Cuma , Nisan 26 2024

Adrese Teslim İhale İptal Edildi

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Faralya’daki Aktaş Mesire alanını ihaleye çıkartmıştı. Ama ilanın içeriğindeki bir madde buranın adrese teslim olarak verilmesi için ayarlandığını ortaya çıkartmıştı. Kamuoyundan gelen seslere bizlerde yanıtsız kalmayarak Adrese Teslim İhalemi başlığı ile tepkileri dile getirmiştik. Bu sesi duyan vicdanlı yetkiler ihaleye bir gün kala ihalenin iptal edildiğini resmi olarak öğrendik. Bu ihalenin bu şekliyle yapılmaması hem devleti, hemde kamuoyunu bir nebze olsun rahatlattı. Bu yanlıştan dönülmesini sağlayan tüm yetkililere kamuoyu nezdinde teşekkür ederiz. 

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Faralya’daki Aktaş Mesire alanını ihaleye çıkartmıştı.  Ama oraya bir madde konulmuştu ki,  herkese pes dedirtmişti.  Aslında o madde ihale ilanın can alıcı maddesiydi.   Ne diyor du o madde 5.1.14. maddesinde  (İsteklinin en az 5 yıl süreli mesire yeri işletmeciliği yaptığına dair ilgili kurumdan alınmış belge) İsteniyordu. Bunun kamuoyundaki söylentileri ise vatandaşlar tarafından şöyle konuşuluyor, “Burasıda birilerine adrese teslim olarak ihale adı altında 20 yıllığına peşkeş çekilir. Türkiye genelinde kaç tane mesire yeri varda, böyle bir madde konuluyor. Birde 20 yıl süre çok uzun bir dönem. İhale yapmadan çağırıp verseler daha iyi deniyordu. Ama bu sözler, bu sesler yetkililer tarafından duyuldu. 17.02.2021 tarihinde ilanın iptal edildiği ilanen duyuruldu. Böyle güzel bir yerin son anda peşkeşten halk ile yetkililer arasında köprü olan Ege Gazetesi ve Haber Kanalı kurtarmış oldu. Duyan vatandaşlarda o be diyerek bu güzel habere sevindiler. Ama bir uyarı bulundular, “Öncelik ile bu ihalenin iptal edilmesinde emeği geçen helal süt emmiş yetkililere teşekkür ediyoruz.  Burasının takip edilmesi gerekiyor. Bu gün iptal edilen yer ilerleyen süre içinde bu kez sessiz sedasız verilmeye kalkılmasın.

Devletin tasarrufu altındaki yerler tüy bitmemiş kişilerin hakları demektir. Bu desturdan yola çıkılarak ihale edilmesi gerekir. Aksi halde bu ihaleyi yapan, yaptıran herkes töhmet altında kalırlar. Açıkçası savaşta şehit dahi olsalar cennete gidemezler diye biliriz. Tüm yetkililere çağrımız, devlet mallarını çarçur ettirmeyin. Geleceğimize aktaracağımız yerler kötü niyetli ve art niyetli kişilerin ellerine devlet eli ile teslim  edilmesin. Daha ihalenin başlangıcında bu maddeyi koydura bilen, ilerleyen sürede bu alana ne yapar siz düşünün” dediler. İşi özü devlet yaptığı yanlışın farkına vararak ihaleyi bu haliyle verilmemesi için iptal etti. Bizlerde bu konun sonu kadar takipçisi olacağız. Şeffaf bir şekilde ihale yapılıncaya kadar gözüm ve kulağımız Aktaş koyunda olacak.

Resmi olarak şöyle açıklama yapılmıştır;  “Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Müdürlüğümüz Fethiye  Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 437 no’lu bölme içerisinde kalan Aktaş C Tipi Mesire Yeri işletme hakkının 20 yıllığına kiraya verilmesi işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile Mesire Yerleri Yönetmeliği’nin 10- c maddesi uyarınca kapalı teklif (Artırma) usulü ile 18.02.2021 tarihinde saat 14:00’de yapılacak olan ihale, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu,  ihale dokümanı idari şartname  ve ihale ilanında yer alan uyumsuzluklar nedeniyle iptal edilmiştir. Haber Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …