen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çıralı, meslek grupları ile yapılan toplantılarda belirlenen turizm sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini rapor halinde Bakan Ersoy’a iletti.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. İlk olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Muğla Odaları ve Borsası başkanlarıyla birlikte ziyaret eden Osman Çıralı, yaklaşık 500 FTSO üyesinin katılımıyla 23 Aralık 2020 tarihinde başlayan 19 Şubat 2021 tarihinde sona eren toplantılar serisinde 13 meslek grubu ile gerçekleştirilen toplantılar sonunda hazırlanan ve 60 maddeden oluşan sektör sorunları ve çözüm önerileri raporunu Hisarcıklıoğlu’na sundu. Bölge ekonomisine yön veren sektörlerin yaşadıkları sorunların ele alındığı ziyarette, Hisarcıklıoğlu, sorunların çözümü için ilgili bakanlıklarla bağlantıya geçerek, çözümü için takipçisi olacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu’na Babadağ Projesi ve FTSO’nun yürüttüğü projeler ve coğrafi işaret çalışmaları hakkında bilgi veren Osman Çıralı, son olarak coğrafi işaret tescili yapılan Fethiye Tahini ile tescil süreci devam eden Kaya İnciri ile bölgeye özgü yöresel ürünlerin yer aldığı sepet ve Hisarcıklıoğlu adına hazırlanmış özel kapaklı “Tarihi Fotoğraflarla Fethiye” kitabını hediye etti.

Hisarcıklıoğlu, Oda Borsa Başkanları ile Muğla ekonomisi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

BAKAN ERSOY DA ZİYARET EDİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile de görüşen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çıralı, meslek grupları ile yapılan toplantılarda belirlenen turizm sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini rapor halinde Bakan Ersoy’a iletti. Muğla Odaları ve Borsası Başkanlarıyla birlikte gerçekleştirilen ziyarette Bakan Ersoy, 2021 turizm sezonuyla ilgili beklentileri ve sektörün sorunlarının çözümü için yapılan çalışmaları paylaştı.

Ziyaretlere, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer katıldı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …