Pazartesi , Nisan 29 2024

Başkan Akdenizli, Asrın Felaketini Andı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat Depremi nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Başkan Akdenizli, bir daha böyle bir afetin yaşanmamasını diledi. Başkan Akdenizli mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tüm Türkiye bundan 1 yıl önce Kahramanmaraş Merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük depremle sarsıldı. Tarihler 6 Şubat’ı gösterirken meydana gelen deprem 11 ilimizde büyük yıkımlara neden oldu. Dünyada bile eşi benzeri görülmemiş depremde yüzbinlerce vatandaşımız hayatlarını kaybetti. Binlerce vatandaşımız evsiz kaldı. Seydikemer Belediyesi olarak deprem felaketinin ilk anından itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük bir mücadele ettik. Muğla Valiliğimizin himayelerinde Kapalı Spor Salonunda kurulan yardım toplama merkezinde Seydikemerli hemşehrilerimiz ellerinde olan tüm imkanlarını yardım merkezine yığdı. Gıdadan hijyen ürünlerine, giyimden odun ve sobasına kadar tüm ihtiyaçları koordineli bir şekilde toplayıp 31 yardım tırını deprem bölgesine gönderdik.

Seydikemer Belediyesi olarak arama kurtarma çalışmalarına destek vermesi amacıyla 2 damperli kamyon, 2 ekskavatör, 4×4 bir tane kepçe olmak üzere 5 aracını ekiplerle birlikte afet bölgesine gönderdik. Depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olan Seydikemer Belediyesi’nin tüm çalışanları, maaşlarının bir kısmını deprem bölgesi için topladı. Yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yaklaşık 70 Bin TL AFAD’ın yardım hesabına bağışlandı.

Meclis üyelerimizle deprem felaketinin en çok etkilendiği Hatay’ın Antakya ilçesini ziyaret edip, görevli ekiplerimize destek olduk. Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde iftar çadırı kurduk. Yine Seydikemer’imize gelen depremzedelerimiz için iftar programı düzenleyip, yalnız olmadıklarını onlara hissettirdik.

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren, depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmak, maddi ve manevi destek vermek için devletimizin tüm birimleriyle, sivil toplum kuruluşlarımızla, aziz milletimizin her bir ferdiyle birlikte var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını diliyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve aziz milletimize bir kez daha sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

BAŞKAN AKDENİZLİ, DEPREMZEDE AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Hatay’da yaşadıkları 6 Şubat depremlerinden sonra Seydikemer’e yerleşen depremzede aileyi evinde ziyaret etti. Başkan Akdenizli; “Sizlere bir nebze olsa dokunabiliyorsak ne mutlu bizlere! Bugüne kadar Seydikemer Belediyesi olarak sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Hatay’ın Antakya İlçesinde yaşadıkları 6 Şubat depremlerinden sonra Seydikemer’in Zorlar Mahallesine yerleşen Güngören ailesini evinde ziyaret etti. Başkan Akdenizli’ye ziyarette Zorlar Mahalle Muhtarı Şaban Türkmen eşlik etti. Ziyarette, ailesiyle birlikte Seydikemer’e taşınan Figen Güngören depremde yaşadıkları anları anlattı.

BAŞKAN AKDENİZLİ: “SEYDİKEMER BELEDİYESİ OLARAK SİZLERİN YANINDA OLDUK”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Ülkemizi yasa boğan depremi size tekrar yaşatmak, hatırlatmak istemiyoruz ama o günün yıl dönümüzdeyiz. Allah bir daha milletimize böyle acılar göstermesin. Çok acı, zor bir süreçti. Ama çok şükür devlet millet el ele vererek toparlandık. Tabi bu ne giden canlarımızı ne giden yuvalarımızı geri getirmiyor. Allah sizlere sağlıklı ömürler versin. Bir depremzede olarak sizleri ilçemizde ağırlamaktan memnunuz. Sizlere bir nebze olsa dokunabiliyorsak ne mutlu bizlere! Bugüne kadar Seydikemer Belediyesi olarak sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Eşi Serkan Güngören ve 3 çocuğuyla Seydikemer’e yerleştiklerini, kanser tedavisi gören eşinin 31 Ekim’de vefat ettiğini söyleyen Figen Göngören; “Akşam hiç uyku uyuyamadım. Sanki aynı şeyi tekrar yaşayacağız gibiydi. Geçen yıl okullar açılacaktı. Pazar akşamıydı. Çocuklar okula gidecekleri için çok sevinçliydiler. Ama hüsranla uyandılar. 1 yıl geçti ama hala atlatamadık, atlatamıyoruz” diye konuştu.

Başkan Akdenizli’ye ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden depremzede Figen Güngören; “Seydikemer Belediye Başkanımız B. Önder Akdenizli’ye teşekkür ediyorum. Bize destek oldular, bugün bizi yalnız bırakmadılar” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …