Pazar , Nisan 28 2024

“En Etkin Tanıtım” Ödülü

Seydikemer Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan 27. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) “En Etkin Tanıtım” ödülünü aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Seydikemer standında ilçenin doğal, kültürel güzellikleri ile yöresel lezzetleri dünyaya  tanıtıldı.

Dünyanın en büyük 5. Turizm Fuarı’ndan biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ‘EMITT’e katılan Seydikemer Belediyesi, fuarın ikinci gününde de ilçenin güzelliklerini ziyaretçilerine tanıtıyor. Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç ve Belediye Meclis Üyeleri, standa gelen ziyaretçilere Seydikemer’in doğal ve tarihi güzellikleri hakkında bilgi veriyor.

Stantta yer alan Seydikemer Muzu, Seydikemer Domatesi, Seydikemer Zeytinyağı, Seydikemer Elması, Seydikemer Tahini ve Seydikemer Balı da katılımcılara tanıtılıyor. 95 ülkeden 595’den fazla katılımcının yer aldığı fuarda Seydikemer Belediyesi açılış kokteylini gerçekleştirdi. Yoğun ilginin olduğu açılış kokteylinde, Seydikemer standı ziyaret eden misafirlerle bire bir ilgilenen Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel ve ulusal basına verdiği röportajlarla da Seydikemer’in tanıtımını yaptı.

EMITT 2024’ÜN GÖZDESİ SEYDİKEMER OLDU

Gerek stantların dizaynı gerekse tanıtılan değerlere gösterilen ilgi nedeniyle EMITT 2024’ün gözdesi olan Seydikemer Belediyesi, fuarda destinasyonlar dalında “En Etkin Tanıtım” ödülüne layık görüldü. Ödülü Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli aldı.

Fuarda Seydikemer’e olan ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getiren Başkan Akdenizli; “Yoğun bir katılımda Açılış Kokteylimizi gerçekleştirdik. Seydikemer’imizi ülkemize ve dünyaya çok daha iyi tanıtmak için EMITT fuarına katılım sağladık. Önümüzdeki süreçte çok güzel işler yapacağız. İnşallah seneye çok daha büyük bir stantla katılım sağlayacağız. Seydikemer’imizin doğal ve kültürel zenginlerini sergilediğimiz Seydikemer Standı bu yıl fuarın gözdesi oldu. Fuarda en iyi şekilde tanıtım sağlamak için ekibimizle titizlikle çalıştık ve sonuç olarak destinasyonlar dalında  “En Etkin Tanıtım” ödülünü aldık. Burada benimle olan, Seydikemer’imizin tanıtımına katkı sunan Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Karakuş’a, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanımız Ali Büklü’ye, MHP Seydikemer İlçe Başkanımız Mehmet Arıç’a ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fuarın ilk gününde Seydikemer Standında hazır bulunan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, Belediye Meclis Üyeleri ziyaretçileri ağırlayıp, Seydikemer’i tanıttılar. Seydikemer Standını; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer-Fethiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İstanbul Muğlalılar Derneği Başkanı Nimet Velioğlu ve vatandaşlar ziyaret etti.

Seydikemer standının yoğun ilgi gördüğünü ve fuarın göz kamaştıran stantlarından birini oluşturduklarını ifade eden Başkan Akdenizli; “Fuarlar, kentlerin tanınması ve özellikle turizm ekonomisi için çok önemli. EMITT gibi fuarlarda profesyoneller ve destinasyonlar buluşuyor. Biz de Seydikemer’imizin tarihi, doğal, turistik, kültürel güzelliklerini anlatmak için buradayız. İlçemiz konumu ve barındırdığı antik kentlerle turizme 12 ay hizmet etme noktasında önemli görev üstleniyor. Seydikemer’imiz, Saklıkent gibi bir doğa harikasında her yıl 100 binleri misafir ediyor. İlçemiz, Tlos, Pınara, Sidyma gibi ören yerlerinin yanında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Letoon Antik Kenti’nde misafirlerimizi tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Yeni bir ilçe olmasına rağmen Seydikemer’in her geçen gün tanınırlığı artıyor. Biz de tarımdan tarihe, spordan turizme farklı alanlarda yatırım ve projelerle kentimizi geliştirmeye davam ediyoruz. Fuarda, turizm sektörünün temsilcileriyle yapacağımız görüşmelerle ilçemize daha fazla turist çekmeyi hedefliyoruz. Tarihle doğanın birbirine sımsıkı sarıldığı Seydikemer’imizi daha çok tanıtıp, turizmde de hak ettiğimiz payı almak istiyoruz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …