Cumartesi , Nisan 20 2024

2500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Seydikemer’de düzenlenen ‘Fethiye Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı’nda yatırımcılara projenin detayları hakkında bilgi verildi. 1200 dönüm alan üzerine kurulacak 400 Milyon TL’lik proje kapsamında 2500 kişiye istihdam sağlanacağı, bölgenin ise yaklaşık 25 bin büyükbaş hayvana ev sahipliği yapacağı kaydedildi.

Toplantıda Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’ndeki 1200 Dönüm arazi üzerine kurulacak projenin 2500 kişiye istihdam sağlayacağı kaydedildi. Yaklaşık 400 Milyon Liralık proje kapsamında bölgenin 25 bin büyükbaş hayvana ev sahipliği yapmasının beklendiği aktarıldı. Katılımcılara seslenen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, proje kapsamındaki yatırım şartları ve teşvikleri anlattı.

Seydikemer’de yapılan toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Kaymakamı Ahmet Güneri, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Tarım ve Orman İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Seydikemer Süt Üreticiliği Birliği Başkanı Turgut Tokmak ile protokol üyeleri, yatırımcılar ve vatandaşlar katıldı.

25 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Toplantıda Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’ndeki 1200 Dönüm arazi üzerine kurulacak projenin 2500 kişiye istihdam sağlayacağı kaydedildi. Yaklaşık 400 Milyon Liralık proje kapsamında bölgenin 25 bin büyükbaş hayvana ev sahipliği yapmasının beklendiği aktarıldı. Katılımcılara seslenen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, proje kapsamındaki yatırım şartları ve teşvikleri anlattı. Projeye ilişkin kısa bir sunum da yapan Başkan Oruç, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

“SICAK HAVA SÜT VERİMİNİ DÜŞÜRÜYOR”

Muğla’da tüm kurumların birlik olarak projeyi başarmaya çok yaklaştıklarını anlatan Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bölgede kurulacak süt ve yem fabrikalarının bölgenin kalkınmasına büyük katkı sunacağını kaydetti. Yaratılacak markaların bütün bölgeye satılacağını vurgulayan Müdür Saylak, “Hayvanlarımız tüm bölgemizde dağınık halde. Sıcak havaya maruz kalan hayvanlarımızın süt veriminin düştüğünü biliyoruz. Kurulacak OSB’de böyle bir sorunumuz olmayacak. Kontroller aşılamalar yapılacak. Bilim insanlarımızla birlikte kol kola omuz omuza Muğla’ya yakışan bir OSB’yi kuracağız.” dedi.

BAŞKAN ÇIRALI “ELDE EDİLECEK GELİR BÖLGEMİZDE KALSIN”

Bu projenin bölgenin kalkınması ve gelişmesi için büyük önem arz ettiğini belirten FTSO Başkanı Osman Çıralı, OSB’nin Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılarla gerçekleştirilmesinin büyük önem arz ettiğini kaydetti. OSB’den elde edilecek gelirin bölgemizde kalması ve paylaşılması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Başkan Çıralı, tüm yatırımcıları ve bölgeye yatırım yapmak isteyenleri bilgi ve destek almak için FTSO’ya davet etti. Hayata geçecek projenin kendileri için büyük önem taşıdığını aktaran Başkan Çıralı FTSO’nun üyeleri ve yönetimi ile birlikte OSB’nin hayata geçmesi için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …