Cuma , Nisan 19 2024

Enkaz Altından Kurtarılamadı

Türk Telekom’dan emekli olan 58 yaşındaki Fethiyeli Ali Bildirici, doktor olan oğlu Çağlar Bildirici’yi ziyaret için gittiği İzmir’de enkaz altında kaldı. Eşi ve diğer oğlu enkazdan sağ çıkarken, Ali Bildirici’nin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Fethiye Telekom’dan emekli olan Ali Bildirici’nin  eşi ile birlikte İzmir’de yaşayan oğlu göz doktoru Çağdaş Bildirici’nin  yanına gittiği ve 6.6 lık depremde göçük altında kaldığı öğrenildi. Depremde Ali Bildirici ile aynı evde olan Eşi ve oğlu Çağdaş’ın  da  farklı odalarda oldukları için kurtuldukları öğrenildi. Depremin ilk saniyelerinden itibaren Fethiyeli Ali Bildirci’nin Rızabey apartmanında kaldığını tüm yetkililere bildiklerini ama,  yıkılan diğer binalardaki ses veren vatandaşlara yardım edildiği belirtildi. Rızabey apartmanından ses gelmediği için kurtarma ekiplerinin tekrar burada arama ve kurtarma yapması için umutlu olduklarını vurgulanıyor.

Seydikemer’e bağlı Atlıdere Mahallesi’nde ikamet eden Ali Bildirici’nin, 2012 yılında Türk Telekom Fethiye Müdürlüğü’nden emekli olduğu öğrenildi. Eşi ve oğlu Çağdaş Bildirici ile yaklaşık 35 saat sonra enkaz altından çıkarılan Ali Bildirici’nin vefatı Fethiye ve Seydikemer’deki yakınlarını üzüntüye boğdu.

Türk Üroloji Derneği Yönetim Kurulu, internet siteleri üzerinden İzmir’de Üroloji Doktoru olarak görev yapan Çağlar Bildirici için taziye mesajı yayınladı. Mesajda, “Elim İzmir deprem faciası nedeniyle anne, baba ve kardeşi göçük altında kalan sevgili kardeşimiz Çağlar Bildirici’nin anne ve kardeşinin kurtarılmasına rağmen babası Ali Bildirici’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevgili kardeşimiz Çağlar Bildirici’ye, ailesine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

İzmir’deki depremde enkaz altında kalan Anne Seher Perinçek ve 3 çocuğu sağ olarak kurtarıldı. Bizde aynı haberi Fethiyeli hemşerimiz Ali Bildirici den bekliyorduk ancak enkaz altından cansız bedeni çıkartıldı.

Allah enkaz altındaki bütün vatandaşlarımıza direnç, kurtarma görevlilerimize güç versin. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız ve kalbimiz sizinle.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ‘3 CAN’ KURTARDI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün talimatı ile İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye, 3 AKS 1 role ve 19 personel, 31 çadır 200 battaniye 50 bin maske 200 lt el dezenfektanı gönderildi. Ekipler, Rıza Bey Apartmanı’nda mahsur kalan 16 yaşındaki İnci Okan’ı, Yılmaz Erberk ve 1 köpeği beton yığınlarının altından çıkardığını öğrendik.

MUĞLA’DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

30.10.2020 günü saat 14.51 sıralarında  Ege Denizi açıklarında 6.6(Mw) büyüklüğündeki deprem meydana gelmiştir.

Deprem sonrası Afad ekipleri tarafından alan taraması devam etmekte olup, 15.30 itibari ile Muğla merkez ve ilçelerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Muğla merkez ve ilçelerinde AFAD koordinasyonundaki saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

İlimiz genelinde AFAD Başkanlığı tarafından 24 saat izlenen toplam 25 adet deprem istasyonu bulunmakta olup gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …